„Mes gyvename pietinėje dalyje. Žiemą čia yra šilčiausia, tad mums, lietuviams, čia itin palankus klimatas žiemoti, – šypteli Ingrida. – Šiemet pirmą kartą apsistojome Adechėje, nes aplinkui gyvena daug draugų. Kol kas išties labai patinka.“

Ne pirmą kartą Tenerifėje atostogaujanti Ingrida šiemet susidūrė ir su smėlio audra. Ji šiemet nėra tokia stipri, kaip pernai, kuomet iš Sacahros dykumos vėjo atpūstas raudonas smėlis sutrikdė net lėktuvų eismą, tačiau vistiek juntama.

„Smėlio audra siaučia visoje saloje, nepriklausomai nuo regiono. Tragiškiausia buvo antradienį – buvo net pavojinga sveikatai išeiti į lauką. Bet tikrai teko matyti, kad vietiniai ir bėgioja, ir surfina, žodžiu, gyvena įprastą gyvenimą. Ne visiems calima baisi – juk šis reiškinys Tenerifėje dažnas, – teigia dainininkė ir užsimena, kad iš tiesų šiokį tokį diskomfortą jaučia ir jos šeima. – Kiek pasunkėjo kvėpavimas – nėra taip paprasta ir lengva įkvėpti oro. Na, o dėl mažosios dukrelės Evutės sveikatos stengiamės likti namuose. Tiesa, ji šiai dienai jaučiasi puikiai.“

Ingrida Martinkėnaitė

Pasak I. Martinkėnaitės, šiuo metu saloje nustatytos rekomendacijos – likti namuose, nesportuoti. Tačiau smėlio audros atžvilgiu situacija keičiasi kasdien, ji sparčiai gerėja.

„Vietiniai prognozuoja, kad ketvirtadienį ar penktadienį audra turėtų prasisklaidyti. Būtų puiku – dabar vaikų atostogos, norėtųsi kažkur išvažiuoti, išnaudoti tą laiką, aplankyti mėgstamas vietas“, – sako Ingrida.

Moteris su vyru ir dviem dukrelėmis į Tenerifę atvyko mėnesiui, tačiau kol kas dar nėra galutinai apsisprendę, kiek laiko čia praleis – galvoja atostogas prasitęsti.

„Dar tvirtai nežinome, nes yra reikalų ir Lietuvoje. Bet čia Evutei labai patinka, ji žingeidžiai, viską stebi, mato. Tiesa, su vaikų maistu čia yra visai kitokia situacija nei Lietuvoje, reikia ieškoti ir pratintis prie naujų skonių“, – tvirtina Kanaruose su šeima žiemojanti atlikėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)