Teisėjų kolegija paskelbė, kad pakeičia anksčiau priimtą sprendimą Jasaičių skyrybų byloje – nuspręsta, kad dėl skyrybų yra kaltas tik S. Jasaitis, o ne jie abu su V. Jasaitiene. Dėl to krepšininkas buvusiai žmonai turės sumokėti 7,5 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą.

Teismas nusprendė, kad S. Jasaičiui atitenka automobilis „Mercedes Benz“ (12 tūkst. Lt) bei 1 mln. 885 tūkst. Lt, o V. Jasaitienei – butas sostinės Žvėryno mikrorajone (vertė – daugiau kaip 650 tūkst. Lt), automobilis „Porshe“ ir 1 mln. 105 tūkst. Lt grynaisiais. Beje, už butą sutuoktiniai dar 4 metus solidariai turės mokėti po beveik 10 tūkst. mėnesines įmokas bankui.

Tai reiškia, kad teismas S. Jasaičio turtą padalijo perpus – krepšininkui ir buvusiai jo žmonai atiteko po 1 mln. 897 tūkst. Lt.

Be to, teismas iš buvusių sutuoktinių priteisė įspūdingas sumas už bylinėjimąsi teisme - jie turės sumokėti po daugiau kaip 20 tūkst. Lt.

Vilniaus apygardos teismo sprendimas buvo labiau palankus S. Jasaičiui. Tiesa, teismas nepakeitė išlaikymo dydžio krepšininko vaikui – jis privalo kas mėnesį mokėti 4,5 tūkst. Lt iki jo pilnametystės.

Paskelbusi sprendimo rezoliucinę dalį teisėjų kolegijai pirmininkavusi Goda Ambrasaitė-Balynienė pranešė, kad teismas savo motyvų nekomentuos – ginčas dėl skyrybų buvo nagrinėjamas neviešame posėdyje.

Teismo sprendimo išklausyti neatvyko nei S. Jasaitis, nei V. Jasaitienė.

Vilniaus apygardos teismo paskelbtas sprendimas įsiteisėja nuo jo paskelbimo, tiesa, buvę sutuoktiniai jį galės kasacine tvarka skųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui. Tiesa, jis galės pasisakyti tik dėl Jasaičių pinigų - oficialiai sutuoktiniai yra išskirti ir jau gali sudaryti naujas santuokas.

Teismas išlaikymą vaikui priteisė nuo 2009-ųjų spalio.

Teismo priteista suma V. Jasaitienei – gerokai mažesnė, nei ji prašė. Iš krepšininko buvusi jo žmona siekė prisiteisti beveik 3 mln. Lt vien grynųjų pinigų. Kol vyko skyrybų procesas, S. Jasaitis vaiko išlaikymui kas mėnesį buvo įpareigotas mokėti 11 tūkst. 354, o žmonai – 3 tūkst. Lt. Be to, ji siekė, kad jai atitektų butas.

Pareiškimą dėl santuokos nutraukimo esant vieno iš sutuoktinių kaltei teismui pirmasis pateikė S. Jasaitis, tačiau jo žmona netrukus pateikė priešieškinį pareiškimą. Juo moteris siekė prisiteisti beveik pusę milijono litų, tačiau praėjusių metų gruodį savo pareiškimą patikslino ir sumą padidino iki 2 mln. 943 tūkst. Lt. Moteris taip pat nurodė, kad užsienio bankuose atidarytose S. Jasaičio sąskaitose turi būti daugiau kaip 3 mln. Lt.

V. Jasaitienės prašymu teismas pareikšto ieškinio sumai areštavo visas krepšininko sąskaitas Lietuvos ir užsienio bankuose.

Savo sūnaus išlaikymui S. Jasaitis geranoriškai siūlė skirti po 2 tūkst. Lt kas mėnesį, tačiau per 15 mėnesių į jo sąskaitą pervedė 97 tūkst. Lt.

„Tokią sumą mokėti aš pats nusprendžiau, ta suma skirta tiktai vaiko išlaikymui, jo interesams, o ne jai (Vaidai – aut.past.) kažką ten pirkti, ar kažkam dar, auklei mokėti...“ – yra sakęs S. Jasaitis.

„Kiekvienas gali reikalauti, bet jeigu gyvenome kartu, galima išsiskirti žmogiškai, – sakė S. Jasaitis. – Kai gyvenome kartu, ji sakė, kad aš iš manęs neims nė lito, jeigu kas ateityje atsitiks, o pasirodo... Buvo galima gražiuoju susitarti, bet kai turbūt daugiau nieko, išskyrus pinigus, aukščiau nemato... Taip ir gaunasi, kol gyveni šeimoje viskas gerai, o kai, kaip sakant, iškyla problemos, tai ir pamatai žmogaus tikrąjį veidą. Ir pamatai su kuo gyvenai“.

S. Jasaitis žmonai siūlė palikti ir sostinės Žvėryno mikrorajone už kreditą įsigytą butą (už jį pinigus mokės dar 4 metus), automobilį.

„Gyvenime pinigai yra ne viskas, tebūnie, ji gauna tuos visus pinigus, aš tikiu, gyvenime viskas grįžta atgal, ne tame laimė slypi, tačiau yra labai neteisinga, ką ji daro ir kokiu keliu eina. Ir, patikėkite, mane stebina, kad gyvenime tokių dar moterų yra – vyrams reikia nuo jų saugotis“, - karčių žodžių S. Jasaičio žmonai negailėjo ir krepšininko sesuo Aistė Jasaitytė-Čeburiak.

Tuo tarpu V. Jasaitienės motina teigė, kad S. Jasaitis neskiria dėmesio savo sūnui.

„Aš nesuprantu, kaip jis gali nesirūpinti savo sūnumi, juk jam labai trūksta tėvo. Vaikui reikia ne tik dėmesio, bet ir žaislų – nuo mažens pripratino jį prie brangių daiktų, kaip dabar vaikui pasakyti, kad tėvas juo nesirūpina? Vaikas sako, kad nori sušių, juk tėvas jį pripratino prie tokio maisto“, – teigė moteris.

Jasaičiai susituokė 2003 m. lapkritį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)