Ilgai lauktas SEL koncertas Kalnų parke prasidėjo visu pajėgumu – dangų nuspalvino fejerverkai ir pasigirdo SEL muzika.

Sceną-robotą, kurios idėją sugalvojo pats Egidijus, Kalnų parke konstravo šimtas žmonių net kelias dienas. Nuo pat pirmų akordų scena paniro į dūmus ir prasidėjo ne tik šviesų, garso, vizualizacijų, bet ir lazerių šou. Dūmuose lazerių šviesos bangavo kartu su minia, kuri nuo pirmųjų dainų dar kiek vangokai, bet jau paniro į SEL muzikos euforiją.

„Aukščiau, – nesustodamas ragino Egidijus. – Man mažai!“

Tik po kelių dainų Egidijus pasisveikino su minia bei VIP svečiais, įsitaisiusiais atskiroje ložėje.

Publiką daina „Gyvenimo man vieno neužtenka“ įaudrinęs E. Dragūnas kiek sustabdė muziką ir nužvelgęs minią pasidžiaugė gerbėjų gausa. „Nėra kažkokio jaudulio per didelio, – nusijuokė E. Dragūnas ir padėkojo politikams. – Ačiū Karbauskiui už blaivią tautą.“

Koncerto pradžioje dangų nuspalvinę fejerverkai dar ne kartą šovė viršun. Dainos „Parašyk man laišką iš Paryžiaus“ metu minioje liko vos keli nešokantys ir neplojantys žmonės. Po jos pasigirdo gausūs aplodismentai ir kiek pritemusi scena nusidažė raudonai.

Vis įsibanguojančią dainą „Ten kažkur giliai“ jau dainavo ne tik Egidijus, bet ir visa minia.

Nuo hiphopo iki odės meilei

Skambant eilutei „Nes aš tik vėjas, skrendantis aukštai dangumi“ aukštyn į dangų pakilo lazerių stulpas. Panašu, kad specialiaisiais efektais galėjo gėrėtis ne tik Kalnų parke susirinkę SEL gerbėjai, bet ir dalis vilniečių, šį vakarą esančių kiek atokiau nuo Kalnų parko.

„Šią dainą repetavau namie, – tarė E. Dragūnas ir pradėjo dainuoti dainą „Sparnai tavo sielai“. – Aš irgi kažką myliu, tai perduodu linkėjimus tam, ką myliu.“

E. Dragūnas koncerto pradžioje kiek vangiai bendravo su publika, tačiau įsisiūbavus emocijoms prabildavo vis dažniau ir atviriau.

„Kažkada atvažiavau į šitą parką, kai gyvenau Naujininkuose ir čia pirmą kartą parūkiau cigaretę su draugais. Nė nesapnavau, kad kažkada bus toks koncertas, – miniai kalbėjo Egidijus. – Tuo metu klausėm hiphopą. Padarom hiphopą?“

SEL koncertą Kalnų parke apšildė Pushaz, tad E. Dragūnas paerzino kolegą tardamas, jog dabar jis parodys, kaip iš tikrųjų atrodo hiphopas.

Scenoje pasirodė ir Monika Liu. Kartu su Egidijumi dainą atlikusi atlikėja sulaukė ir jo paraginimo, sukėlusio juoką tūkstantinėje minioje: „Monika, nuvažiuok į „Euroviziją“ ir iš... Europą“.

Dainą „Lyja“ kartu su Egidijumi traukė ir Paulius Sinkevičius-Electronic I. „Gerai, kad nelyja, bet koks skirtumas“, – nusijuokė E. Dragūnas, prieš prasidedant dainai. Po dainos minia nenorėjo paleisti Pauliaus nuo scenos ir pradėjo šūkauti „pakartot“.

Sel'as patikino, kad antrą kartą nuskambės nauja dainos versija ir arčiau savęs pakvietė Silviją Pankūnaitę. E. Dragūnas, Silvijai dainuojant Pauliaus eilutes šioje dainoje, atėjo prie pat scenos krašto ir klūpėdamas ištiesė mikrofoną į minią.

