Veronikos gimimo apyrankė

„Dukrytės gimimas – vienas stipriausių potyrių gyvenime. Todėl visa, kas su tuo ypatingu momentu susiję, yra brangu."
Modesto fotografija

„Toks Modestas man be proto patinka! Jei būtume ankstyvoje vaikystėje susitikę smėlio dėžėje, garantuoju, jog tai būtų buvusi pirmoji mano meilė..."

Kūrinys
„Sergejus Rachmaninovas – koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr.3. Šis kūrinys nepabosta. Klausiau jį šimtus kartų, turiu krūvas garso įrašų, žinau kiekvieną natą. Paaiškinti tokio potraukio negaliu – gal manoji puselė slaviško kraujo šaukia, gal būtent toks, o ne kitoks garsų išdėstymas randa atspindį mano dūšioj, gal esu sentimentali... O gal tiesiog Rachmaninovas buvo genijus."

Fotografijos

„Vienoje – tėtis G.Verdi operoje „Rigoletto“, Sparafučilės vaidmenyje ir aš, kaip juokaudavome, tarsi „sumažintas“ Madalenos variantas."

„Kitoje – maždaug po dvidešimties metų – toji pati Ieva jau visiškai rimta ir suaugusi Madalena su kolega Vienoje. Čia tik dar vienas įrodymas, kad Dievas vis juokiasi iš mūsų: visad buvau įsitikinusi, jog dainininko profesija būtų paskutinė mano sąraše. Nutiko kaip nutiko."
Skalbinių spaustukai

„Tai mano amžinatilsį dieduko spaustukai. Radau juos sode. Esu tikra, kad skaičiuoja ne mažiau nei keletą dešimtmečių. Gera namuose turėti kažką, kas primintų mielą žmogų. O kokį balsą jis turėjo! O kokių obuolių jo obelis šįmet primezgė!.."
Paveikslas

„Šis Vaidoto Žuko tapytas berniūkštis greit mudu su Modestu prisijaukino. Užsispyręs vaikas. Iškart rado vietą namuose ir kiekvieną rytą norisi su juo pasisveikinti."

Ramybės palinkėjimas bažnytinių mišių metu
„Tai momentas, kai į kitą žmogų gali pažvelgti absoliučiai atviru žvilgsniu. Tik išgyvenus tam tikrus dalykus gyvenime imi suvokti, kiek svarbi yra toji vidinė ramybė. Nuo jos priklauso, kaip sugebėsi džiaugtis tau duotomis dovanomis, kaip vertinsi gyvenimą."

Ratukai

„Tai mano mažoji aistra – fotografuoti įvairiausiuose miestuose aptiktus apžvalgos ratus. Smagu, kad jau ir draugai žino, jog tai gali būti smagi dovana man. Dar smagiau, kad kiekvienas ratukas nešasi ir savo istoriją – vietą, laiką, nuotaiką, žmones, darbus, maistą, emocijas."
Veidrodis

„Būtent tokio – gaubto – veidrodžio ieškojau tikrai ilgai. Įvairiuose miestuose užsukdavau ir į turgavietes, ir į antikvarines krautuvėles, kol pavyko aptikti Kelne. Džiaugiausi kaip mažas vaikas. Kiek juokinga buvo, kai teko jį gabenti namo. Na, bet ko nepadarysi dėl kvailų moteriškų užgaidų..."
Zuikis

„Zuikis šaunuolis, zuikis visagalis. Zuikis zuikis zuikis zuikis zuikis... Pirmasis ir mylimiausias dukrelės žaisliukas. O man - didžiausia pagalba. Esu pasižadėjusi pastatyti jam paminklą. Na, mažų mažiausiai pasodinsiu morkų lysvę."
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)