TV iškeitė į labdaringus renginius

Linksmąjam žemaičiui Mariui Petrauskui likimas suteikė dvigubą laimę dalyvauti TV projektuose: realybės šou „Dangus 2“ bei TV projekte „Lietuvos talentai“. Pastarajame net tapo nugalėtoju.

Vaikinas iki šiol prisimena šiuos projektus. Realybės šou metu jis buvo dar labai jaunas, daug linksminosi su kitais šou dalyviais, kai kada jie Mariaus sugebėjimų bei pagalbos neįvertindavo.

Būtent šou „Dangus 2“ dėka jis įgijo sceninės patirties, išmoko susigyventi su kameromis bei pajuto populiarumo kainą: autografų dalijimą, gerbėjų minias bei pirmuosius interviu. 

Į populiarų TV projektą „Lietuvos talentai“ jis atėjo subrendęs muzikai. Vaikinas jau nebedainavo linksmų popmuzikos dainų, nebejuokino žiūrovų.

„Būtent, šiame projekte galėjau rinktis tas dainas, kurios man buvo prie širdies. Pirmą dainą atlikęs pakėliau kartelę tiek sau, tiek kitiems dalyviams. Antroji daina buvo dar geresnė, o finale mano kūrinys buvo vertas dėmesio, - teigia Marius. – Šiame projekte nusivyliau kitais dalyviais. Aš, vaikis iš provincijos, o jie iš įvairių Lietuvos miestų. Jie buvo tokie pasikėlę, vaizdavo: „kas aš čia toks?“. Trūko žmoniškumo, bendravimo tarpusavyje. Tik susidraugavau su kita dalyve Kristina, kuri mane palaikė. Dalyviai norėjo perkąsti vieniems kitiems gerkles. O aš sėdėdavau kamputyje, laukdavau savo pasirodymo, tai nelabai į juos kreipiau dėmesio,“ – pasakoja dainininkas.

Tapus laimėtoju, jį apėmė emocija, būdinga daugumai dalyvių. Tuomet Marius gallvojo, kad taps žvaigžde ir visi juo pasirūpins.

„Tai buvo mano klaida. Maniau, kad kažkas man padės rūpintis karjera. Tik praėjus tam tikram laikui, supratau, jei pats nieko nedarysiu bei nenorėsiu, niekas kitas to nepadarys už mane,“ - tikina Marius.

Po projekto dar kurį laiką Marius buvo dėmesio centre: koncertuodavo, dalindavo interviu žurnalistams bei tikėjo, kad greitai išleis albumą. Tačiau, praėjus metams, TV projekto nugalėtojo nebematome televizijoje, retai išvysime interviu spaudoje ar pramogų pasaulio vakarėliuose.

„ Į vakarėlius neinu, nes nepritampu prie jų elito. Man ten nebūtų smagu, nes nieko nepažįstu, jaučiuos vienišas bei nesuprastas. Nesu iš tų žmonių, kurie iš nieko pučia burbulą. Pavyzdžiui, susirgau ar nusipirkau kokį daiktą, iškart puolu skambinti žurnalistams pasakotis, kad jie parašytų straipsnį,- kalba TV projekto laimėtojas. – Niekam nėra įdomu tai, kad atlieku gerus darbus. Vien per praėjusius metus esu daug kartų koncertavęs labdaringuose renginiuose . Dirbau su Telšių globos namų auklėtiniais, pastarieji yra labai talentingi vaikai, tai mes Kauno fiharmonijoje turėjome puikų koncertą. Šiame koncerte dalyvavo daug vaikų namų iš visos Lietuvos. Iš kiekvieno miesto ar miestelio turėjo pasirodyti garsus dainininkas su vaikais. Mane pasikvietė Telšių miesto valdžia, kad atstovaučiau jų miestui. Taip pat buvau prisidėjęs prie kitų žinomų žmonių: Eglės Jackaitės, Andriaus Rakausko – Gustavo ir apsilankėme Vilniaus Nemenčinės vaikų globos namuose. Ten bendravome su vaikais,“ – pasakoja Marius.

Prieš Kalėdas žinomą dainininką koncertuoti Vilniaus Onkologiniame skyriuje pakvietė kunigas Sigitas Grigas. Renginyje buvo susirinkę apie 30 sergančių vaikų ir jų tėvelių. Po šio koncerto Marius tiesiai nuvažiavo į senelių namus, nesvarbu, kad ten nerado mikrofono, o pianinas buvo sutrūnijęs, tačiau atlikėjas dainavo iš širdies.

