„Mano įkurtas fondas labai glaudžiai bendradarbiauja su į Jungtinę Karalystę išvykusiais lietuviais. Toje šalyje mūsų tautiečiai ne tik remia mūsų šeimas, bet ir stipriai užsiima savanoriška veikla. Šią idėją sugalvojo mūsų savanoris Gintaras Šimanskis, kuris priklauso Jungtinės Karalystės Kings Lino uostamiesčio bendruomenės tarybai“, – DELFI pasakojo R. Filejeva.

Televizijoje dirbanti moteris rugpjūčio 14-16 dienomis kartu su bendraminčiais suorganizavo stovyklą Karklėje.

„Gintaras surado rėmėjus ir kartu su tais pačiais žmonėmis, kurie rėmė stovyklą, atvykome 3 dienoms į Karklę. Čia nuostabioje stovyklavietėje buvo pakviesti atvykti ir Panevėžio raj. gyvenančių globėjų Grigaliūnų šeima, kurie šiuo metu augina 17 svetimų vaikučių. O į gyvenimą jie yra išleidę bent 40“, – žavėjosi ji.

Stovykla Karklėje

Idėjos autorius G. Šimanskis, kuris Jungtinėje Karalystėje yra Lietuvių Bendruomenės Valdybos narys, pasakoja, kad mintis suorganizuoti šią stovyklą jam kilo artimiau pabendravus su vaikais.

„Idėja surengti stovyklą kilo po kalėdinio renginio, kurį surengėme su „Gėrio Trupinėlio“ fondu praėjusiais metais. Daugelio vaikų vienas iš kalėdinių norų buvo pamatyti jūrą. Kartu su Kings Lino miesto, esančio Jungtinėje Karalystėje, lietuvių bendruomene bei JKLB valdybos pagalba surinkome lėšų šiai trijų dienų stovyklai surengti“, – džiaugėsi pašnekovas.

Kaip pasakoja organizatorius, pagrindinis šio renginio tikslas yra ne tik noras parodyti vaikams Baltijos jūrą, bet ir pabendrauti.

„Čia vaikai gali pakeisti aplinką, pabendrauti su bendraamžiais bei atsipalaiduoti. Norisi parodyti, kad vaikai iš vargingai, nepasiturinčiai gyvenančių šeimų rūpi ne tik globėjams, bet ir mums, eiliniams piliečiams, netgi išvykusiems gyventi ir dirbti svečioje šalyje“, – pasakojo G. Šimanskis.

Stovykla Karklėje

Tiek Gintaras, tiek Rūta pastebi, kad tokiems vaikams dažniausiai trūksta ne dovanų, o šilto bendravimo ir meilės.

„Šiems vaikams dažniausiai trūksta dėmesio bei aplinkos, kurioje jie galėtų atsipalaiduoti ir pailsėti“, – tikina iniciatyvos autoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)