Teismo sprendimu, įrodyti, kokia vakcina buvo suleista, nėra galimybės. Tuo remiantis, nei D. Bosas, nei kiti trys teisme apie neaiškią vakciną pasakoję žmonės nepripažinti nukentėjusiais ir jiems medikė neturi atlyginti prašomos žalos ir patirtų teismo išlaidų.

„Dar kartą įsitikinau, kad valstybei žmogus yra nulis“, – po teismo sprendimo emocijų neslėpė D. Bosas.

Moteris sako, kad kelerių metų kova teismuose naudinga tik valstybei.

„Tyrimo metu ji sakė, kad aš ją reketavau, esą reikalavau, kad nemokamai paskiepytų mano dukrą. Absurdas. O kad ji (M. J. Malukienė) net neturi licencijos, sužinojau jau vėliau, iš žurnalistų, – pasakojo verslininkė. – Padariau gerą darbą valstybei, pasirodo, žmonės nėra svarbūs. Tokia išvada, kad mano dukra nenukentėjusi, nors, kuo paskiepyta, įrodyti neįmanoma.“

Moteris sako, kad, jei neturėtų lėšų, žmogus greičiausiai nuleistų rankas, juk tokie procesai brangiai kainuoja.

„Gerai, kad turiu galimybę, dabar jau ši kova tapo kur kas rimtesnė, viskas tikrai ne dėl pinigų“, –
sako, dukrą gins iki Lietuvos Aukščiausiojo teismo, jei tik reikės.

Moteris teigia, kad tokia pilietinė ir altruistinė veikla ją motyvuoja įrodyti, kad žmonės, kuriuos skiepijo, patyrė žalą. Juk nė vienas iki šiol nežino, kas jiems suleista.

„Kai tik kilo įtarimų, mes su dukra tuoj pat ėmėme ieškoti, kur galima atlikti tyrimą ir nustatyti, ar yra kraujyje antikūnų. Deja, paaiškėjo, kad tokie kraujo tyrimai neatliekami. Buvo atlikti tik užsienyje, kai vakcina dar buvo tiriama. Gera daryti nusikaltimą, kai žinai, kad niekas negalės patikrinti, kokia vakcina naudota“, – aiškino D. Bosas.

Medikė teisme įtikinėjo, kad esą tai netiesa ir kad net po trejų metų įmanoma sužinoti, ar žmogus skiepytas „Silgard“. Remiantis teismo surinktais įrodymais, medikės žodžiai nėra tiesa.

„Imunoprofilaktikos tarnybos“ vadovė M. J. Malukienė, D. Bosas ir prokurorė sako, kad teismo sprendimas netenkina nė vienos pusės, todėl skundai tikrai pasieks aukštesnės instancijos teismą. M. J. Malukienė absurdu vadina teismo sprendimą iš jos ir jos vadovaujamos įmonės konfiskuoti turto už pusę milijono eurų. Anot jos, nebuvo suskaičiuota, kiek ji išeido pirkdama vaistus ir vakcinas, kiek atsiėjo įmonės išlaikymas.

DELFI primena, kad D. Bosas dukrą skiepytis pas M. J. Malukienę atvežė 2015-ais metais. Kilus įtarimams, kad paauglė paskiepyta ne tokia vakcina, už kokią moteris sumokėjo, ėmė plačiau domėtis ir pačia vakcina, ir medikės veikla, mat ši ėmė slapstytis. Pirmą D. Bosas skundą dėl medikės veiklos prokuratūra atmetė, tačiau D. Bosas nepasidavė ir skundą pateikė vėl. Tik tuomet buvo vėl imtasi tyrimo dėl M. J. Malukienės veiklos ir nustatyta, kad 17 metų medicinos paslaugas teikiančios įmonės vadovė neturi tam išduotos licencijos ir net po perspėjimo vykdė veiklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)