Jam atliekant lyrinę dainą „Šešios stygos“ , apsiverkė net tik koncerto besiklausantys seneliai, bet ir pats Marius. „Tikrai labai susijaudinau. Tokiuose vietose gailesčio vaikams, ligoniams, seneliams negali rodyti, viską turi išgyventi viduje. Tokiems žmonėms – geresnis jausmas dainuoti, nesitikėti finansionio atlygio. Vadovaujuosi taisykle, jei darai gera žmogui, tikrai nereikia to viešumo,“- kalba M. Petrauskas. 

Nesvarbu, kad Mariaus viešumas nelabai traukia, bet vaikinas planuoja sugrįžti į muzikos pasaulį. Jis Vilniuje įrašinėja dainas. Ketina dalyvauti viename užsienio festivalyje.  „Būtent užsienyje galiu rengti rimtus pasirodymus. Ten kitaip nei Lietuvoje, kur reikia pigaus „popso“, todėl gal ir nesivaidenu eteryje,“ – teigia TV projekto dalyvis.

Tiesa, pasibaigus projektui M.Petrausko gyvenime dar kai kas pasikeitė: po ketverių metų draugystės jis išsiskyrė su mergina. Tiesa, projekto metu prieš kameras pats Marius su ašaromis akyse pasakojo liūdną istoriją apie tai, jog mylimoji prarado kūdikį.

„Šią vasarą išsiskyrėme, tiesiog sužinojau labai blogų dalykų apie ją. Nenoriu atskleisti priežasčių bei juodinti jos,“ - sako "Lietuvos talentų" nugalėtojas.

Marius net neslepia, jog yra labai išrankus merginoms. Jam norėtųsi rasti nuoširdžią, paprastą panelę, tačiau abejoja, ar dar tokių merginų šiame pasaulyje yra likę.

Mikui nepatinka mėgautis šlove

Pirmasis „Lietuvos talentų“ laimėtojas Mikas Stankevičius sužavėjo lietuvius neįprastu savo talentu - grojimu dantimis. Tą kartą niekam nežinomas kaunietis tapo populiausiu Lietuvos paaugliu. Jį iškart pradėjo kviesti TV laidos, žurnalistams vaikinas nespėjo dalinti interviu, net dalyvavo BBC projekte, kuriame britus pritrenkė savo talentu.

Tačiau dabar MIkas, kaip ir Marius, iš viešumos yra dingęs. 

„Aš ne toks žmogus, kuris mėgautųsi šlove. Man jos nereikia. Tikrai esu sulaukęs daugybės televizijų pasiūlymų. Gaila, tačiau visi nori, kad pagročiau dantimis. O aš to jau net nebenoriu daryti.“

TV šou nugalėtojas prisipažįsta, kad paskutinį kartą dantimis grojo prieš gerus metus. Dabar šį talentą jis iškeitė į darbą šeimos versle. Vaikinas prekiauja kosmetika, bendrauja su klientais.

„Dabar jau esu pripratęs prie dėmesio. O vos laimėjus projektą buvo labai sunku. Net kildavo tam tikras pyktis: „Kodėl jie mane atpažįsta, sveikinasi, o aš jų net nežinau.“ Aišku, vėliau susitaikiau ir mielai bendrauju su žmonėmis iki šiol,“ – pasakoja Mikas.

Už "Lietuvos talentuose" laimėtus dešimt tūkstančių eurų vaikinas nusipirko sodo namelį. Pasak vaikino, nekilnojamas turtas – geriau nei bet kur išvaistyti pinigai. 

Žurnalistams vaikinas yra pasakojęs, kad svajoja tapti virėju. Paklaustas, ar išliko svajonė tapti virtuvės šefu, Mikas atsakė: „Buvau vasarą išvažiavęs į Londoną, kur dirbau virėju. Pamačiau šio darbo pliusus bei minusus. Tačiau dar neapsisprendžiau, ar noriu tapti virėju. Esu ieškojimo kelyje“.

Dabar jis tikras: iš Lietuvos emigruoti ir tapti kažkieno vergu nenorėtų: ir mūsų šalyje galima užsidirbti ir padoriai gyventi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)