Netikėtą dainos versiją publika priėmė dar audringesniais aplodismentais.

Neleido miniai atsipūsti

E. Dragūnas neleido miniai atsipūsti ir dainavo vieną hitą po kito. Vos nuskambėjus pirmiems dainos akordams, pasigirdo gausūs aplodismentai ir minia pradėjo dainuoti kartu: „Aš žiūriu į tave, pasauli, pro atvirus langus“.

Užliejus akinančių šviesų tiradai pasigirdo dainos „Kai mano mintys bėga toli“ pirmieji akordai. „Padarom tokį garsą, kad apačioje girdėtų. Ten vyksta nemokamas koncertas, o mes turim pinigų“, – publikos ovacijas sukėlė prabildamas E. Dragūnas.

Beveik tuo pačiu metu Katedros aikštėje, vos nusileidus nuo kalno, ant kurio susirinko tūkstančiai SEL gerbėjų, Sostinės dienų koncertą buvo surengę „G&G Sindikato“ vyrai.

Kiek vėliau Egidijus pasiėmė telefoną ir skatė draugo žinutę. „Mano meilė mane paliko, bet gal ji atleis, sugrįš, reikia tik stebuklo. Jai patinka daina „Vėjas“, – miniai kalbėjo E. Dragūnas, cituodamas draugą ir stabtelėjęs tarė. – Nereikia jokio stebuklo ir aš tos dainos nedainuosiu tai merginai. Daug žmonių aplinkui, nereikia žiūrėti atgal, reikia žiūrėti į priekį. Nedainuosiu tos dainos tai merginai, padainuosiu ją tau. Eik į priekį, draugeli!“

Besibaigiant koncertui E. Dragūnas dingo iš scenos. Po kiek laiko jis atsirado palapinėje, kiek atokiau nuo scenos. „Niekada nebuvau savo koncerte, norėjau pažiūrėti, – pasakė E. Dragūnas ir pakvietė visus jam padainuoti dainą „Vėjas“. Šį kartą Egidijus nesudainavo nė žodžio, leido gerbėjams atiduoti visas, dar likusias jėgas.

Egidijus minią vis erzino, kad koncertas baigėsi, tačiau jis grįždavo prie minios vėl ir vėl. „O man dar negana“, – nusijuokė atlikėjas ir pradėjo dainuoti dainą „Laužau standartus“.

Šiek tiek po devintos valandos vakaro į sceną užlipęs E. Dragūnas minią audrino daugiau nei dvi valandas. O koncertas pasibaigė taip pat galingai, kaip ir prasidėjo – scena paniro dūmuose, jos viršuje sužibo ugnies pliūpsniai, o dangų nuspalvino fejerverkai.

VIP svečiai

VIP ložėje SEL koncerto laukęs E. Dragūno tėtis DELFI pasakojo, jog dažnai apsilanko sūnaus koncertuose. Šią vasarą jis nepraleido ir grandiozinio šou Klaipėdoje.

Su drauge į koncertą atvyko ir Monika Šalčiūtė. Trumpučiu sijonėliu ir aukštakulnėmis basutėmis pasipuošusi Monika ne pirmą kartą vieši E. Dragūno koncerte.

Tiesa, pasidomėjus, ar Monika turi mėgstamiausią Egidijaus dainą, kurią galėtų pacituoti, ši pagalvojo ir nusijuokė: „Tikrai žinau ne vieną dainą, tačiau nepamenu pavadinimų“.

Ypatingas prašymas

Koncerto metu Egidijus Dragūnas visiems susirinkusiems padėkojo, jog šie nepašykštėjo pinigų bilietui ir prasitarė, jog dalis pelno bus skirta cukriniu diabetu sergantiems vaikams.

E. Dragūnas po koncerto parems Ievos Krivickaitės iniciatyvą, kurios metu renkamos lėšos vaikams, sergantiems diabetu. Surinktos lėšos bus skiriamos reikiamiems aparatėliams, kurių dėka vaikams nereiks tiek daug kartų per dieną kęsti adatų dūrius.

Egidijus Dragūnas ir Ieva Krivickaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (334)