Vadina šmeižtu

Dabar žinomas šokėjas ir vėl akis į akį susitiko su smurtu ir grasinimais nužudyti jį kaltinančia šokėja Viktorija Gaidytė. Kaip jau buvo teigiama ir anksčiau, dar praėjusių metų rugpjūtį A. Kandelis savo nuomojamoje šokių studijoje prieš ją panaudojo smurtą bei grasino susidorojimu.

Vos tik prasidėjus posėdžiui buvo iškeltas klausimas dėl uždaro bylos nagrinėjimo. Šį prašymą dėl klausimų apie privatų gyvenimą viešinimo jau praėjusio posėdžio metu pateikė kaltinamojo advokatas Karolis Rugys. Tačiau teisėja pastebėjo, kad argumentų pakeisti bylos svarstymą nėra.

„Tai yra šmeižtas, melas ir netiesa. Mano šokių studijoje tą dieną buvo rengiama atvirų durų diena. Negalėjau nei keiktis, nei muštis, nes būčiau pakenkęs pats sau. Visas šitas, galima pasakyti, šmeižtas, melas yra absoliučiai netiesa.

Jei būčiau taip elgesis, ar įsivaizduojate, kiek žmonių, tėvų, vaikų būtų matę ir kokią situaciją būčiau pasidaręs sau? Gyvenime taip nesielgiau ir nesiruošiu elgtis.

Tai buvo atvirų durų dieną, kurios metu suėjo daug tėvų ir vaikučių. Nukentėjusioji dalyvavo. Viskas prasidėjo nuo to, kad ji atlikinėjo bandymą, ar priimti ją į studiją kaip trenerę, ar ne. Ji dažnai vėlavo. Buvo susirinkimas su visais treneriais. Pasirodė visi išskyrus Viktoriją. Laukėme jos. Jai buvo padarytas skambutis 17 val. 15 min. Ji pasirodė tik 18 val ir sakė, kad tai ne pagrindinis jos darbas ir pareigos.

Tačiau ji įnirtingai ėjo prie manęs ir reikalavo pakalbėti. Atsiprašiau (susirinkusių vaikų) tėvų ir nuėjau. Ta skola buvo dėl stovyklos, kurią rengė buvęs Viktorijos šokių partneris. Kas liečia skolą dėl kvepalų, nenorėjau gražinti tų pinigų ir nenorėjau imti tų kvepalų, nes ji prekiavo neoriginaliais kvepalais. Manau, kad dėl to ji supyko. Buvo paprašyta gražiai išeiti ir leisti man bendrauti su tėvais. Ji pasakė, kad niekur neis, kol neatsiskaitysiu“, – kalbėjo žinomas šokėjas.

Studijoje sukėlė skandalą

A. Kandelis pasakojo, kad vėliau moteris išbėgo iš kambario ir sukėlė sceną studijoje, kol dar vyko atvirų durų renginys. Anot jo, tėvams ir vaikams toks incidentas sukėlė šoką. Tai sukrėtė ir jo dukrą bei mamą. Vėliau V. Gaidytė iškvietė policijos pareigūnus.

Šokių studijos savininkas pareiškė, kad tai gali būti ir bandymas pervilioti klientus į netoliese esančią kaltinančiosios vaikino šokių studiją.

„Po atvirų durų dienos pas mane liko labai nedaug žmonių. Praradau daug“, – apie tokio konflikto pasekmes pasakojo jis.

Klausiamas apie tai, kas vyko vėliau, Andrius prisiminė, kad jis pats pakėlė ir nunešė Viktoriją už durų bei vėliau grįžo paaiškinti, kas staiga įvyko, susirinkusiems vaikų tėvams.

A. Kandelis pasakojo, kad jam taip pat buvo užsiminta apie grasinimus ir užuominas apie asmenis iš kriminalinio pasaulio. Neva V. Gaidytė grasino savo tėvo autoritetu. Kaltinamasis prisiminė ir daugiau įvykio aplinkybių. „Ji sakė, kad susidoros su manimi. Dar sakė, kad uždarys mane į kalėjimą. Palinkėjau sėkmės“, – sakė jis ir užsiminė, kad nors nėra matęs V. Gaidytės tėvo, yra girdėjęs apie jo ryšį su kriminaliniu pasauliu.

Apklausiamas teismo salėje žinomas šokėjas pasakojo, kad jį kaltinanti kolegė elgėsi itin agresyviai, o ir vėliau kenkė jo reputacijai besikeikdama ir laukdama išeinančių iš A. Kandeliui priklausančios studijos patalpų. Jį kaltinančiai moteriai televizijos projektuose išgarsėjęs šokėjas taip pat negailėjo kaltinimų.

