Vaizdo įrašų kūrėjas tikina policijai parašęs jau ne vieną pareiškimą, tačiau sukčiai kol kas nesustabdyti, kadangi nukentėjusių skaičius auga.

Lietuvos policija, parašiau tris pareiškimus jau prieš mėnesį, kad mano vardu yra daromos aferos. Jokių veiksmų“, – viešai į šalies policiją socialiniuose tinkluose kreipėsi Vaidotas, kuris trumpai paaiškino, kokiu būdu vykdomas minėtasis nusikaltimas.

„Kažkokie pacukai apsimetė manimi, susikūrė whydotasbusiness@gmail.com ir rašinėja įmonėms, siūlydami, kad aš padarysiu jiems reklamą. Įmonės sumoka avansus, o video nėra.

Viena įmonė išsiuntė per paštomatą 100 eurų vertės siuntą. Tie pacukai Anykščiuose atsiėmė. Yra nufilmuota. Nėra taip sunku gi atsekti, kam į telefoną atėjo kodukas siuntai atsiimti. Nejaugi man teks dėtis kaimo policijos aprangas ir pačiam gaudyt juos?“ – svarstė ne vieną komišką vaizdo įrašą, susijusį su policija, sukūręs „Youtube“ turinio kūrėjas.

V. Grincevičius taip pat įspėjo, kad nukentėję nuo whydotasbusiness@gmail.com turėtų nedelsti ir skubiai kreiptis į policiją, parašant pareiškimą.

Be to, video kūrėjas, siekdamas greitesnės policijos reakcijos, nusprendė imtis provokacijos. „Kad atkreipčiau policijos dėmesį – dėžėje, kurią pacukai paėmė, buvo pora gramų žolės“, – aštriai juokavo jis.

Delfi susisiekus su Vaidotu, šis neslėpė, kad situacija jam yra itin nemaloni, kadangi kiekvieną dieną, kai nėra sugaunami jo vardu prisidengę asmenys, nukentėti gali vis daugiau žmonių.

„Nenoriu, kad atsirastų dar kitų nukentėjusių. Darosi labai nemalonu“, – sako jis.

Pasirodo, Vaidotas į policiją kreipėsi dar gerokai anksčiau nei atsirado pirmieji nuo šios apgaulės nudegę žmonės. Pašnekovo žiniomis, finansiškai nukentėjo jau dvi įmonės.

„Mano kolega, kitas video kūrėjas, įkėlė video su viena reklama ir jis, bendraudamas su tos reklamos užsakovais, išgirdo, kad neva jiems dėl reklamos parašė Vaidotas, t.y. aš. O aš nieko nerašiau. Tada supratau, kad kažkas apsimetinėja manimi. Paprašiau tos įmonės, kad atsiųstų visą turimą to laiško informaciją. Pamačiau, kad el. paštu whydotasbusiness@gmail.com parašytas vienas laiškas, kuris buvo išsiųstas skirtingoms įmonėms. Tai buvo ilgas įmonių sąrašas, kuriame buvo 30-50 įmonių, tikslaus skaičiaus nepamenu.

Visą šią informaciją skubiai išsiunčiau policijai. Tuo metu dar nebuvo niekas nukentėję nuo šito. Pirmųjų veiksmų dėl to ėmiausi berods dar kovo mėnesį. Net ir po to vis rašydavau policijai su mintimi, kad netrukus gali atsirasti nukentėjusių, jog gali kažkas užkibti. Šios istorijos nenorėjau viešinti, kol aferistai nebuvo pagauti, nenorėjau trukdyti. Bet kai atsirado nukentėjusių norėjosi įspėti kitus. Kiek žinau, nukentėjo jau dvi įmonės, tačiau gali būti ir daugiau“, – spėlioja pašnekovas.

Sukčiams nukentėjusios įmonės pervedė avansus, tačiau siūlytos paslaugos taip ir negavo.

