Kabantis krėslas – Rimantės mylimojo Povilo dovana. Pirmasis pirkinys į pirmus jų bendrus namus, į kuriuos ne taip seniai įsikėlė. „Visą gyvenimą tokio lizdo norėjau. Kai išvydome jį parduotuvėje, neliko jokių abejonių. Pamačiau jį ėmiau klykti. Povilas paklausė, keliais balais iš dešimties vertinu savo norą, pasakiau jam, kad dešimčia. Nuo tada, kai krėslas atsirado mūsų namuose, jame praleidžiu daug laisvo laiko – ir skaitau, ir rašau, ir sėdžiu su kompiuteriu“, – DELFI pasakojo R. Kulvinskytė.

Pakabinamas krėslas

Tėvų dovana – staliukas. Tėvai juokaudami dukrai sakydavo, kad ši liks senmerge ir niekada neištekės. „Dovanojo jį į kraitį praeitais metais, o kai padovanojo, tai ir prišaukė man Povilą“, – juokėsi pirmoji DELFI savo dešimt brangiausių daiktų parodyti sutikusi R. Kulvinskytė.

Tėvų dovanotas stalelis

Padėkliukas puodeliui su „sušunintu“ dizainerio Karlo Lagerfeldo veidu – vieno draugo lauktuvės iš Majamio. Ant suvenyro, kuris atkeliavo iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Rimantė padeda ne tik karštos kavos puodelį, bet ir mineralinio vandens butelį.

Padėkliukas puodeliui

„Paveikslą dovanojo Vladas Mackevičius mūsų pažinties pradžioje linkėdamas man būti lape – viso miško karaliene, gražiausia miške, visų mylima, bet kartu ir šiek tiek sukta. Jis sakė, kad esu per gera, per atvira...“ – apie namuose virš lovos kabantį garsaus menininko paveikslą pasakojo Rimantė.

Vlado Mackevičiaus paveikslas

Sau pačiai ir kitiems R. Kulvinskytė neįsivaizduojama be ryškiaspalvių lūpų. Pirmąjį savo raudoną „Guerlain“ lūpdažį gavau dovanų iš sesers kai buvau 12-os. Jis buvo toks prabangus, kad likučius su degtuku iškrapščiau. Kaip mažo miestelio mergaitei jis man buvo didelis pasididžiavimas. Į pamokas eidavau prisidažiusi. Neryškių lūpdažių neturiu“, – pasakojo pašnekovė.

Ryškiaspalviai lūpdažiai

Močiutės rankinė – ypač brangus Rimantei priklausantis daiktas. Jis skaičiuoja ne vieną dešimtį metų. Anot R. Kulvinskytės – rankinei – per 70. „Mano namuose jis laikomas garbingoje vietoje, labai gerai išsilaikęs. Jis man nuolat primena, kad ir kai kuriuos kitus savo daiktus privalau pasaugoti ir atidėti į lentyną ateinančioms kartoms. Rankinė priklausė močiutės seseriai, bet kadangi ji vienintelė iš tos kartos žmonių yra likusi gyva, aš ją vadinu savo močiute“, – atviravo R. Kulvinskytė.

Močiutės rankinė

Vienai garsiausių lietuvių aktorių Vaivai Mainelytei priklausiusį vėrinį ir auskarus Rimantė įsigijo viename pirmųjų „Kino pavasarių“ atidaryme vykusiame aukcione. „Turėjau apie tą atidarymą rašyti. Buvo gėda, kad susirinkusieji į atidarymą nieko nepirko. Pagalvojau, Dieve, tokius nuostabius dalykus pardavinėja, o niekas neperka. Pamenu, aktorius Mykolas Vildžiūnas pirko odinę skrybėlę, priklausiusią Kostui Smoriginui už 50 litų. Šį vėrinį įsigijau už 100 litų. Su šiais papuošalais V. Mainelytė nusifilmavo trijuose filmuose. V. Mainelytė man yra mūza, lietuviškoji Marilyn Monroe. Nors niekada juo nebuvau pasipuošusi viešumoje, namuose prieš veidrodį ne kartą apžiūrėjau, kaip su šiais papuošalais atrodau“, – pasakojo TV laidų vedėja ir žurnalistė.

Papuošalai, kuriuos segėjo Vaiva Mainelytė

Užrašų knygelė – daiktas, kuris keliauja iš vienos Rimantės rankinės į kitą. Žinoma mergina ją vadina „Minčių knygele“ ir niekuomet su ja nesiskiria. Ar prabunda naktį ką susapnavusi, ar galvoje plyksteli netikėta idėja – R. Kulvinskytė visuomet turi kur pasižymėti kiekvieną smulkmeną, kiekvieną savo mintį, kiekvieną pamąstymą. „Tai nėra dienoraštis. Nepažįstamas žmogus paskaitęs nieko nesuprastų, šiai knygelei treji metai“.

Paslapčių pilna knygelė

Auskarai – braškės – mylimojo Povilo dovana, kuri buvo įteikta namuose, Rimantei sugrįžus iš kelionės. Braškės merginai simbolizuoja jos karjeros televizijoje pradžią, mat pirmasis personažas reklamoje, kurį įkūnijo R. Kulvinskytė, buvo braškė. „Braškė man atvėrė daug kelių, tai tiesiog mielas prisiminimas. Niekuomet nepamiršiu, nuo ko viską pradėjau. Be to, niekada neatsisakau saldžios merginos įvaizdžio. Jis man labai patinka“, – apie širdies draugo dovaną kalbėjo R. Kulvinskytė, tačiau klausiama, ar mėgsta valgyti braškes, papurtė galvą.

Auskarai

Auksu tviskančius batelius R. Kulvinskytė avėjo brolio tuoktuvių šventėje. Jie – vieni mėgstamiausių pašnekovės aukštakulnių. „Brolio vestuvės – viena ypatingiausių dienų mano gyvenime jau vien dėl to, kad apvesdinau brolį. Tikiuosi, kad juos išsaugosiu savo dukterėčiai Dorotėjai, kaip močiutė man išsaugojo rankinę. Pamaniau, kad bus graži dovana ir labai tikiuosi, kad Dorotėjos kojų dydis bus toks pat kaip ir mano. O jeigu ne, dukterėčiai juos teks laikyti ant lentynos“, – planus dukterėčiai dovanoti mėgstamus batelius atskleidė ji.

Bateliai
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)