Kaltinančioji nesulaikė ašarų

Ne pagrindiniu jos treneriu buvęs A. Kandelis, anot jį kaltinančios šokėjos, visuomet vėluodavo sumokėti už darbą ir nukreipdavo kalbą, jei ji to pareikalaudavo. „Jis teigė apie reputaciją... Kokia reputacija, jei pas jį tuo metu nebuvo daug vaikų? Jis teigė, kad padarys tą susirinkimą, viską sumokės ir bus labai gerai. Tačiau jis neatvyko į paskutines stovyklos dienas ir nieko nepadarė. Tikrai pagalvojau, kad nenoriu dirbti pas jį.

Bet jis skambino man įvykio dieną ir pasakė, kad ateini į susirinkimą. Paklausiau, kodėl turiu ateiti, jei man nemoki. Žadėjo padaryti licenciją trenerio, kuris galėtų vykti į varžybas. Pasakiau, kad nevažiuosiu į susirinkimą, nes nematau prasmės. Sakiau, kad atvažiuosiu tik pasiimti savo daiktų <...>. Palaukiau kaip tik pabaigos atvirų durų dienų, nes (nenorėjau) nesukelti tokių situacijų. (Vaikų) tėvai nėra susiję su mūsų finansiniais reikalais. To net logiškai mano mintyse nebuvo. Tačiau mačiau, kad jis specialiai viską tęsė“, – kalbėjo Viktorija.

Moteris prisiminė, kad sulaukė ne tik užgaulių replikų, bet ir smūgių. Ji išbėgusi prašė padėti ir dabar, duodama savo parodymus teismo salėje, ji nesuvaldė ašarų. „Jis visa tai sakė, o dabar meluoja teisme“, – sunkiai valdydama emocijas sakė ji bei paminėjo, kad policijos pareigūnus jai iškvietė bičiulis.

Ji paaiškino ir apie prekybą kvepalais, kuria ją kaltino A. Kandelis. Dar pertraukos metu jis patikino, kad ne tik pirko kvepalus iš trenere dirbusios moters, bet ir įtarė, kad jo patalpose ji tai darė nelegaliai. „Aš turėjau kvepalų kolekciją ir jis apie tai žinojo. Visuomet mielai kvepindavosi ir tiek“, – kalbėjo moteris.

Moteris pabrėžė, kad A. Kandelis jai skolingas iki 500 eurų. „Jis metė ant stalo 50 eurų ir aš tik pasakiau, kad man atiduotų likutį. Jis puikiai žino, kiek man buvo skolingas <...>.

Taikytis sutikčiau, jei jis (A. Kandelis) atsiprašys ir sąžiningai sumokės skolą. Padaryčiau nuolaidas ir dėl ieškinio. Esu įsitikinusi, kad visi gali taisytis“, - sakė nukentėjusi V. Gaidytė.

Antradienį nepavykus įvertinti visų įvykio aplinkybių bei teisėjai pareiškus norą išgirsti BPC telefonu gauto Viktorijos bičiulio skambučio įrašą, buvo paskirtas dar vienas posėdis.

Delfi primena, kad jau praėjusio posėdžio metu ji sakė, kad A. Kandelis net keturis mėnesius vengė atsiskaityti už darbą, o kai ji paprašė pinigų, tuomet ir kilo konfliktas. Nukentėjusiosios gynėjas Alvydas Montrimas tuomet teismui pateikė ieškinį dėl žalos atlyginimo, todėl teismas kaltinamajam sudarė galimybę su juo susipažinti ir pateikti savo poziciją.

„Be to, įvykis įvyko kaltinamajam priklausančiose patalpose, tai yra susiję su piniginiais dalykais, gali būti atskleista komercinių paslapčių", – advokatas taip pat nurodė, kad gali paaiškėti informacija apie sveikatos būklę tiek kaltinamojo, tiek nukentėjusiosios.

K. Rugys taip pat sakė, kad prokuratūroje toliau tęsiamas dar vienas ikiteisminis tyrimas, kuriame nukentėjusiuoju pripažintas A. Kandelis ir jo motina O įvykis, kurį aiškinasi pareigūnai, esą yra susijęs su teismui perduota byla – įvyko tuo pačiu metu toje pačioje vietoje.

A. Kandelis apie jam pateiktus kaltinimus nenorėjo kalbėti. „Be komentarų, žinokite, dar niekas neišaiškinta, – kalbėsime, kai bus viskas išaiškinta", – Delfi sakė jis. Tuo metu baudžiamojoje byloje nukentėjusia pripažinta buvusi jo mokinė Viktorija pasakojo, kad dirbo A. Kandelio šokių studijoje, o konfliktas įvyko, kai ji paprašė sumokėti atlyginimą.

