Vilniaus miesto apylinkės teismas spalio pabaigoje paskelbė, kad fizinį smurtą prieš žmoną panaudojęs sportininkas pripažįstamas kaltu dėl fizinio skausmo sukėlimo – už tai jam skirta šešių mėnesių laisvės apribojimo bausmė. Šios bausmės metu A. Duonėla privalėtų neatlygintinai išdirbti 80 val. globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Be to, A. Duonėlai teismas uždraudė be bausmę vykdančios institucijos žinios keisti gyvenamąją vietą. „Vengiantiems atlikti laisvės apribojimo bausmę nuteistiesiems apylinkės teismas bausmę vykdančios institucijos teikimu gali pakeisti šią bausmę areštu“, – nurodė baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas.

Su šiuo nuosprendžiu nesutinkantis A. Duonėla pateikė apeliacinį skundą, kuris nagrinėjamas Vilniaus apygardos teisme.

Buvusi Alvydo Duonėlos žmona Dalia

Byla dėl smurto artimojoje aplinkoje Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo nagrinėjama už uždarų durų. Vilniaus apygardos teisme skundas taip pat nagrinėjamas už uždarų durų.

Antradienio rytą vykusiame teismo posėdyje nedalyvavo nei A. Duonėla, nei jo buvusi žmona, tad teismo posėdis buvo atidėtas.

A. Duonėla nesutinka su kaltinimais

Po vieno posėdžio A. Duonėla DELFI tikino nenorintis per daug atvirauti apie bylos metu nagrinėjamą medžiagą. „Esu atviras visiems, tačiau negaliu komentuoti“, – DELFI žurnalistams tikino A. Duonėla pridurdamas, kad ne jis prašė uždaro posėdžio.

Dar vykstant teisiniams procesams Alvydas neslėpė, kad nesutinka su jam keliamais kaltinimais. „Aišku, kad nesutinku. Neustikau ir nesutiksiu“, – kalbėjo A. Duonėla.

Byla A. Duonėlai buvo iškelta remiantis 140 Baudžiamojo kodekso straipsnio 2 dalimi. Tai fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas (mušant ar kitaip smurtaujant sukeltas fizinis skausmas, nežymus sužalojimas ar trumpas susargdinimas). Už šį nusikaltimą, kai šis padarytas prieš giminaitį ar šeimos narį, baudžiama viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Alvydas Duonėla ir buvusi žmona Dalia

DELFI primena, kad A. Duonėla iš teismų verpeto neišsisuka jau kelerius metus. Ilgo skyrybų proceso su antrąja žmona metu vyras ne kartą teismo slenkstį mynė dėl administracinių teisės pažeidimų.

Buvęs olimpietis buvo pričiuptas neblaivus prie vairo, kai vėlyvą naktį vyko namo iš įmonės vakarėlio. Vėliau vairavo neturėdamas tam teisės. Negana to, vairavo ne Lietuvoje registruotą automobilį, kurio valstybiniai numeriai duomenų bazėje buvo pažymėti kaip ieškomi. Tik po kelių valandų trukusio pareigūnų darbo paaiškėjo, kad automobilis nevogtas, tad buvo grąžintas sąvininkui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)