Šiuo metu Graikijoje esanti G. Gurevičiūtė apie šį incidentą sužinojo iš artimųjų, kurie kartu su Dmitrijumi vyko kaituoti į Drėverną. Laidų vedėją šokiravo gautos nuotraukos ir žinia, jog nelaimės kaltininkas tiesiog paspruko, kai pamatė krauju paplūdusį vyrą.

„Visa jėgos aitvarų mėgėjų bendruomenė susivienijo ir ieško šio žmogaus. Bendru sutarimu nori jam uždrausti plaukti pagrindinėse jėgos aitvarų bazėse“, – sakė ji.

Susisiekus su D. Jaruševičiumi vyras pasakojo, kad nelaimė įvyko šeštadienį jam leidžiant dieną su mylimosios šeimos nariais. Po keletos valandų kaitavimo jis jau norėjo grįžti, todėl paskutinįkart atsigulė ant vandens užsidėti lentą bei pasiruošęs daryti mostą tam, kad atsistotų, pajautė smūgį į galvą. Šoko ištiktas vyras tik pamatė aplink esantį kraują ir nuplaukiantį vyrą.

„Man buvo šokas. Pamačiau tik kraują aplink ir tai, kad tas jaunas vyras nuplaukia. Jis dar spėjo pasakyti, kad kaip čia ne vietoj guliu. Jis matė, kad atsitrenkė į mane ir man pradėjo bėgti kraujas, tačiau net nesustojo. Vėl užsidėjo lentą ir nuplaukė.

Buvo sudėtinga, bet vos pasiekiau krantą, man suteikė pirmąją pagalbą instruktorius. Padėjo ir su šiuo įvykiu visiškai nesusiję žmonės. Nesu koks nors piktas ar bloga linkintis žmogus, bet stebina tai, kad žmogus, kuris pamatė, jog sužalojo kitą, net nesustojo ir tik nuplaukė. Suprantu, kad nelaimių ar klaidų gali pasitaikyti visiems, bet svarbiausia yra tai, kaip mes į jas reaguojame ir ką darome vėliau“, – pasakojo jis.

Po nelaimės nuvykus į ligoninę pašnekovui buvo susiūta žaizda ir skirtas dešimties dienų poilsio režimas. Po patirtos traumos D. Jaruševičiui teko keisti ir darbų bei poilsio planus. Tačiau optimistiškai nusiteikęs vyras rankų nenuleidžia ir tiki, jog viskas susitvarkys.

„Facebook“ socialiniame tinkle jėgos aitvarų sporto entuziastai taip pat dalijasi įrašu ir savomis jėgomis bando rasti nelaimės kaltininką. Sportininkai pabrėžia, jog toks elgesys šiame sporte yra nepriimtinas ir prašo visus, kurie ką nors matė ar žino, pranešti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (232)