„Amžiaus skirtumas santykiuose yra kliūtis. Ir labai didelė kliūtis. Aš buvau labai naivi ir galvojau, kad svarbu yra gilūs jausmai. Pažiūrėkite į garsias poras mūsų visuomenėje, kurias skiria nemažas amžiaus skirtumas, – daug jų jau išsiskyrė. Pažiūrėkim, kas bus su tomis, kurios dar kartu. Netikiu, kad tai baigsis gilia senatve drauge ir viskas bus gerai“, – sako moteris.

31-erių Rūtos Gajauskaitės buvo ketvirtoji dainininko žmona ir jos interviu galėtų tapti puikia pamoka, skirta moterims, stačia galva neriančioms į naujus santykius, ypač toms, kurios spjauna į didelį amžiaus skirtumą ir tikisi su vyru nugyventi iki grabo lentos net tuomet, kai skiria ištisa karta.

„Pradėdamos santykius su gerokai vyresniu vyru, darote klaidą, dėl kurios vėliau labai gailėsitės“, – šiandien sako Rūta ir teigia, jog buvo paskendusi iliuzijose.

Prieš mėnesį moteris išsiskyrė su 29 metais vyresniu vyru, tautos dainiumi tituluojamu Arvydu Vilčinsku. Poros santuoka netruko nė dvejų metų, o Rūta buvo jau ketvirtoji dainininko žmona.

Interviu moteris papasakojo ne tik apie skyrybų su garsiu dainininku priežastis, tačiau ir apie tai, kad turi naują simpatiją, vyrą, kuris už ją jaunesnis.

Rūta Gajauskaitė

„Prieš šias vedybas buvau naivi moteris, tikėjusi, kad nei amžiaus skirtumas, nei skubėjimas tuoktis nesutrukdys mums gyventi ilgai ir laimingai. Tačiau mano istorija atskleidė ką kita“, – atvirauja Rūta.

Jos teigimu, Arvydas taip pat mėgo sakyti, kad didžiulis amžiaus skirtumas – jokia kliūtis, tačiau R. Gajauskaitė tikina, kad tik vėliau suprato, kaip skiriasi jųdviejų mąstymas.

„Netekėkite, kol nepagyvenot su vyru dvejus, trejus, na, bent jau metus. Kol neturėjote buities kartu. Kol negyveni kartu, atrodo dangus po kojom. Tačiau reiktų dar prieš vestuves pažiūrėti, kaip seksis“, – sako Rūta.

Tiesiai šviesiai paklausta, kokia buvo tikroji priežastis, R. Gajauskaitė sakė: „Meluoti nenoriu, o tiesos sakyti negaliu“.

Rūta šiuo metu gyvena Jonavoje, kur atsikraustė meilei susukus protą, kai paliko dešimtmetį kurtą gyvenimą Airijoje ir su sūnumi grįžo gyventi į Lietuvą, dirbo ir dirba asmeninių švenčių vedėja.

Jei ne lemtinga pažintis su A. Vilčinsku, R. Gajauskaitė turbūt niekada nebūtų grįžusi gyventi į Lietuvą. Pora susipažino būtent Airijoje, kai jis koncertavo lietuvių bendruomenei.

Iš pradžių tik nusifotografavę kartu, vėliau jiedu ėmė bendrauti žinutėmis feisbuke.

„Sužavėjo brandus požiūris į gyvenimą, patirtis, begalinis dėmesys. Tuo metu gyvenau viena, jaučiausi vieniša, neturėjau laiko eiti į klubus, susitikinėti su draugais, buvo tik vaikas, namai ir darbas. Ir staiga kažkas apglėbia begaliniu dėmesiu ir susuko galvelę“, – pažinties pradžią prisimena jauna moteris.

Ji pripažįsta, kad buvo labai naivi, bet dabar sako galinti padėkoti buvusiam vyrui: naivią mergaitę jis pavertė tikra moterimi.

Rūta neslepia, jog santuoka su A. Vilčinsku jai buvo taip pat ne pirma. Iškart po mokyklos ji su širdies draugu išvyko į Airiją, ten susituokė ir susilaukė sūnaus. Tačiau santykiai ėmė braškėti vos gimus vaikeliui. Vaikas taip pat tapo išbandymu santykiams, kurio pora neišlaikė.

„Pirmoji šeima iširo dėl manęs, vyras tikrai nebuvo blogas. Pagimdžiau vaikelį, kurį be galo mylėjau, tad vyras tolo, nes visas dėmesys mano buvo skirtas tik vaikui. Duodavau jam sūnų drebančiomis rankomis, taip liguistai jį saugojau. Taip atitolom, jis susirado naujų draugų, aš sėdėdavau namie su vaiku“, – pasakoja R. Gajauskaitė.

Kai susipažino su A. Vilčinsku, ji jau metus su sutuoktiniu gyveno atskirai, dar kelerius iki išsiskyrimo – tarsi su kambarioku. Buvo labai pasiilgusi dėmesio, o Arvydas labai mokėjo jį rodyti.

