Į savo 60-mečio puotą Mečislovas atvyko kone tiesiai iš Milano: verslininkas lankėsi tarptautinėje kailių ir odos parodoje, susitiko su savo partneriais, kurių prekės ženklai žinomi visame pasaulyje. Taip pat domėjosi naujomis kailių mados tendencijomis.

e jokios abejonės, ji skambėjo ir M. Subelio gimtadienio vakarėlyje. Dainas jam dovanojo Birutė Dambrauskaitė, Renata ir Deividas Norvilai, Giedrius Leškevičius. Dainavo ir pats Mečislovas. Vienas jubiliato pasirinktų kūrinių buvo jausminga meilės daina iš jo naujojo solinio albumo. Šią dainą kompozitorius Mikalojus Novikas Auksinių vestuvių proga parašė savo žmonai Irenai. Jiedu taip pat vakarojo Mečislovo jubiliejaus puotoje.

Gruziniškais tostais jį sveikino linksmų plaučių režisierė ir aktorė Hana Šumilaitė, vadinama dar ir gerąja ragana. „Dėl visa ko šiandien pasiėmiau kortas. Mečislovui jau išbūriau didelę laimę. Visiems kitiems bursiu tik gerai, už gerus pinigus“, – juokėsi ponia Hana.

Su žmona Aušra į šventę atvykęs Anekdotų karalius Raimondas Šilanskas neapsiėjo be linksmų istorijų, bet kartu maloniai nustebino svečius, kartu su jubiliatu dramatiškai deklamavęs Jesenino eiles.

„Žmonės galvoja, kad mes su Šilu iki ryto sėdėdami apie moteris kalbamės? Ne, bičiuliai, apie poeziją“, – teigė Mečislovas.

„Myliu tave kaip brolį, kaip gerą draugą ir labai džiaugiuosi, kad tu esi“, – sukaktuvininkui kalbėjo buvusi parlamentarė, televizininkė, žurnalistė Janina Narvilienė.

Aš esu toks, kaip mano močiutė, pas kurią vasarodavau vienkiemyje, miškų apsuptyje. Aš – tuomet dar vaikas, o ji – gili išmintis... Aš pažįstu džiaugsmą, pažįstu skausmą. Bet man svetimas pavydas, melas, manipuliacijos ir intrigos“, – pasakojo Mečislovas.

Mečislovas Subelis

M. Subelio gyvenime – daug keistų sutapimų. Jo dvi dukros gimusios skirtingais metais, bet tą pačią dieną. Jis pats gimė kovo 8-ąją – dieną, kai viso pasaulio gėlės priklauso moterims.

„Tokia likimo ironija – gimtadienį švenčiu Tarptautinę moters dieną. Visada stengdavausi kovo 8-ąją pasiskubinti ir pasveikinti moteris iki vidurdienio, o ne vakare, kai jau man visi nešdavo gėles“, – šypsojosi Mečislovas, po savo gimtadienio vakarėlio viešnias išlydėjęs su kiekvienai įteiktu baltos rožės žiedu.

Tačiau jam tai – ne vien džiugi šventė, bet ir netekties diena: būtent kovo 8-ąją Anapilin iškeliavo Mečislovo tėtis. Savo mirusius artimuosius jubiliatas pagerbė vakarienės pradžioje.

Iš lenkų dvariškių kilęs M. Subelis Lietuvoje gyvų giminaičių beveik neturi, tačiau visą vakarą netilo skambučiai iš Lenkijos, Baltarusijos, liejosi nuoširdžiausi giminių sveikinimai.

Mečislovui buvo ypač džiugu, kad gimtadienio šventėje dalyvavo Šveicarijoje gyvenanti jo duktė Agnė – Centrinio pasaulio atsiskaitymo banko analitikė, prisiekusi keliautoja. Kita verslininko dukra Gražina – Venecijos Gugenheimo muziejaus kuratorė. Ji tėveliui atsiuntė didžiulį glėbį raudonų rožių, bet pati į Lietuvą šįkart atvykti negalėjo.

Visa didžioji puotos kompanija – Mečislovo draugai, su kuriais suvedė mokslai, verslas, muzika ir „Žvaigždžių duetai“. Ten – pramogų pasaulio koridoriuose – jis susipažino ir su iliuzionistu Arvydu Stoniu, kuris Mečislovo jubiliejuje pasirodė su širdies dama Jolanta. Tai buvo pirmas poros debiutas viešumoje.

„Aš žiūriu į visus šiuos žmones ir galvoju, kokia spalvinga, kokia neįtikėtina kompanija! Fokusininkas, oreivis, kompozitorius, dainininkės, žurnalistės, mokslininkai, bankų strategai, anekdotų karalius, gerosios raganos. Tik Mečislovas gali aplink save suburti tiek spalvingų žmonių!“ – kalbėjo dainininkas Deivis.

Beje, visi draugai Mečislovui linkėjo, kad pagaliau baigtųsi jo vienišos dienos. Jubiliatui buvo padovanota ir dviejų savaičių poilsinė kelionė į Gruziją dviems asmenims, bet tik su sąlyga, kad į ją leisis su antrąja puse.

„Pažadu nuo šios dienos į šį klausimą žiūrėti rimčiau“, – juokėsi sukaktuvininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)