Tarp brangiausių ir mylimiausių Jurgitos daiktų - režisieriaus ir dailininko Arūno Rutkaus paveikslas, kurį vyras nutapė žiūrėdamas į Jurgitos nuotrauką. „Tuo metu aš dar dirbau modeliu Milane ir grįžusi į Lietuvą susipažinau su Arūnu, kuris kaip tik kūrė filmą „Gimimo diena“.  Jis pakvietė mane nusifilmuoti šiame filme ir taip užsimezgė mūsų pažintis. Mes susidraugavome ir aš susipažinau su jo kūryba.  Tiesą pasakius, lyginant su kitais Lietuvos dailininkais - nebuvau nieko gražesnio mačiusi. Užsigeidžiau paveikslo, daviau jam savo nuotrauką ir jis mane nutapė. Be kita ko, kiek žinau, jis nutapė dar tokius keturis ar penkis paveikslus iš naujo ir juos pardavė. Todėl, jeigu kažkas įsigijo tokį paveikslą - žinokite, jog čia esu aš“, - juokėsi J. Tvarijonaitė.



Kitas ne ką mažiau vertingas paveikslėlis Jurgitai - sesers dovana jos sūneliui. „Mano sesė yra labai kruopšti ir daro labai gražius rankdarbius. Gimus Tomui Juozapui ji išsiuvinėjo jam paveikslėlį, kuris pareikalavo nemažai laiko ir pastangų. Kaip teigė mano sesė, jos vyras tris mėnesius buvo  be pietų, tačiau pamatęs rezultatą, atleido jai. Galite pamatyti, kad ji išsiuvinėjo ne tik nuostabų ir žaismingą paveiksliuką, bet kartu įamžino ką tik gimusios mano sūnaus datą, svorį bei jo ūgį“, - šiltais prisiminimais dalinosi Jurgita.

Dar vienas gražus atvaizdas, puošiantis Jurgitos šeimos namus - Jurgitos fotografija iš tų laikų, kai ji  dar dirbo vienoje Milano agentūroje modeliu. „Baigiant modelio karjerą, šią fotografiją man padovanojo pati modelių agentūra, kurioje tuo metu dirbau. Atsisveikinant su modelio darbu, jie man įteikė šią fotografiją. Pasak jų, nuotrauka yra atspausdinta ant ilgaamžiško ir labai kokybiško popieriaus, kuris nepageltonuos apie 100 metų. todėl ši nuotrauka yra gana brangi, nes primena puikius laikus“, - sentimentais dalinosi buvęs modelis. 

Kitas įspūdingas ir simbolinę prasmę turintis suvenyras J. Tvarijonaitės namuose - sidabru ir auksu puošta italijoje pagaminta Brunelio taikos balandžių statula, kurią ji su vyru gavo dovanų. „Tai -  jėgos, turto, tvirtybės ir šeimos gerovės simbolis, todėl jį laikome garbingoje namų vietoje.

Pasak J. Tvarijonaitės, savo gyvenimo ji neįsivaizduoja ir be natūralių aliejų, o ypač - rožių. „Šis aliejus yra labai nuostabus. Kiekviena moteris, net į prastą kremą įlašinus šio aliejaus, gali išgauti puikų kremą. Savo gyvenime stengiuosi naudoti kuo mažiau chemijos, todėl šie aliejai yra kasdienis atributas“, - pasakojo J. Tvarijonaitė, kuri paskutiniu metu stengiasi gyventi kuo sveikiau.

Rankų darbo gandriukai, kuriuos 2008 metais savo rankomis pagamino ir padovanojo jos jaunėlė sesuo, anot Jurgitos, taip pat labai brangus suvenyras. Mat, šie gandriukai sesers buvo dovanoti su dideliu palinkėjimu, kuris greitai tapo realybe. „Sesuo šiuos gandriukus man padovanojo per Kūčias, sakydama, kad ji linki man susilaukti vaiko. Ir ką Jūs manote, šis palinkėjimas buvo pranašiškas, nes aš netrukus pradėjau lauktis“, - apie laimingas gyvenimo akimirkas pasakojo J. Tvarijonaitė.

Nors J.Tvarijonaitė pastaraisiais metais tapo daugiau šeimos moterimi, kuri augina vaiką ir rūpinasi buitimi, tačiau savo sveikata ir kūno linijomis moteris nepamiršta pasirūpinti taip pat. Tad, tarp brangiausiųjų jos daiktų, galima aptikti ir sveiko gyvenimo pradžiamokslių. „Esu perskaičius ne vieną panašią knygą. Nuolat  domiuosi sveiko gyvenimo ypatumais“, - pasakojo J. Tvarijonaitė. Moteris DELFI paatviravo, kad savo figūrą bando tobulinti ir darydama iškrovos dienas, kurios padeda ne tik kūnui, bet ir sielai. 

Kitas, ne ką mažiau įstabus ir savą istoriją turintis daiktas - lėlė iš Kubos. „Gyvenome su vyru Jamaikoje, bet Valentino dienos proga jis buvo užsakęs kelionę į Kubą, kur keliavome ir mėgavomės to krašto grožiu. Kelionės metu ten išvydau šią lėlę ir užsigeidžiau jos, kaip maža mergaitė. Vyras net juokėsi dėl šios mano užgaidos. Tačiau kiek vėliau paaiškėjo, jog tuo metu aš jau laukiausi, nors nieko neįtariau. Matyt, kad nėščiosios užgaidos pradėjo veikti“, - juokėsi J. Tvarijonaitė.  Taip pat moteris pridūrė, kad su šia lėle ji neleidžia niekam žaisti, nes ji jai yra labai brangi ir kelia daug sentimentų.  „Su ja niekam neleidžiu žaisti - net ir mažoms mergaitėms, kurios pas mane atvažiuoja. Ji yra mano lėlė ir ilgai ją laikysiu po stiklu“, - apie savo moteriškus sentimentus atviravo moteris. 

Iš pažiūros niekuo neypatingi, tačiau vienoje garbingiausių namų vietų stovintys daiktai - sūnaus Tomo Juozapo rankdarbiai, kuriuos sūnus, anot Jurgitos, pagamino nesulaukęs nė dvejų metų.  „Tai sūnelio rankdarbiai, kuriuos jis pagamino lankydamas vieną būrelį. Kas įstabiausia, kad jam nebuvo nė dvejų metukų. Man jie labai gražūs. Kas žino, gal 18 - to gimtadienio ar jo vestuvių proga jam juos padovanosiu, manau, kad tai būtų labai šiltas ir mielas prisiminimas apie vaikystę“, - kalbėjo mylinti mama.

Na ir paskutinis, Jurgitos širdį džiuginantis bei jos ranką puošiantis daiktas - sužadėtuvių žiedas, kurį vyras jai įteikė kelionėje po Kubą. Ten moteris ne tik susižadėjo su vyru, bet ir sužinojo, kad laukiasi vaikelio. Anot Jurgitos, ji turi daug prabangesnių žiedų, kuriuos vėliau dovanojo vyras, tačiau būtent šis žiedas -  savaip brangus ir turintis išliekamąją vertę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją