Su vyru Andriumi apsigyvenę Londono centre, jie mėgaujasi jaunu gyvenimu, dainininkė lavina savo balsą, šoka ir rengiasi dideliems pokyčiams jos gyvenime. Tiesa, paklausta apie šeimą, Berneen nepuola purtyti galvos. Su Londone gyvenančia atlikėja kalbamės telefonu.

Berneen, prieš išvykstant iš Lietuvos, visi skalambijo, kad tu iškeliauji gyventi į Katarą. Žinau, kad tu šiuo metu ne ten, galbūt tu savo gimtinėje – Pietų Afrikos Respublikoje (PAR)?

Šiuo metu aš esu Londone ir greičiausiai čia dar liksime tris mėnesius iki Naujųjų metų. Į PAR grįšiu Kalėdoms pabūti su savo šeima per šventes, pamatyti savo seserį. Tai bus mažos mūsų atostogos, bet tik per Kalėdas. Vėliau ketinu vykti į Katarą, kur mano tėtis dirba ir mano tėvai gyvena pastaruosius metus.

Kaip tave keliai vėl nuvedė į Londoną ir kodėl taip ilgai ten užtruksi?

Labai daug susitikimų su tam tikrais žmonėmis, taip pat mes čia turime namą ir norime susitvarkyti keletą reikalų, prieš išvykstant į Katarą. Kol kas nėra skubos. O ir su tėvais susitiksime PAR per Kalėdas.

Kaip tu jautiesi vėl sugrįžusi į Londoną, juk du metus gyvenai Lietuvoje? Ar nepasiilgsti lietuviško būdo?

Berneen su šokėjais
Aš labai laiminga, šiek tiek neramu, nes labai keista čia sugrįžti. Šaunu, kad gatvėse sutinku daug lietuvių ir jie mane atpažįsta. Visi tokie malonūs, sako, kaip šaunu mane matyti Londone. Tiesą pasakius, labai pasiilgau Lietuvos ir savo draugų. Tai buvo šalis, nuo kurios prasidėjo mano karjera. Buvo sunku, bet tai mane taip pakeitė, suteikė tai, ko aš norėjau. Galvojau, kad didžiausias mano žingsnis gyvenime – išvykimas iš Pietų Afrikos į Londoną, tačiau didesnis tapo išvykimas iš Londono į mažesnę šalį, Lietuvą. Niekada nepamiršiu, kiek daug Lietuva man davė kaip asmenybei. Kartais jaučiuosi labiau lietuvė nei PAR gyventoja.

Ką veiki Londone šiuo metu, ar dainuoji, šoki?

Taip, darau viską tą patį, kaip ir Lietuvoje - vaikštau į šokių pamokas, turiu vokalo mokytoją, susitinku su daugybe žmonių. Kitą savaitę keliausime į įrašų studiją dirbti prie naujos dainos, turiu nemažai angliškų kūrinių. Londone dirbu ne su labai žinomais prodiuseriais, bet jie yra dirbę su keletu garsių atlikėjų. Su jais mane supažindino prodiuseris Jogaila, o mes dirbti pradėjome dar man prieš išvykstant. Kol kas viskas dar labai nauja, todėl neaišku, kaip bus ateityje. Taip pat turiu pasiūlymų dirbti ir PAR rinkai, bet kol kas nenoriu per daug apie tai kalbėti, nes neturiu iki galo pasirašytų kontraktų.

Turbūt malonu daryti karjerą savo gimtojoje šalyje?

Tai malonu man ir mano šeimai, nes ten užaugau ir svarbu, bet negaliu pasakyti, kad tai yra mano prioritetų viršuje. Ten taip pat maža rinka, gerai, turinti žymiai daugiau žmonių nei Lietuva. Pietų Afriką – didelis žingsnis, bet tiesiog kai kurie žmonės mane pakvietė ten dirbti, tai nebuvo mano idėja. Jeigu žmonės man siūlo, kodėl neturėčiau pabandyti? Mano sąrašo viršuje – Europa, nes ten šiuo metu gyvenu, todėl aš daug dirbu anglų kalba. Kol kas negaliu pasakyti, kad esu pakankamai gera, todėl man reikia daug dirbti ir paruošti savo kūną ir balsą tai rinkai.

Ar jauti tokį jausmą, kad ateityje tavęs laukia didelė karjerą?

Jaučiu, tačiau stengiuosi labai nesidžiaugti, nors esu optimistė, visada galvoju, kad įvyks kažkas ypatingo, tačiau tu niekada nežinai... Nenoriu nusivilti per greitai. Aš laukiu. Nemeluosiu, labai sunku buvo sugrįžti į Londoną, kur tu supranti, koks, vis dėlto, didelis pasaulis. Tai ne Lietuva, čia tiek daug žmonių, visi talentingi, visi nori būti žvaigždėmis, didelė konkurencija, arba tu esi geriausias, arba eik lauk. Bet aš tikiu likimu, neketinu pasiduoti ir, manau, kažkas iš to išeis (nusijuokia). Dėl to labai meldžiuosi.

Ką veikiate savo laisvalaikiu? Ką veikia tavo vyras?

Berneen su šokėjais
Mano vyras dirba, o aš turiu daug reikalų. Kai Andrius grįžta namo, tiesiog džiaugiamės buvimu kartu. Mes išsikraustėme iš ankstesnio namo, jau tris savaites gyvename centriniame Londone. Labai cool čia, visi žmonės tokie madingi, geras jausmas. Kol kas esame tik aš ir Andrius, kai turėsime vaikų, tada nurimsime, o dabar tiesiog gyvename ir džiaugiamės, o tai labai svarbu, kai esi jaunas. Kai būsiu keturiasdešimties, noriu pabusti ir pasakyti, taip, aš taip gyvenau ir tuo labai džiaugiuosi.

Bet apie vaikus galvojate?

Taip, žinoma, bet tikrai ne dabar, nes nesame tam pasiruošę. Aš noriu susikoncentruoti į savo karjerą. Pastaruosius du metus Lietuvoje daug dirbau, todėl nenoriu to prarasti. Vaiko auginimas – tai darbas namuose, o kai jų turėsiu, noriu suteikti jiems visą laiką, kiek jiems reikia. Aš vis dar jauna – 24-erių, todėl dar turiu laiko (nusišypso).

Ar esi laiminga?

Esu laiminga, nes turiu galimybių daryti tai, ką noriu, ne visi žmonės tai gali. Sunku būti čia, bet aš esu labai laiminga...

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją