„Po koncerto vietiniai gyventojai pasakė, kad Lenkija – visai šalia, už 17-os kilometrų, tai aišku, kad pasinaudojome proga. Nuvažiavome iki tų parduotuvių per 20 minučių. Tiek esame prisiklausę, kad ten viskas pigu“, - DELFI pasakojo Tikroji išdykėlė.

Paklausta, kokie įspūdžiai po pirmojo apsipirkimo Lenkijos prekybos centruose, dainininkė patikino, kad tai, ką ji buvo girdėjusi iš bičiulių, skaičiusi žiniasklaidos priemonėse, pasiteisino.

„Mitas, kad ten kainos pakilo, ir kad neverta važiuoti. Su vyru gailimės, kad per mažai visko prisipirkome, nes jau viską baigiame sunaudoti. O čia buvo tokia proga! Vyras pirko gėrimų, rado net ir lietuviškų, kurie ten buvo gerokai pigesni. Pirkom ir mėsos, ir sūrio, kumpio, visko. Kai kitą kartą vėl būsime tame krašte – vėl važiuosim“, - kalbėjo A. Gerikienė.

Pasiteiravus, kodėl niekada anksčiau nebuvo pasiryžusi nukeliauti į Lenkijos parduotuves, Aušrinė patikino, kad gyvenant Klaipėdoje dažnai keliauti į Lenkiją vargu ar būtų vertą.

„Žinot, mes iš Klaipėdos, tai specialiai ir nevažiuojame. Kelionė tolima, kuras kainuoja. Pasitaikė proga, tai ir pabandėme ir likome labai patenkinti. Tie, kurie gyvena pasienyje, arčiau Lenkijos, tai gali ir kiekvieną dieną važiuoti. Kaip jau ir minėjau, dabar labai gailimės, kad tiek mažai visko pirkome. Reikėjo dvigubai“, - šypsodamasi kalbėjo ji.

Aušrinė sakė net neprisimenanti miestelio Lenkijoje, kuriame viešėjo pavadinimo. Anot jos, tai nebuvo taip svarbu.

„Svarbiau ir įdomiau mums buvo pats procesas. Iš pradžių kai įėjome į parduotuves, buvo sudėtinga susigaudyti, ar čia pigu, ar brangu. Draugė patarė naudotis valiutos konvertavimo programėle internete. Taip ir padariau. O tada jau pirmyn! Daug dalykų atrodė tokie pigūs, kai kurie, sakyčiau, net dvigubai pigiau. O jei dar akcija... Tikrai buvo gražu žiūrėti, kokios kainos kaimyninėje šalyje“, - pasakojo A. Gerikienė ir pridūrė, kad jos pačios bičiuliai, gyvenantys pasienyje, Lietuvoje praktiškai neapsipirkinėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)