Pirmąjį kartą byla atversta birželio 30 dieną, tačiau taip ir nenagrinėta, kadangi E. Citovičiūtė nebuvo susipažinusi su bylos medžiaga.

Su advokatu pasirodžiusi kaltinamoji prieš teismo posėdį nepratarė nė žodžio, kai tuo tarpu jos advokatas kiek susinervino dėl sulaukiamo fotografų dėmesio. „Vyrai, jums čia ne cirkas. Mes čia dirbame“, – piktinosi jis.

Pradėjus teismo posėdį paaiškėjo, jog E. Citovičiūtė vairavo automobilį neturėdama 2 metų stažo ir važiavo 152,7 km/h greičiu, leistiną greitį, atmetus 2 km galimą paklaidą, viršijo 80,7 km/h, kadangi kol dar neturi 2 metų stažo, jai leistina važiuoti tik 70 km/h. 2 metų stažą mergina turėtų tik rudenį.

E. Citovičiūtė prisipažino esanti kalta. „Važiavau iš Druskininkų po darbo, nes ten filmavome laidą. Mane sustabdė. Man prieš tai paskambino mama ir pasakė, kad užliejo namus, atsitiko nelaimė. Aš išsigandau ir supratau, kad man reikia kuo greičiau skubėti ir grįžti.“

Apie nelaimę mergina sužinojo išvažiavusi iš Druskininkų: „Norėjau greičiau grįžti. Aš labai gailiuosi, stengiuosi niekada neskubėti. Apie alkoholį už vairo net nėra kalbos, o čia buvo išskirtinis atvejis, kai pamaniau, kad mamai tikrai reikia pagalbos.“

Policijos pareigūnai dirbo nežymėtoje mašinoje. Anksčiau E. Citovičiūtė už kelių eismo pažeidimus buvo bausta ir teisme pripažino, jog viena skirtų baudų dar gali būti nesumokėta: „Viena gali būti pamiršta, kaip tik bandžiau surasti.“

Teismo metu paaiškėjo, jog E. Citovičiūtei skubant namo matomumas buvo geras. Teismui pateikta pažyma, kad tėvas iškvietė santechniką, tad advokatas pasidomėjo, kodėl tuomet skubėjo E. Citovičiūtė.

„Namuose trūko vamzdis. Mama viena negalėjo susitvarkyti, tai mane iškvietė“, – tepasakė kaltinamoji. Advokatas savo baigiamojoje kalboje teigė, jog E. Citovičiūtės tėvas, jo žiniomis, tuo metu buvo užsienyje, todėl negalėjo suteikti pilnos pagalbos.

„Esu kalta ir labai gailiuosi. Man labai reikia teisių, nes turiu daug darbų ne tik Vilniuje. Labai norėčiau atsakyti tik pinigine bauda“, – savo baigiamojoje kalboje sakė kaltinamoji.

Teismo nutarimu E. Citovičiūtei skirta 350 eurų bauda ir teisės vairuoti atėmimas vieneriems metams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (421)