Porą mėnesių jiedu susirašinėjo internetu. Galbūt todėl sulaukusi iš dainininko prisipažinimo apie skyrybas su trečia žmona, 18 metų jaunesne žurnaliste Jurga, ir sulaukusi pasiūlymo grįžti su sūnumi į Lietuvą ir apsigyventi drauge, Rūta ilgai nesvarstė.

Apie galimus sunkumus ją bandė įspėti ir tėvai, tačiau įsimylėjusi jauna moteris į perspėjimus neįsiklausė.

Tuo tarpu A. Vilčinskas prieš vestuves duotame interviu tvirtino, kad tai, jog pasipirš Rūtai, žinojo dar tuomet, kai pakvietė ją grįžti į Lietuvą ir apsigyventi drauge.

Arvydas ir Rūta Vilčinskai

„Nesirinkau moters pagal amžių. Mano teorija tokia iki šiol tokia, kad vestuvės yra kažkoks lūžio taškas, nuo kurio žmonės pasikeičia. Į blogą pusę. Galbūt jie nustoja siekti dėmesio, dar kažkas. Dabar aš jau tikrai jokių vestuvių gyvenime neskubinsiu, bandysiu tą teoriją arba patvirtinti, arba paneigti“, – tuomet, dar 2015 metais laidai „Nuo... Iki...“ tvirtino Lietuvoje puikiai žinomas atlikėjas.

Kad santuoka nebus rožėmis klota Rūta sako pajutusi nepraėjus nė pusmečiui nuo pažinties: „Pasimatė gan greitai tie charakteriai, tas skirtumas. Aš tokia laisva mergaitė, naivi, o jis toks subrendęs, iš tikro buvau labai kantri, stengiausi, nes labai mylėjau tą žmogų. Ir tebemyliu, bet dabar jau kaip draugą, savo praeitį, kuri man davė be galo daug pamokų. Ir aš už visa tai esu jam labai stipriai dėkinga“.

Poros vestuvės buvo kuklios, suorganizuotos vos per mėnesį. Rūta vilkėjo ne baltą, o tamsiai mėlyną suknelę, o Santuokų rūmuose jaunavedžių nelydėjo nei tėvai, nei vaikai. Liudininkais tapo Andrius Užkalnis su drauge Fausta.

„Tiesiog pasakiau, kad mums reikia susėsti ir pakalbėti išjungus jausmus ir įjungus loginį mąstymą. Supratome, kad neturime bendros ateities“, – pasakoja moteris, tačiau nenori atskleisti, kaip į tokį sprendimą sureagavo Arvydas.

Ji sako, kad skyrybos yra didžiulis stresas net ir tuomet, kai nusprendžiama išsiskirti draugiškai. Būtent todėl R. Gajauskaitė gerokai sublogo – numetė 15 ar 20 kg svorio, pati tiksliai nė neskaičiavo.

„Gyvenimą pradedu nuo didelio ir riebaus nulio“, – sako Rūta.

Po sprendimo skirtis jai teko palikti namus ir išsinuomoti butą, imtis net kelių darbų. Kirpėjos amatą įgijusi R. Gajauskaitė kurį laiką dirbo grožio salone, vėliau drauge su A. Vilčinsku – jo koncertuose.

„Prie pulto sėdedavau, aparatūrą kraudavau, sunkias kolonėles tampydavau. Net tekdavo leistis vaistų, nes labai skaudėjo nugarą. O vėliau jam skambindavo žmonės, norėdami užsakyti, kad padainuotų jų šventėse ir klausdavo, ar jis veda renginius. Jis sakė, kad jam nelygis, bet užtat pasisiūliau aš. Ir labai gerai viskas gavosi“, – pasakoja Rūta, šiuo metu vietiniame prekybos centre dirbanti kasininke.

Vakare, grįžusi po darbų, ji veria apyrankes iš tikrų akmenukų, kurias parduoda per savo puslapį socialiniame tinkle. Savaitgaliais veda asmenines šventes, bet jau nebe kartu su Arvydu.

„Veikla gydo, džiaugiuosi, kad neužsidariau viena kambary, o ėmiausi veiklos“, – sako R. Gajauskaitė. Ji neslepia, kad žiniasklaidoje pasirodžius naujienai apie jų su A. Vilčinsku skyrybas, socialiniame tinkle ji sulaukė daugybės įvairiausių pasiūlymų, tačiau nė vieno nepriėmė.

„Ant vyriškos giminės kryžiaus nepadėjau ir nedėsiu. Aš dar jauna, man visas gyvenimas prieš akis. Turiu ir naują simpatiją, jaunesnį už save. O kodėl gi ne? Turiu ir džiaugiuosi. Nežinau, kaip bus ateity, mes tiesiog mėgaujamės savo santykiais ir tiek“, – sako R. Grajauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (269)