Ji Šventojoje šiemet pluša nuo birželio vidurio, o dirbti ketina iki rugsėjo. R. Šarkienė visus poilsiautojus kviečia užsukti į vieną populiariausių kavinių, yra tarsi jos administratorė.

„Aš savo darbą myliu, puikiai jį išmanau. Esu dirbusi ir padavėja, ir administratore. Bendrauti su žmonėmis, juos aptarnauti man labai patinka, tai tarsi mano pašaukimas, čia mano kraujas. Nesvarbu, žmogus jaunas ar senas, svarbiausia yra jo gebėjimai. O dirbti aš sugebu, nors man jau netrukus bus 60 metų“, – savo talentais neabejojo R. Šarkienė.

Paklausta, ar Šventojoje pavyksta uždirbti, ji atsakė teigiamai. „Kitaip manęs čia nebūtų, o dirbu jau antrą vasarą. Gerai sutariame su kavinės šeimininkais, kaip minėjau, man labai patinka ir darbas, atlikėjai, kurie pas mus koncertuoja, pavyzdžiui, Radži ir Birutė Dambrauskaitė“, – teigė R. Šarkienė.

Jos žodžiais, šiomis dienomis Šventojoje karšta visomis prasmėmis – ir oro temperatūra, ir žmonių gausa. „Kiek žinau, viskas užimta, kavinės, klubai taip pat pilni žmonių. Viena vertus, tai suprantama, nes realiai vasara Lietuvoje prasidėjo tik nuo rugpjūčio. Kiek girdėjau, ir rugsėjis bus karštas, tad gal teks ilgiau padirbėti. Dabar taip jau kažkaip yra, kad birželio, liepos karščiai persikelia į rugsėjį“, – kalbėjo pašnekovė.

Ji neslėpė, jog Šventoji vadinama kurortu, į kurį važiuoja atostogauti Lietuvos kaimų,mažesnių miestelių gyventojai.

„Tačiau jau sutikau nemažai rusakalbių žmonių, taip pat lenkų, vokiečių, švedų. Manau, jog pamažu ir Šventoji praranda Lietuvos kaimo žmonių atostogų vietos titulą“, – svarstė R. Šarkienė.

Vis dėl to ji neslėpė, jog atostogos Šventojoje nėra pigios, todėl jas čia renkasi sentimentų turintys žmonės. „Už tuos pinigus, ką žmonės išleidžia Šventojoje, galima ramiai užsienyje atostogauti. Šiemet žmonės ypač sunku, tikrai jaučiame, kad jie neturi pinigų. Taip yra ir todėl, kad verslininkai labai sukėlė kainas. Dabar viskas kainuoja eurais tiek, kiek pernai kainavo litais. Kitaip tariant, vienas litas lygus vienam eurui ir tai nėra sąžininga, tikra nesąmonė. Bet kiekvienas elgiasi, kaip išmano, juk reikia užsidirbti“, – verslininkų labai nesmerkė R. Šarkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (382)