„Žmogus yra peržengęs ribas, praradęs sąžinę, jis man liko skolingas – iš pradžių jis nenorėjo manęs oficialiai įdarbinti, o galų gale nesumokėjo už darbą ir panaudojo fizinį smurtą, – pasakojo Viktorija. – Esu buvusi jo mokinė, įsivaizduokite, koks tai amoralus jo elgesys. Jis daug kartų buvo nusižengęs, bet kai juo tiki, kai duodi jam šansą, o jis vietoj to, kad gražiai išspręstų situaciją..."

Mergina teigė, kad konfliktas įvyko, kai negavusi atlyginimo už keturių mėnesių sportinių šokių trenerės darbą (apie 600 Eur) vaikų šokių studijoje nutarė išeiti iš darbo. „Įvyko konfliktas, jis mane užpuolė ir išmetė iš salės, – griebė už kaklo ir stūmė už galvos mane į sieną, jis taip pat grasino, panaudojo labai daug necenzūrinių žodžių, realiai man net sunku apie tai kalbėti – juk jis yra buvęs mano treneris, žinau, kad gyvenime yra daug kartų nusižengęs ir tikrai negerąja prasme, bet vis tiek norėjosi juo tikėti, jis pats manęs prašė pagalbos, – pasakojo Viktorija. – Ne aš pati pas jį prašiausi, aš turiu savo verslą, kuris yra neblogas, – jis paprašė padėti, nes dažnai išvyksta, nuo kažko tai slepiasi, galbūt yra daug kam skolingas.

Maniau, kad jam reikia padėti, galvojau, žmogus keičiasi, bet gavosi, jog pati nukentėjau. Ir jis daro tokius negražius dalykus, kad baisu kalbėti, – tikiuosi, kad teismo procesas bus atviras ir žmonės pamatys, kaip gali negražiai elgtis vyras ir kaip reikia elgtis atsargiau, nepasitikėti aklai žmogumi, kuris anksčiau negražiai elgėsi. Ir nereikia tikėti, kad jeigu su kitais negražiai pasielgė, su manimi taip nebus. Deja, viskas kartojasi ir labai retai žmonės keičiasi."

„Jis šaukė, kad aš tave pasmaugsiu, užmušiu, labai daug keikėsi, sakė, paskambinsiu savo draugams, mes visi tave suksime ratu, – teigė Viktorija, tačiau taip ir nesuprato, ką tai reiškia, tačiau neabejoja, jog šie grasinimai galėjo būti įvykdyti. – Kai atvažiavo policija ir liudytojai patvirtino, kad tikrai prieš mane buvo smurtauta, jis net nenorėjo važiuoti į komisariatą, pareigūnams ne kartą teko prašyti, kad jis įliptų į automobilį."

Paklausta apie kitą baudžiamąją bylą, apie kurią teisme užsiminė A. Kandelio advokatas, Viktorija sakė, jog nieko apie tai negali pasakyti, nes niekaip nėra susijusi su A. Kandelio motina, ją tik keletą kartų yra mačiusi šokių studijoje ir jokio fizinio kontakto niekada nebuvo turėjusi. „Tada aš nenorėjau su Andriumi konfliktuoti, aš tenorėjau išeiti, – įsivaizduokite, jūs dirbate, dirbate ir jums nieko nemoka", – kalbėjo nukentėjusioji, pabrėžusi, kad tai buvo pirmas kartas, kai ji gyvenime patyrė smurtą. Buvusi šokėja prisipažino, kad jos nenustebino, jog A. Kandeliui esą nesisekė verslas: „Jis yra nėra pareigingas, leidžia sau pradingti, rūkyti salėje, kur yra vaikai. Jūs įsivaizduojate, kad treneris gali taip elgtis?"

„Aš buvau baigusi savo šokių karjerą, ko gero, man išliko nostalgija ir sutikau dirbti, bet jeigu būčiau žinojusi, tikrai nė už ką nebūčiau sutikusi, dabar aš net bijau pažiūrėti į šokių pusę", – sakė ji. „Noriu, kad visuomenė žinotų, koks yra tikrasis A. Kandelis, noriu, kad tėvai žinotų, jog negalima leisti vaikų pas tokį žmogų, – Viktorija neslėpė, kad nori ne tik atgauti uždirbtus pinigus, bet ir sulaukti viešo A. Kandelio atsiprašymo. – Jo parodymai yra melagingi, kaip vyras jis turėtų prisipažinti, kad yra kaltas, atsiprašyti manęs, mano tėvų."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)