Interviu metu garsiausią Lietuvos komiką Mantą kalbino ir jo portretą tapė žurnalistė Ligita Juknevičiūtė bei jos kolega, menininkas, prodiuseris Remigijus Ruokis.

„Tėvai išsiskyrė, kai man buvo treji. Tėvas rado laimę su kita moterimi, su ja gyvena iki šiol. Vaikystėje su tėvu beveik nebendravome, ryšys vėl užsimezgė, kai užaugau – pradėjome kartu žvejoti ir panašiai. O po tėvų skyrybų mane augino mama, kuri dirbo valstybiniame darbe, tad mūsų šeimos finansinė situacija buvo vidutiniška arba žemiau nei vidutiniška.

Visgi mano vaikystė buvo laiminga. Pavyzdžiui, aš vienintelis kieme turėjau žaidimų konsolę „PlayStation“. Aš su ja rengdavau futbolo turnyrus, žinodavau, kad laimėsiu ir taip už pergales susirinkdavau iš draugų šiek tiek pinigų.

Labai gerai mokiausi. Į mokyklą atėjau perskaitęs visus pirmos klasės vadovėlius, o trečioje klasėje surinkau 101 dešimtuką, auklėtoja negalėjo patikėti, kai paprašiau parašyti šimtąjį dešimtuką, pati suskaičiavo ir apdovanojo mane šokoladu. Mama irgi buvo labai laiminga“, – apie smagiausius vaikystės momentus laidoje papasakojo humoristas.

Laidos „Meno detektorius“ kadras

Kalbėdamas apie humorą, Mantas prisipažino, kad vengia tokių juokelių, kurie gali ką nors įžeisti ar įskaudinti, tad jo humoras dažniausiai yra autoironiškas.

„Nesuprantu, kam reikia juokauti apie negyvus kūdikius ir panašiai. Jei salėje kažkam nuo tokio humoro nelinksma, tuomet tokios temos vengiu. Niekada nejuokauju religine tematika. Pats vaikystėje su močiute vaikščiojau į bažnyčią, matydavau ten ir kitus vaikus, dabar prijaučiu Rytų religijoms, bet religinė tematika humore man yra tabu. Niekada jos neliečiu. Suprantu, kam žmonėms reikalingas Dievas ir gerbiu tai.“

Paklaustas, ar pats yra išgyvenęs mistinių situacijų, kai viskas nebepriklausė nuo jo paties, Mantas prisiminė atsitikimą vaikystėje, kai bėgiojo su draugais Šventojoje statybose, kur buvo statoma bažnyčia. Tąsyk Mantas nepastebėjo vielos ir bėgdamas į ją atsitrenkė. Trūko vos kelių centimetrų, kad viela perrėžtų akį, o tąsyk Mantas atsipirko žaizda, kurią teko siūti, ir randu po akimi.

Laidos vedėjo R. Ruokio paklaustas, ką gamina savo gyvenimo draugei ir dabar jau sužadėtinei Aistei, kad ši tiesiog žydi, Mantas pajuokavo, kad ne dėl maisto Aistė spindi. „Įmušu rytais porą kiaušinių... O šiaip tai nesu toks idealus, būna, kad ir pykstamės, kai aš per ilgai užsibūnu su draugais savaitgalį. Ji grįžta namo naktį, o aš tik ryte, Aistė manęs laukia verkdama, tada nešneka iki pirmadienio... Ką darysi, kiekvienas turime kažką paaukoti santykiuose, tiesa, ji dabar daugiau aukojasi. Bet aš ir taip daug būnu namie, net per daug, todėl man bent kartą per mėnesį reikia išeiti su draugais.“

Laidos „Meno detektorius“ kadras

Paklaustas, ar Aistė nepavyduliauja jo, Mantas prisipažino, kad šiais laikais net koketuoti su kitomis yra pavojinga, nes net nuotrauka su eiline gerbėja gali internete tapti kompromituojančia.

„Kartą su M. Stonkumi buvo Klaipėdoje, žiūrėjome krepšinio varžybas. Baras, 11 vakaro, mes dar blaivūs, sėdi prie kito staliuko klaipėdietės, tokios tipinės garsenybių medžiotojos. Viena pribėgo, paprašė nusifotografuoti. Jos atsisėdo prie mūsų, draugė jas nufotografavo ir visos išėjo. Kitą rytą atsikeliam ryte, – aš pas savo seserį miegojau, o internete jau įkelta nuotrauka, kur mes sėdime su tomis merginomis paslėptais veidais. Laimei, mano sesuo gerai sutaria su Aiste, tai paliudijo, kad aš pas ją nakvojau ir neišdykavau“, – nemalonų epizodą su gerbėjomis laidoje prisimena komikas.

Kalbėdamas apie meną, Mantas prisipažino, kad jam patinka klasikinis, netgi bažnytinis menas. „Buvome su Aiste Niujorke, tad aplankėme modernaus meno muziejų. Man ten taip nusibodo, taip nepatiko – tai buvo beprasmiškiausiai išleisti pinigai ir praleistas laikas. Esu buvęs Prancūzijoje impresionisto Claude Monet muziejuje, sode, kur jis tapė savo lelijas. Ten labai patiko, tokį meną suprantu.“

Po laidos žurnalistė L. Juknevičiūtė užbaigė filmavimo metu pradėtą M. Katlerio portretą, o paveikslo fone nutapė ir simbolinį Monet sodelį su tilteliu. „O, gerai, gražus... Aš jį paimčiau“, – išvydęs portretą, apsidžiaugė Mantas.

Laidos „Meno detektorius“ kadras

„Neseniai žiūrėjau serialą, kur Vinstonas Čerčilis, pamatęs savo portretą, atsistatydino, nes nusprendė, kad tai šaržas. Deja, tai buvo ne šaržas. Čerčilis atsisakė to portreto ir jį sudegino, o aš savo paimsiu“.

Paklaustas, kokią didžiausią nesąmonę yra padaręs, komikas netikėtai prisipažino: „Vedžiau M.A.M.A. Nereikėjo to daryti, nebuvau tam pasiruošęs ir netgi nenorėjau to. Nei aš moku vesti, nesu net įmonės renginio vedęs, o čia gavau didžiausią sceną. Manau, tai buvo klaida, kuri man nieko nedavė“.

Laidą „Meno detektorius“ galima pamatyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)