I. Stumbrienės namuose karaliauja papūga

Verslininkų Aivaro ir Ingos Stumbrų namų augintinių gretas papildė didžioji baltakuodė kakadu.

„Šio autinginio atsiradimo istorija mūsų šeimoje yra gana ilga. Prieš maždaug šešis metus viešėdami Karibuose nuvykome ir į vietinį zoologijos sodą. Ten ir susipažinome su didžiosiomis papūgomis. Dukrelei jos paliko tokį neišdildomą įspūdį, kad grįžus namo praėjo prašyti tokio augintinio. Tikėjomės, kad tai laikimas susižavėjimas ir praeis. Deja (šypsosi). Tuomet papūgos pradėjome ieškoti jos gimtadieniui. Tik Lietuvoje šių augintinių pasirinkimas labai menkas. Tad teko užsakyti iš užsienio ir laukti, kada papūga pasieks mūsų namus“, – pasakojo I. Stumbrienė.

Ingos Stumbrienės papūga

Inga pasakojo, jog iš pradžių Estela labai norėjo aros, bet ji didelė ir jos snapas labai stiprus, todėl gali būti pavojinga vaikams. Tad šeima nusprendė rinktis iš galybės kakadu rūšių. „Būtent ši papūga mums pasirodė pati iškilmingiausia, o ir charakteris puikus. Jos ramios, meilios, draugiškos ir mėgsta įsitaisyti ant rankų, snausti. Savo charakteriu jos primena katinus“.

Ji pastebėjo, kad papūgos itin mėgsta dėmesį, todėl kiekvienas, kuris užsuka į jų namus, privalo ją pakalbinti ir skirti dėmesio. Šioms papūgoms reikia ir daug erdvės, kur galėtų kedenti plunksnas ir skraidyti. DELFI pašnekovė pastebi, kad jų augintinė dažniau vaikštinėja po namus nei skraido.

Estela savo mylimą augintinę jau išmokė ir sveikintis. Papūga aiškiai ištaria žodį „labas“, gali pakartoti šuns lojimą ar žmogaus juoką. Šeimininkė pastebėjo, kad kartais ji pradeda kažką įnirtingai pasakoti, tačiau jos kalbą suprasti būna sunku.

A. Valinsko valdose – neįprasti sūnaus įnamiai

Šou pasaulio atstovo, prodiuserio ir žinomo televizijos laidų vedėjo Arūno Valinsko namuose gyvena šešios sūnaus alpakos. Tiesa, viena augintinė netrukus susilauks palikuonių, tad ir augintinių gerokai padaugės.

Nepaisant to, kad alpakomis džiaugiasi visa šeima, Arūnas prašo pabrėžti, jog jis suteikia tik erdvę. Alpakos priklauso jo sūnui Šarūnui, kuris ir sugalvojo auginti tokius neįprastus gyvūnus.

Žurnalistams viešint jų namuose Inga Valinskienė juokavo, kad augintiniai mėgsta ir charakterį parodyti. Įžeisi – atsuks užpakalį ir nekreips dėmesio, o jei supykdysi, gali net apspjauti. Tokia jau ta alpakų prigimtis, tad šių, iš pažiūros, mielų gyvūnų verčiau neerzinti.

„Vaikšto iš paskos kaip šuniukai“, – teigė A. Valinskas ir pridūrė, kad alpakos labai prisiriša prie savo šeimininkų. Tiesa, šie mieli keturkojai – ne vieninteliai Valinskų augintiniai. Ar galite patikėti, kad garsios poros namuose gyvena dar 2 papūgos, 5 šūnys ir dar ropoja vėžlys?

Retos veislės augintinio R. Aleksandrovičius pats nesirinko

Jau septynerius metus kinų kuoduotųjų veislės šunelius auginantis atlikėjas Radži Aleksandrovičius juokauja, kad šie augintiniai į jo gyvenimą atėjo atsitiktinai, tačiau visiems laikams. Įgėlus erkei netekęs mylimo augintinio Barono, atlikėjas įsigijo tokios pat veislės atstovą Barį.

„Pirmąjį šunelį man padovanojo gerbėjai. Barono aš pats nepasirinkau, tačiau man tikrai prigijo ši veislė. Nežinojau nieko apie kinų koduotuosius. Ši veislė buvo tik pradėta veisti Lietuvoje. Dabar, jau turėdamas daugiau patirties, galiu pasakyti, kad kinų kuoduotieji turi vieną minusą – jie tuštinasi namuose, nepaisant to, kiek iki tol laiko praleido lauke“, – patirtimi dalijosi pašnekovas.

Kadangi šie augintiniai neturi kailio, o žiema šiemet ypač šalta, Radži Barį rengia įvairiais šunims skirtais drabužiais. Dėl tos pačios priežasties jis siūlo tokį augintinį įsigyti ir alergiškiems žmonėms.

„Kailio jie turi visai nedaug, o ir to kailio struktūra yra kaip žmogaus plauko. Tik odą reikia prižiūrėti, tepti kremu. Girdėjau, kad sendami šios veislės šunys turi problemų su dantimis, katarakta, bet pats kažkokių ypatingų sveikatos problemų tikrai nepastebiu“, – pasakojo R. Aleksandrovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)