Prasidėjęs 13 valandą teismo posėdis užtruko daugiau nei dvi valandas. Apie 13.30 val. į teismą buvo atvesdintas įtariamasis. Teismo posėdžio metu pasisakė ir pats N. Westas-Macaulay. Jam atstovaujantis advokatas Erikas Pavlovičius sakė apie valandos trukmės kalbą.

Prokuratūra prašė pratęsti kardomąją priemonę - suėmimą dar dviem mėnesiams. Teismas nutarė N. Westo-Macaulay suėmimą pratęsti dar savaitei.

"Įtarimai išlieka tie patys - dėl nužudymo. Prokuratūros motyvai yra tie patys. Įtariamasis gali slėptis, gali trukdyti tyrimui. Teismas suėmimą pratęsė savaitei", - naujienų portalui DELFI kalbėjo Šiaulių miesto apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene ir žiniasklaida Nijolė Damulė.

Žiniasklaidoje ir viešojoje erdvėje nagrinėta daug galimų moters likimo scenarijų, tačiau kol kas paieškos - bevaisės. Pasak moters sutuoktinio, greičiausiai moteris šiuo metu kažkur užsienyje laiką leidžia teikdama eskorto paslaugas, tačiau pareigūnai šios, kaip ir daugelio kitų svarstytų versijų, negali nei patvirtinti, nei paneigti.

S. Grafininos ieškoma ne tik Lietuvoje. „Paieška vyksta visą laiką. Jeigu žmogus yra dingęs, neapsiribojama tam tikra geografine teritorija. Žmonių judėjimas vyksta. Naudojamės tokia sistema, kokia yra. Ieškome, kur ji galėjo kirsti sieną ir kokiu būdu, visos priemonės yra naudojamos“, – anksčiau DELFI teigė šią bylą nagrinėjanti prokurorė Jūratė Tamašauskienė.

Nigelas Westas ir Sandra Grafinina

Oficiali moters paieška buvo paskelbta liepos 19-ąją dieną. Į policiją kreipėsi minėtos moters sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 dienos ji negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S. Grafinina. Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška. Nustatyta, kad S. Grafinina liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą. Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius.

Sandra Grafinina

Istorija tapo dar mįslingesnė po to, kai paaiškėjo, kad mažametė moters dukra dėl nepriežiūros atsidūrė globos įstaigoje. Birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių mergaitė.

S. Grafininos sutuoktinis N. Westas-Macaulay, neoficialiais duomenimis, buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys. Paimta mergaitė buvo išvežta ir apgyvendinta Šiaulių kūdikių globos namuose. Vėliau dėl mergaitės globos į atsakingas institucijas kreipėsi dingusios moters artimieji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)