Kad teismo patalpose vyksta neleistinas dalykas, neužkliuvo nei bylą nagrinėjančiai teisėjai Nijolei Zaleckienei, nei kaltinamojo interesams atstovaujančiam advokatui Sauliui Juzukoniui, nei prokurorui.

„Teisėja buvo susikoncentravusi būtent į bylos nagrinėjimą, todėl to nepamatė. O ar asmuo bus patrauktas atsakomybėn, yra numatyta bendra tvarka pagal Administracinio teisės pažeidimo kodeksą. Jam gali būti surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas“, – naujienų portalui DELFI aiškino Trakų rajono apylinkės teismo atstovė spaudai Gintarė Matonytė. Į klausimą, ar jau yra kreiptasi į policiją dėl šio akibrokšto, teismo atstovė atsakyti negalėjo.

Ji teigė, kad teismas į policiją nebegali kreiptis. Reikia, kad kažkas parašytų pareiškimą. „Kadangi tai paviešinta žiniasklaidoje, mano manymu, bus imtasi atitinkamų priemonių“, – sakė G. Matonytė. Paklausta, ar incidentas nebus nugramzdintas užmarštin, teismo atstovė atsakė „neturėtų būti“.

Laurynas Baltrūnas

DELFI primena, kad nieko neleistino šitoje kuriozinėje situacijoje neižvelgė ir kaltinamojo Lauryno Baltrūno interesus ginantis advokatas Saulius Juzukonis: „Jei niekas nematė ir niekam neužkliuvo, tai vadinasi nieko ir nebuvo“, – naujienų portalui DELFI ketvirtadienį sakė advokatas Saulius Juzukonis ir pasiūlė kreiptis į policiją.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekse nurodyta, kad nacistinės svastikos demonstravimas užtraukia baudą nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)