A. Sakalausko prašymą dėl specialiosios teisės atėmimo termino sutrumpinimo išnagrinėjusi teisėja Lilija Tarčevskaja paskelbė, kad aktoriaus padarytas pažeidimas yra labai sunkus, už jį teismas pažeidėjui skyrė minimalią sankciją, todėl esą šiuo metu dar nėra pagrindo tenkinti nubaustojo prašymą.

A. Sakalauskui dar 2009 metais teismas uždraudė 3 metams sėstis prie vairo, nes būdamas neblaivus (2,2 promilės alkoholio, vidutinis girtumas) lapkričio 20-ąją 14.09 val. sostinės Aguonų gatvėje savo vairuojamu automobiliu „Subaru Legacy“ apdaužė kelkraštyje stovėjusius devynis automobilius.

Kadangi nuo paskirtos nuobaudos paskyrimo pradžios jau praėjo pusė laiko, jis, kaip ir kiekvienas pažeidėjas, turėjo teisę kreiptis į teismą ir prašyti sutrumpinti jam draudimo vairuoti terminą.

Nagrinėjant A. Sakalausko prašymą grąžinti vairuotojo pažymėjimą pats aktorius nedalyvavo – šiuo metu jis filmuojasi Rusijos sostinėje. Tiesa, jam atstovavęs advokatas Raimundas Jurka pareiškė, kad kino ir teatro aktorius yra užsikodavęs nuo alkoholizmo, todėl esą neturėtų kelti pavojaus kelyje.

A. Sakalauskas savo prašyme teismui buvo nurodęs, kad vairuotojo pažymėjimas jam reikalingas dėl darbo – esą jis dažnai filmuojasi ir vaidina įvairiuose šalies miestuose.

Pasak advokato, A. Sakalauskas yra sumokėjęs teismo jam skirtą 4,2 tūkst. Lt baudą, be to, visiems nukentėjusiesiems atlygino padarytą žalą.

Beje, praėjus metams po garsiosios aktoriaus sukeltos avarijos jį buvo sulaikę policijos pareigūnai ir už neblaivaus pasirodymą viešoje vietoje skyrė įspėjimą. „Būtent po šio įvykio jis pradėjo gydytis“, – pabrėžė teisininkas.

Dėl vairuotojo pažymėjimo atgavimo anksčiau laiko A. Sakalauskas vėliau vėl galės kreiptis į teismą, tačiau jeigu jo prašymai nebus patenkinti, aktorius prie vairo galės sėstis ne anksčiau kaip 2012-ųjų gruodį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją