Teismas bylą nagrinėja sulaukęs M. Šedžiuvienės skyrybų prašymo, kuriuo ji dėl nesėkmingos santuokos kaltina savo sutuoktinį. Ilgą laiką trunkantis procesas greitai nesibaigs, todėl teisme Šedžiams dar teks susitikti.

Akis į akį antradienį 13 val. posėdyje susitikę Monika ir Andrius, kaip jau tapo įprasta, atrodė nekalbūs, o teismo koridoriuose buvo galima pajusti šiokią tokią įtampą. Vienas kitą išvydusi pora nebendravo ir savo pozicijas jiedu mieliau išdėstė privačiai už uždarų teismo durų.

Paskutinį tašką savo istorijoje bandantys padėti sutuoktiniai nekalbūs buvo ir su žiniasklaida. Monika jau kurį laiką atsisako komentuoti bet kokius klausimus, susijusius su skyrybų procesu. Andrius tylesnis tapo tik pastaruoju metu. Anksčiau bent trumpą komentarą žurnalistams duodavęs A. Šedžius šįkart prieš posėdį net nestabtelėdamas greitu žingsniu nuskubėjo į salę.

A. Šedžiaus pečius šiuo metu užgulė ne tik garsios skyrybos su M. Šedžiuviene, bet ir menami santykiai su E. Pilvinyte, kurių vyras vis dar išsižada. Vos mokyklą baigusi mergina DELFI papasakojo, kad ji ne tik kuria bendrą gyvenimą su žinomu verslininku Šiauliuose, bet ir prabilo apie jausmus bei ateitį kartu. Pats politikas romantiškos draugystės su Erdvile oficialiai taip ir nepatvirtino bei teigia, kad jiedu nėra pora, o tik draugai.

Antradienį vykęs posėdis buvo stebėtinai trumpas – vos po 40-ies minučių Monika ir Andrius išėjo iš salės. Dainininkė savo pozicijos nepakeitė – ji iki šiol yra atsitvėrusi tylos siena nuo žiniasklaidos. Tiesa, esamą situaciją žurnalistams vis tik nušvietė A. Šedžius. Vyras neslėpė liūdesio, kad bylos nagrinėjimas šįkart niekur nepasistūmėjo.

Anot jo, posėdis truko taip trumpai todėl, kad antradienį jame nepasirodė liudytojas iš Monikos pusės. Būtent dėl šios priežasties M. ir A. Šedžiai teisme susitiks dar kartą gegužės mėnesį.

Apie garsios poros skyrybas neseniai prabilo ir viena garsiausių Lietuvoje skyrybų advokačių – Svetalana Pronina. Anot jos, teismas gali paprašyti liudyti tariamą naują A. Šedžiaus širdies draugę Erdvilę.

„Pastaruoju metu kalbama, kad viena iš šalių turi naują merginą, kuri socialiniame tinkle giriasi santykiais. Teismas gali paprašyti užprotokoluoti socialinių tinklų įrašus, kurie bus kaip įrodymai. Taip pat kita šalis gali prašyti, kad ta mergina būtų atvesta į teismą pasiaiškinti. Visgi, kad ir kokie santykiai poroje bebūtų, jie privalo gyventi taip, kaip numatyta santuokoje. Neištikimybė negalima. Tol, kol pora nepateikia prašymo skirtis, jie turi atlikti savo sutuoktinių pareigas“, – laidoje „Ant bangos“ pasakojo teisininkė.

Dar labiau S. Pronina laidoje nustebino pareiškusi, kad vieno iš sutuoktinių neištikimybė dažnai gali būti pripažinta kaip partnerio kaltė: „Teismas aiškinasi – dėl ko ta neištikimybė atsirado. Galbūt tai kito žmogaus kaltė? Gal sutuoktinė atsisakydavo turėti lytinių santykių. Kas yra privaloma. Tai yra sutuoktinio pareiga. Ir galbūt būtent dėl to ir atsirado neištikimybės faktas? Tokiu atveju skyrybos gali būti pripažintos dėl abiejų sutuoktinių kaltės.“

DELFI primena, kad M. Šedžiuvienė savo gyvenimą taip pat kuria su nauju draugu Dovydu. Nors apie savo asmeninį gyvenimą dainininkė neatvirauja, ji yra sakiusi, kad šiuo metu jaučiasi labai laiminga.

