Ingrida jau rado tinkamus apartamentus, kuriuose apsigyveno su dukterimi. I. Martinkėnaitę Tenerifėje šiuo metu lanko sesuo, o vyras Andrejus Velijevas liko Lietuvoje, tačiau netrukus planuoja prisijungti prie žmonos ir dukters. I. Martinkėnaitė prisipažįsta, kad savo sutuoktinio jau spėjo smarkiai pasiilgti. Kada pati sugrįš į Lietuvą, Ingrida dar tiksliai nėra numačiusi - gal besibaigiant kovui.

„Jeigu aplinkybės susiklostytų palankiau, visai mielai ir visam laikui čia likčiau. Bet namie nesėdėsi, į jūrą nežiūrėsi ir iš to sotus nebūsi. Šiuo metu mėgaujuosi gyvenimu - žiūrime salą, kažkur nukeliaujame, piknikaujam, į pliažą nueiname, bėgiojame. Šiandien, pavyzdžiui, 24 laipsniai šilumos. Marijai kai pasakau, kad reikės grįžti, tai nelabai ji nori į tą darganą. Mes labiau šilumos mėgėjos. Labai pasisekė, kad šiais metais galime čia peržiemoti", - naujienų portalui DELFI pasakojo „69 danguje“ narė.

Keletą savaičių Tenerifėje gyvenanti I. Martinkėnaitė netrukus pradės mokytis ispanų kalbos - netoli nuomojamų apartamentų yra koledžas, kur organizuojamos ispanų kalbos pamokos.

„Čia labai daug tokių, kaip aš, atvažiavusių truputį pagyventi - kas pusę metų, kas du mėnesius. Čia minkštas klimatas, todėl gerai su vaikais - aplenkti tuos gripus. Mes bendraujame ir su vietiniais lietuviais, darome kartu ir piknikus, ir išvykas. Važiuosime greitai ir į karnavalą. Visi kooperuojamės.

I. Martinkėnaitė pritaria keliauninkams, sakantiems, kad Ispanijoje išgyventi pigiau.

„Pradedant nuo benzino, baigiant duonos pirkimu, viskas pigiau. Gal šiek tiek mėsa brangesnė. Bet rūbai, maistas, viskas pigiau. Čia išvertus į litus. O jei dar kitu masteliu paskaičiavus... Tikras pigumynas čia! Ir poilsiui tobula vieta. Mums lietuviams tik nukakti čia ne taip pigu ir penkias valandas užtrunka. Bet, žinokit, bent kol aš buvau, buvo truputėlį apsiniaukę, bet nelijo čia nei vieno karto", - patikino I. Martinkėnaitė.

Svajonę žiemoti ten, kur šilta, I. Martinkėnaitė įgyvendinti norėjo būtent šiemet, nes kitais metais duktė eis į pirmą klasę.

„Lietuvoje Marija lankė darželį, o čia mes po kelias valandas skaičiuojame, piešiame. Ką aš meluoju, norėčiau, kad po kelias, iš tikrųjų tai po porą", - atsipalaidavusi ir besidžiaugianti šilta kasdienybe su DELFI skaitytojais įspūdžiais pasidalino Ingrida.

Gyvenimo Tenerifėje akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)