„Visuomenės informavimo komisija priima sprendimus remdamasi tuo, ar buvo kabutės ant žodžio „skuduras“ bei „Juozo“ „Statkevičiaus“ kliedesiais apie sukurtas PR grupes, gaminančias jį žeminančias maikutes.

Žurnalistų etikos inspektorius priima sprendimą parengęs išsamų išaiškinimą, kuriame remiasi Konstitucija, Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija, daugiamete Lietuvos ir Europos teismų praktika bei atsižvelgia į konflikto kontekstą.

Ir nustato, kad Juozo Statkevičiaus skundas dėl garbės ir orumo pažeidimo yra nepagrįstas, o pateikta informacija Visuomenės informavimo įstatymo nepažeidžia“, – savo feisbuke rašė A. Tapinas.

Dvejose skirtingose institucijose buvo priimti visiškai skirtingi sprendimai dėl J. Statkevičiaus skundo. Visuomenės informavimo etikos komisijos sprendimas A. Tapinui buvo nepalankus, o Žurnalistų etikos inspektoriaus – palankus.

Vyrų kivirčas kilo po skandalingo J. Statkevičiaus interviu propagandiniam leidiniui „Sputnik“, po kurio A. Tapinas Juozą išvadino „skuduru“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (332)