Ketvirtadienio vakarą „gelbėtoja“ S. Žutautienė feisbuko paskyroje paviešino istoriją, kuri gali apsaugoti daugybę patiklių, finansinių sunkumų turinčių žmonių.

Garsi moteris ragina aklai nepasitikėti internetiniais skelbimais, žadančiais didžiules paskolas su mažomis palūkanomis. Esą nemokamas sūris būna tik pelėkautuose, o tokių skelbimų autoriai gali būti ir kalėjime bausmę atliekantys asmenys.

Pateikiame S. Žutautienės įrašą iš socialinio tinklo:

„Dėmesio! Kalėjimo gyventojai siautėja!

Šiandien vienas pažįstamas žmogus vos neįkliuvo į sukčių pinkles. Per vieną skelbimų portalą susirado skelbimą apie teikiamas paskolas ir paskolų refinansavimą. Giliai skolose skendinčiam žmogui buvo pažadėta net 5 tūkst. eurų paskola su 7% metinėmis palūkanomis, kurią galės išmokėti per 10 metų.

Žmogus iš laimės nebesiklausė jokių kitų „dosnių“ pasiūlymų, tik paklausė, kaip greit gali gauti paskolytę. „Konsultantas Rimas“ garantavo pinigus pervesti per valandą laiko, tik viena smulkmenytė – reikia į nurodytą sąskaitą pervesti administravimo mokestį, t.y. vos 82,50 euro.

Tada iniciatyvos ėmiausi aš!

Šiek tiek švepluojantis ir kartais mintyse paklaidžiojantis „konsultantas Rimas“ man ėmė suokti, jog jie Vilniuje yra įsteigę įmonę „Paskolų klubas“ ir keli fiziniai asmenys iš savo asmeninių lėšų „padeda“ žmonėms teikdami paskolas. Ir padeda jie labai rimtai. Gi per valandą po mokesčio sumokėjimo jie perveda pinigus į laukiančiojo sąskaitą, o tik po trijų dienų kurjeris atveža sutartį su mokėjimo grafikais.

Dar kartą paklausiau, iš kur tiek filantropų vienoje vietoje susirinkę? Rimukas net užsikirsdamas ėmė pasakoti, jog yra kietas konsultantas ir telefonu jaučiantis, ar žmogus nepabėgs su pinigais sutarties nepasirašęs.

Tada, kaip įprastai tokiais atvejais būna, pokalbis po 10 min. nutrūko. „Konsultantas Rimas“ suskubo perskambinti ir ėmė primygtinai klausti, kodėl taip nepasitikiu ir daug klausimų užduodu. Galiausiai susinervino, kai paklausiau, kodėl administracinis mokestis turi būti pervedamas ne į įmonę, o kažkokiai moteriai.

Atmikčiojęs, jog tai kurjeris arba jo žmona, Rimukas pareiškė nebenorintis su manimi bendrauti, nes esu nepatikli. Pokalbį baigėme su nuostabos gaidele Rimuko balse, nes žmogus liko nesupratęs, kuriam kameros draugui linkėjimus perdaviau.

Būkite budrūs ir saugokite savo pinigus nuo kalėjimo ubagų!“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)