Teismas nusprendė šokėjos Dalios Samajauskaitės ir Vilniaus šokių mokyklos ieškinį dėl garbės ir orumo įžeidimo atmesti ir priteisti lygiomis dalimis iš jų kiekvienam atsakovui (tarp jų ir E. Daniūtei-Vasiliauskienei) po du tūkstančius litų ir daugiau siekiančias bylinėjimosi bei pašto išlaidas. Sprendimas per trisdešimt dienų gali būti skundžiamas.

Nei viena šalis skelbiant teismo sprendimą nedalyvavo.

Europos čempionę į teismą padavė jos kolegė šokėja Dalia Samajauskaitė. Mat E. Daniūtė-Vasiliauskienė ir dar keturi garsūs šokėjai apkaltino klubo „DaVi“ trenerę D. Samajauskaitę vaikų kankinimu ir šokėjų iš kitų klubų viliojimu pas save.

Būtent tai Edita Daniūtė apskundė sportinių šokių federacijai. Dėl to D. Samajauskaitė buvo diskvalifikuota iš visų varžybų. D. Samajauskaitė pasijuto apšmeižta. Todėl kreipėsi į teismą, prašydama kompensacijos ir reikalaudama viešo atsiprašymo.

Po penkis tūkstančius litų kiekvienam ieškovui - tokio neturtinės žalos atlyginimo prašė D. Samajauskaitė. Neturtinės žalos padarymas pasireiškė tuo, kad mokyklos reputacija buvo sumenkinta, todėl mokykla prarado narių. Iki kreipimosi klubas turėjo virš 141 mokinį, dabar skaičius siekia apie šimtą. Naujai ateinantiems mokiniams tekdavo nuolat aiškinti ir konkretizuoti, kad tai nėra tiesa ir mokykla veikia etiškai. D. Samajauskaitė savo šokių klubą, viešosios įstaigos pagrindu, įkūrė prieš trejus metus.

Nors buvo dedamos pastangos šalis sutaikyti, tačiau kompromiso pasiekti nepavyko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)