Praėjusiame posėdyje – ir M. Šedžiuvienės tėtis

Praėjusiame teismo posėdyje, kuriame apsilankė abu išsiskirti norintys sutuoktiniai, kalbesnis buvo A. Šedžius. M. Šedžiuvienė tąkart nuo komentarų susilaikė. Nepaisant to, ją apginti buvo pasiruošęs jos tėtis – teisme liudytoju tapęs Arūnas Kvietkus.

„Iš mano pusės nebuvo nė vieno nukelto posėdžio. Vilkinti visą šį procesą, matyt, naudinga Monikai“, – DELFI yra sakęs A. Šedžius.

Pasiteiravus, kada pavyks išnarplioti ilgai besitęsiančią skyrybų bylą, buvęs Seimo narys sakė, kad greitos pabaigos jis nesitiki.

„Matysim. Šis posėdis nėra pirmas ir ne paskutinis – bus dar daug jų. Tai yra ilgas procesas. Viskas čia greitai neįvyks. Tai jau tęsiasi daugiau nei dvejus metus“, – kalbėjo jis.

Kol kas Monika su Andriumi bendrauja tik dėl sūnaus. Tiesa, verslininkas iki šiol išreiškia baimę, kad jo vaiką dainininkė gali išsivežti gyventi į Airiją.

„Aš tikrai turiu tokių abejonių, visas jas jau išsakiau anksčiau ir jų laikausi iki šiol“, – tikino jis.

Dainininkės tėtis, 51-erių A. Kvietkus DELFI patikino, kad jo dukra neplanuoja išsivežti savo sūnaus į užsienį. Monikos tėtis taip pat pridūrė, kad visada buvo tolerantiškas savo dukros ir A. Šedžiaus amžiaus skirtumui.

Liudininku tapęs A. Kvietkus, laukdamas akimirkos, kuomet jį pakvies pasisakyti posėdyje, neslėpė jaudulio ir ilgai vengė žiniasklaidos dėmesio. Pats ne vienerius metus teisiamuosius ir suimtuosius į teismą vesdinęs pareigūnas prisipažino, kad nors ir turi šioje srityje praktikos, ji iškart nublanksta, kuomet paliečiama jo paties šeima.

Buvęs policijos pareigūnas išdavė, kad dabar yra pensininkas ir daugiausiai savo laiko skiria šeimai bei anūkui.

Nesutarimai kyla dėl vaiko globos

DELFI primena, kad M. ir A. Šedžių skyrybos vyksta už uždarų durų, todėl nėra aišku, kokie tikslūs klausimai skirtingų posėdžių metu buvo nagrinėjami. Nepaisant to, yra žinoma, kad pagrindinė sutuoktinių nesutarimų priežastis yra jųdviejų sūnus – tiek Monika, tiek Andrius siekia jo globos. Šiuo metu vaikas gyvena su mama.

„Vaikas yra mano pats jautriausias klausimas. Noriu, kad jis nejaustų skyrybų ar dalybų proceso. Andrius jį gali matyti Vilniuje, o kada aš būnu Šiauliuose – visada gali paimti vaiką, pabūti su juo, praleisti laiką. Kita moteris įžeista galbūt bandytų vyrą pamokyti, o aš viską paleidau ir mano sveikata man yra per daug brangi. Nenoriu, kad ilgiau sveikata ir nervai kentėtų“, – apie skyrybų procesą yra kalbėjusi dainininkė.

„Manau, kad išmokau sau pripažinti pralaimėjimą. Nebūtinai aš esu ta vienintelė ir geriausia. Gavau gerą gyvenimo pamoką“, – pridūrė ji.

DELFI primena, kad pora, skirtingais keliais suka po beveik dešimtmečio buvimo kartu. Dėl sūnaus globos teisme kovojantis A. Šedžius anksčiau yra pasakojęs, kad jis sutinka su daugeliu Monikos keliamų sąlygų dėl alimentų ir kitų dalykų, tačiau verslininkas nesutiko su sutuoktinės reikalavimu, kad vaiko globa būtų priteista jai.

„Aš tik noriu, kad vaiko globa būtų nustatyta man, o ji nori prisiteisti globą, užsitikrinti išlaikymą ir išsivežti vaiką į Airiją“, – nuogąstavo A. Šedžius. Vyro teigimu, tie žmonės, kurie jo sutuoktinei nebenaudingi – yra užmirštami.

DELFI primena, kad 16-ika metų jaunesnė M. Šedžiuvienė ir A. Šedžius susituokė 2013-ųjų metų vasario 23-iąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)