S. Nainė šunims davė Nainės, Malto ir Nunu vardus. Vienas Simonos įsigytas Maltos bišonas – su kilmės dokumentais, o kiti du - be jų. Atlikėja juokėsi, kad kilmingas šunelis yra pats kvailiausias, o pirkti ne iš veislyno – kur kas protingesni.

„Šios veislės šunys kainuoja nemažus pinigus. Nenorėjome leisti tiek pinigų. Antrą šunį padovanojo Jonas per gimtadienį, trečiąjį įsigijome kartu. Tiesa, jo labiau norėjo Jonas. Nenorėjome šunelių veisti nei dresuoti, auginame juos dėl smagumo“, - DELFI kalbėjo Simona, pirmąjį šunį įsigijusi prieš penkerius metus.

Simona dažniausiai vakarais koncertuoja su savo grupe, o jos sutuoktinis dirba radijuje ar groja naktiniuose klubuose: „Šuniukai niekada nebūna palikti vieni. Be to, jie yra trys, visada turi, ką veikti. Paliekame jiems namuose žaislų, skanėstų, keturis kartus vedame į lauką. Augintinius mielai prižiūri mano sesuo, kuri turi du vaikus ir jie mielai su jais žaidžia. Taip pat padeda Jono brolis, jei reikia, padeda draugai. Vasarą vežamės juos prie jūros.“

Trims augintiniams šeimininkai leidžia miegoti kartu su jais lovoje: „Kai šunys buvo mažiukai, stengėmės pripratinti juos miegoti atskirai. Bet jie buvo labai mieli, prašydavosi į lovą. Dabar jau neišeis atpratinti, nes neleidus miegoti kartu, šuniukai pyksta. Be to, jie neturi specifinio kvapo, nesišeria. Jie miega tarsi kūdikėliai, net pienu kvepia (juokiasi).“

Maltos bišonai Nainiams yra prikrėtę ir ne itin linksmų išdaigų. Vienas šuniukas sugraužė bato kulną, iškando odinės rankinės gabalą. Mažiausias šuo – pats aktyviausias. Neseniai nulupo namuose tapetus.

„Šunys reikalauja priežiūros, dėmesio. Tenka pasirūpinti ir vitaminais, kailiu, valyti akis, ausis. Neišvengiu atsakomybės ir rūpesčio. Jei paglostai vieną, reikia ir kitus. Jei vienas pradeda loti, loja ir kiti. Tiesa, visi šie vargai yra labai malonūs. Jonas juokauja, kad tai labai geras pasirengimas vaikams. Šunis lepiname žaisdami su jais, tačiau gimtadienio tortų tikrai nekepame. Todėl, kad auginame tris šunis, žmonės mano, kad esame pamišę. Dabar aš neįsivaizduoju, kaip galėčiau gyventi su vienu šunimi“, - kalbėjo atlikėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)