Merūno rankų darbo žiedas. Jis buvusiai LNK šokių projekto dalyvei kelia šiltų prisiminimų. „Merūnas man jį dovanojo 18-ojo gimtadienio proga. Ant jo – 18 akučių. Jis žiedą kūrė kartu su savo mokytoju juvelyru. Visuomet sakydavau, kad man nepatinka dovanos, nuperktos skubant. Manau, kiekviena moteris turėtų turėti specialiai jai gamintą daiktą“, – DELFI pasakojo E. Vitulskienė. Ji atskleidė, jog praeityje sutuoktinis mokėsi juvelyrikos paslapčių. „Buvo proga sukurti ir autorinį darbą, o dabar – ir pristatyti jį. Manau, kitą tokį patį surasti būtų sunku. Didžiuojuosi juo dėl šio ypatingo kruopštumo ir kantrybės pareikalavusio darbo“, – nuotaikingai žiedą pasakojo E. Vitulskienė. Ji papuošalą namuose laiko veliūro dėžutėje.

Erikos ir Merūno namus puošia ne viena metalinė gėlė. Pasirodo, operos solistas savo gyvenimo moteriai kiekvienais metais nuo draugystės pradžios prieš septyneris metus dovanoja po vieną. Kai pora pradėjo bendrauti, ėjo į pasimatymus, Merūnas Erikai kaskart atnešdavo rožių. Praėjus maždaug mėnesiui nuo to laiko, kai pora susipažino, E. Vitulskienė išdrįso mylimąjam pasakyti nemėgstanti rožių. Atlikėjas surado būdą, kaip pradžiuginti mylimą moterį ir dėmesį parodė dovanodamas metalinių gėlių. „Kai pasakiau jam, kad man nepatinka rožės, nes jos – banalios ir nuvalkiotos gėlės, Merūnas sutriko, tačiau tuo metu pasakė stebinsiąs mane tokiomis rožėmis, kokios man patiktų. Pagalvojau, kad tai vargiai įmanoma, tačiau pasirodo, jis iš tikrųjų surado man patinkančią gėlę. Tiesa, ji – rankų darbo“, – pasakojo E. Vitulskienė.

Megzti bateliai – operos solisto gerbėjos, garbaus amžiaus moteriškės dovana, įteikta po koncerto prieš trejus metus. Ši smulkmena akimirksniu pavergė Erikos ir Merūno širdis, mat abiems kaskart primena apie būsimą jųdviejų pirmagimį, priverčia susimąstyti. „Močiutė buvo labai miela, ji pati ir numezgė. Sakė, kad megzti bateliai skirti mūsų vaikams“, – prisiminimais apie širdžiai mielą smulkmeną dalijosi ji.

„Kviečiu šokti“ diske – daugybė įsimintinų akimirkų, kurias jau ir šiandien Erika vadina istorija. „Čia įamžinti visi mano ir Andriaus Butkaus šokiai, visi reportažai apie mus. Tai – prisiminimas, kuris niekada neišsitrins iš mano atminties. Šis etapas buvo vienas geriausių ir įdomiausių mano gyvenime“, – pasakojo Erika. Ji jau bandė namuose žiūrėti įrašus, tačiau tą daryti jai buvo sunku. „Dar per mažai laiko praėjo po visko“, – sakė ji.

Per Merūno ir Erikos tuoktuvių šventę sudužusios taurės kojelė taip pat rado sau vietą garsios poros namuose. Šventės metu renginių ir TV laidų vedėjas, verslininkas Gediminas Juodeika sudaužė taurę. Pasinaudojęs proga, Gediminas jaunavedžiams linkėjo laimės, esą šukės ją neša. „Laikau kojelę stalčiuje. Per vestuves sudaužytos taurės šukes surinko valytoja. Kojelę atradau krepšiuose, kai juos iškrovinėjau po vestuvių. G. Juodeika ją mums įdėjo. Patys specialiai neieškojome, nerinkome šukių. Kojelė taip ir liko gražiu prisiminimu“, – pasakojo E. Vitulskienė ir pridūrė iš tiesų tikinti prietarais.

„Meškiukas – viena pirmųjų dovanų šokių projekte. Jį man padovanojo gerbėja, maža mergaitė. Tai buvo jos žaislas, bet ji mane labai mylėjo, todėl ir padovanojo. Net jos mama nusistebėjo, kaip ji taip pasielgė“, – apie vieną brangiausių gerbėjų dovanų pasakojo E. Vitulskienė.

„Nemėgstu banalių dovanų“, – pasakodama apie ypatingų prisiminimų keliantį sužadėtuvių žiedą pasakojo Erika. Žiedas gamintas pagal specialų užsakymą. Jis atrodo tarsi du žiedai vienas greta kito. „Tie du lankeliai simbolizuoja du žmones, o jungtis – mūsų santykiai“, – pasakojo Merūno žmona. Erika iki šiol tebenešioja sužadėtuvių žiedą ir yra įsitikinusi, jog jis – svarbesnis už vestuvinį.

E. Vitulskienė kelerius metus besimokydama mokykloje lankė rankinį, šia sporto šaka tebesižavi iki šiol. Šiandien ji gailisi, jog tuo metu nesifotografavo su bičiulėmis sportuodama. Vis dėlto išliko viena vienintelė nuotrauka. Ji Erikai – ypač brangus vaikystės prisiminimas. „Rankinį lankyti pradėjau būdama aštuntokė. Prisijungiau prie labai stiprių merginų komandos, kurios sportavo jau apie dešimt metų. Reikėjo labai daug dirbti, nes norėjau jas pasivyti. Rankinį žmonės arba myli, arba apskritai nežino, kas tai yra. Tai grubokas sportas, kai reikia už save pakovoti. Buvo įvairių nuotykių, buvau patyrusi traumų“, – kalbėjo ji.

Tai – pirmasis Erikos išmanusis telefonas. „Pripažįstu, kad esu nuo jo priklausoma, net miegoti be jo nenueinu. Tai nėra gerai, nes vis mažiau su kitais žmonėmis bendraujame akis į akį. Gaila, tačiau be telefono gyventi neįmanoma. Merūnas man kartą yra pasakęs, kad „meilužius“ (telefoną ir kompiuterį – aut. past.) išmesčiau iš lovos“, – juokaudama pasakojo E. Vitulskienė ir pridūrė besiilginti telefono aparato su mygtukais.

Pasirodo, Erika kartais puošiasi Merūno konkurse „Slavianskij Bazar“ už užimtą penktąją vietą prieš kelis metus laimėtu žiedu. E. Vitulskienė DELFI pasakojo, kad beveik visi žiedai, kuriais ji pasipuošia, trūksta, tačiau šis, anot pašnekovės, vienas iš nedaugelio, kurį sėkmingai kelerius metus nešioja. „Tai ne mano laimėjimas, bet žiedą nešioju. Jis man labai patinka“, – pasakojo Erika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)