„Delfi“ susisiekė su Ieva, kuri patikino tokių nuomonių niekur nepastebėjusi, kadangi jau kurį laiką komentarų skilties neskaito.

„Gavusi pasiūlymą šiais metais prisijungti prie „Lietuvos balsas. Kartos“ šeimos, apsvarsčiau jį kaip ir visus kitus gaunamus darbo pasiūlymus. Apmąsčiau, ar galėsiu filmavimams skirti daug laiko, ar pavyks viską įgyvendinti. Su Rolandu pakalbėjome ir apie tai, kad, tikėtina, kils kalbų, jog mane „prakišo“ vyras.

Mūsų šalyje nemažai seksizmo apraiškų, ypatingai tose srityse, kurios yra susijusios su dirbančiomis moterimis. Bet manęs šie komentarai tiesiog nepasiekė, nes nesinaudoju feisbuku ir komentarų skilties neskaitau.

Žinote, pavasarį paleisiu kursus, kaip miegant su savo vyru galima gauti darbo pasiūlymų. Čia sudėsiu savo 10 metų patirtį“, – juokavo I. Mackevičienė.

Šou prodiusuojantis Gediminas Jaunius paaiškino, kad vedėjų duetą pasufleravo šiųmetinio šou idėja. Ne ką mažesnę reikšmę kasmet renkant projekto reporterius turi ir populiarumas socialiniuose tinkluose, kadangi tai yra viena grandžių, jungiančių TV laidą su žiūrovais.

„Jeigu moters socialinė pozicija yra apibrėžiama tik pagal santykį su jos vyru, man tai yra liūdinantis seksizmas ir šauksmas iš praeities.

Šis formatas, kurį mes rengiame, yra apie šeimas ir tam tikrą buvimą kartu ir ryšį, kurį mes, matysime žmonėms dainuojant ant scenos. Tad natūralu, kad galvodami apie vedėjų ansamblį irgi ieškojome kažkokio ryšio. Vienas iš variantų galėjo būti skirtingų kartų atstovai, tačiau, kai mes turime tokią potencialią Mackevičių šeimą, būtų buvę labai gaila neišnaudoti progos Rolandui į porą pakviesti jo paties brangiausio žmogaus.

Žinoma, kad su Rolandu dėl to pasitarėme, kadangi, kai šeima ir gyvena, ir dirba kartu, gali kilti iššūkių. Bet, kaip aš supratau iš jų abiejų, jie tikrai yra ir pasiruošę – ir nori, ir gali. Manau, kad jokių problemų dėl to nekils. Tad matau tame tik pozityvius ir stiprius dalykus.

Be to, patyliukais tikiuosi, nors tai kontrakte ir nenumatyta, kad galbūt greta Rolando ir Ievos kadre išvysime ir visą šeimą. Projekto atmaina „Lietuvos balsas. Kartos“ yra apie ryšį ir santykius. Manau, kad čia nereikėtų galvoti apie Rolando poveikį man ar kažkam kitam. Priešingai, tai buvo mūsų mintis. Tik paskui mes atsiklausėme Rolando, ar tai jam kokiu nors būdu neatrodytų nepatogu. Tikiuosi, kad, kai žiūrovai tai išvys ekrane, supras visos šios užmačios šaknis ir pritars, kad tai yra gera idėja“, – viliasi Gediminas.

Rolandas Mackevičius ir Ieva Mackevičienė

„Lietuvos balso“ reporteriai keičiasi kasmet: pirmasis čia darbavosi Žygis Barysas, paskui – Šarūnas Kirdeikis bei Santa Audickaitė, dar vėliau – Agnė Juškėnaitė, o kur dar Ignas Lelys, Monika Šalčiūtė, Karolina Meschino bei Kristina Radžiukynaitė.

„Reporterio užduotis – būti tiltu tarp socialinių tinklų, žiūrovų auditorijos ir projekto užkulisių. Kiekvienas sezonas turi savo kampą. Vis dėlto 9 metus iš eilės mes negalėtume sau leisti nesikeisti. Tad kiekviename projekto vystymo etape mums vis reikia žmogaus, kuris įveiktų tam tikrus tam sezonui keliamus uždavinius.

Lygiai ta pati situacija ir kalbant apie mokytojus. Jeigu kažkurį iš jų keičiame, tai nereiškia, kad tas žmogus blogai dirbo. Čia ne krepšinio komanda. Tiesiog kiekvienas sezonas yra naujas sezonas“, – patikino G. Jaunius.

Tuo tarpu R. Mackevičius, kuris prie šou komandos prisijungė dar penktajame sezone, 2017 metais, į internete pasirodžiusius komentarus sureagavo šmaikščiai.

„Bet iš tikrųjų, taip ir buvo. Mes permiegojome ir ji gavo darbą. Tačiau palaukti reikėjo – užtruko visą dešimtmetį“, – sureaguodamas į pateiktą komentarą, juokavo TV laidų vedėjas.

„Kalbant rimtai, aš labai apsidžiaugiau tai sužinojęs. Tiesą pasakius, mano pirmoji mintis ir buvo ta, kad pasirodys komentarų: „Na va, žmoną prakišo“. Nujaučiau, kad taip ir bus. Paklausiu atvirai – o ką, negalima? Kažkas draudžia? Aš žinau įmonių, kuriose dirbama šeimomis.

Ne esmė – prakišo ar ne. Svarbu, ar žmogus sugeba ir nori dirbti. Juk per prievartą jos niekas neverčia. Ji pati nori darbuotis, išsibandyti savo jėgas šioje pozicijoje. Be to, ji yra dirbusi televizijoje, dabar veda „podcastą“, puikiai tvarkosi su instagramu. Ten irgi reikia sumanumo, kaip kasdien nustebinti žmones ir ką jiems papasakoti.

Todėl, aš manau, tai yra savotiškas jos priaugimas iki didelio projekto. Ir aš labai pozityviai tai vertinu. Manau, kad net jeigu ir aš ten nedirbčiau, ji būtų puiki reporterė, vedėja ir puikiai tiktų „Lietuvos balsui“. Ji turi viską, ko reikia: graži, protinga, susijusi su muzika, turi stilių, atjaučianti, moka palaikyti žmones, kuriems to reikia. O šiame projekte ir yra svarbiausia būti dalyvių pusėje. Manau, kad jai viskas pavyks“, – tikisi R. Mackevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)