Teisėja Raimonda Vansevičienė paskelbė, kad patenkina aktoriaus prašymą ir jam, kaip fiziniam asmeniui, paskelbia bankroto procedūrą.

Anot teismo, R. Rudoko skola banko „Nordea Bank Finland Plc“ Lietuvos filialui sudaro beveik 144 tūkst. eurų.

Leisdamas įvairiuose televizijos serialuose besifilmuojančiam ir netgi dainuojančiam R. Rudokui bankrutuoti teismas atsižvelgė ir į tai, kad jis augina nepilnamečius vaikus, todėl turi skirti pinigų jų išlaikymui. Kiek skiria lėšų, teismas nekomentavo, nes ši informacija yra konfidenciali, todėl byla dėl fizinio asmens bankroto bylos iškėlimo teisme buvo nagrinėjama neviešuose posėdžiuose.

R. Rudokui teismas leido bankrutuoti, nes, kaip pažymėjo teisėja, kito kelio jam nėra – jis buvo paėmęs didžiulę paskolą namui įsigyti tuo metu, kai buvo išpūstas nekilnojamojo turto burbulas, o kai vėliau šalį ištiko krizė, aktorius nebegalėjo mokėti bankui žadėtų įmokų, nes sumažėjo užsakymų.

Teisėja taip pat sakė, kad R. Rudokas gali bankrutuoti, nes jis negali vykdyti skolinių įsipareigojimų, kurių mokėjimo terminai yra suėję ir kurių suma viršija 25 minimalias mėnesines algas (šiuo metu – 7 500 Eur). Į šią sumą neįskaitomi reikalavimai dėl piniginių lėšų vaikams išlaikyti.

Pasak teisėjos, byloje nėra duomenų, kad R. Rudokas būtų elgęsis nesąžiningai ir priėmė kokius nors sandorius, siekdamas išvengti skolos sumokėjimo, taip pat nenustatyta, kad jis turi kokių nors priklausomybių, dėl ko pateko į sunkią finansinę padėtį.

Visi nemalonumai R. Rudokui prasidėjo dar prieš kelerius metus, kai jis Vilniaus pakraštyje, Pylimėliuose nusipirko namą – jį aktorius įsigijo gyvendamas su tuomete drauge Indre Mišeniovaite. Vėliau pora pasuko skirtingais keliais, o aktorius buvo priverstas bankui atiduoti namą – nesugebėjo mokėti mėnesinių įmokų.

Namą bankas pardavė, bet gerokai pigiau, nei už jį buvo mokėjęs aktorius – turtą pardavęs bankas ne vienerius metus bandė iš aktoriaus išsireikalauti skirtumą, kuris susidarė pardavus šį nekilnojamąjį turtą.

Anksčiau teismai yra leidę bankrutuoti ir kitoms Lietuvos garsenybėms – Sandrai Chlevickaitei, Birutei Petrikytei, Aistei Pilvelytei, Andriui Rimiškiui ir kt.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)