Vaidoto įrašas, kuriame trumpai nupasakojama situacija, feisbuke sulaukė kelių tūkstančių reakcijų. „Youtuberis“ sako, kad paviešinti esamą situaciją jis panoro ne tik norėdamas greičiau išspręsti nemalonią situaciją, bet ir atkreipti žmonių dėmesį bei paskatinti juos būti budresniais.

„Pareiškimus rašiau ir Anykščiuose, ir Vilniuje. Žinau, kad Anykščiuose jau kažkas pajudėjo ir ne dėl to, kad parašiau viešą įrašą apie tai. Kažkokius pokyčius šioje situacijoje išgirdau bene prieš savaitę, tačiau nėra jokių realių rezultatų, didesnės iniciatyvos šiuo klausimu“, – sako vaizdo įrašų kūrėjas.

Pasiteiravus, ar yra bent menkiausias įtarimas, kas galėtų būti tie sukčiai, Vaidotas tikina, kad kol kas apgavikus įvardinti būtų sunku.

„Net neįsivaizduoju, kas tai galėtų būti. Žinau, kad atsiimti siuntų jie buvo atėję su kaukėmis, tačiau tai didelio dėmesio nesulaukė, nes tuo metu buvo karantinas ir jas nešiojo daugelis. Nežinau, ar iš tos filmuotos medžiagos įmanoma tuos asmenis atpažinti, tačiau yra ir kitų detalių, pavyzdžiui, el. paštas, kurį norint susikurti reikia telefono numerio. Gal yra konkretus telefonas, per kurį būtų galima juos susekti? Tikiu, kad tikrai įmanoma juos rasti“, – vilties nepraranda V. Grincevičius.

Vaidotas yra kilęs iš Anykščių rajono. To sukčiai nepraleido pro akis, kadangi, vienos iš įmonių jie paprašė siuntą atsiųsti būtent į Anykščius, veikiausiai norėdami sukurti dar labiau įtikimą įspūdį.

„Kiek žiūrėjau aferisto siųstus el. laiškus, asmuo gražiai atrašinėja, bet už paslaugas prašo per pigiai, – nusijuokė pašnekovas. – Man net nemalonu, kad jis, prašydamas pinigų avansu, prašo juos pervesti nesinaudojant individualia veikla, kai būtų galima išsiųsti sąskaitas faktūras, jis tą daro taip, kad nereikėtų mokėti mokesčių. Mane net tai užgavo, kadangi įmonės gali pagalvoti, jog Vaidotas nemoka mokesčių. Atrodo tarsi būčiau koks ubagas, tarsi sėdžiu kaime ir prašau siuntos į Anykščius, ką, beje, tie sukčiai ir padarė. Dabar esu Vilniuje, bet tie aferistai paprašė siuntos į Anykščius, tarsi norėdami sustiprinti įspūdį, kad siunčia tikrajam Vaidotui. Beje, dėžėje, kurie ją pavogė, tebuvo saldainiai.“

Delfi dėl nemalonios situacijos susisiekė su Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja, kuri patikino, kad Anykščių policija jau vykdo žinomo komiko vardu prisidengusių sukčių paiešką ir prašo visuomenės pagalbos.

Policija skelbia šių asmenų paiešką ir prašo visuomenės pagalbos

„Utenos aps. VPK Anykščių r. PK atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 3 d. dėl sukčiavimo pasinaudojant žinomo asmens Vaidoto Grincevičiaus vardu. Tyrimo metu policijai pavyko gauti su nusikalstama veika galimai susijusių nenustatytų asmenų nuotraukas.

Jei turite informacijos apie nuotraukose užfiksuotus asmenis, prašome informuoti Anykščių r. PK pareigūnus tel. 8 620 39420, el. paštu gintaras.rudokas@policija.lt arba 112“, – rašoma pranešime.

Policija skelbia šių asmenų paiešką ir prašo visuomenės pagalbos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)