Mia: Jeigu nors vienas iš mano šeimos narių pasiskiepys, tegu prieš tai oficialiai atsisako manęs...“

Hmm... Visą dieną bandžiau perprasti. Nes juk nerašytų šiaip sau.

Suprantu, kad galima nebendrauti su nesiskiepijusiais šeimos nariais – nu tipo gali užkrėsti. Bet kuom užkrės pasiskiepiję?

Kaip galima oficialiai atsisakyti savo šeimos nario? Notariškai? Gal yra procedūra kažkokia?

Ar reikia oficialiai atsisakyti Mios, jei nesi jos šeimos narys ir nori pasiskiepyti, bet nenori prarasti ryšio su ja?

Ar oficialiai atsisakius Mios bus galimybė oficialiai atkurti santykius? Kokia procedūra?

Neoficialus atsisakymas turi teisinę viršenybę prieš oficialų, jei oficialus padarytas soc. tinkluose, o neoficialus patvirtintas antstolio kaip faktinė aplinkybė?

Ką daryti, jei jau esu paskiepytas, o šita informacija mane pasiekė tik šiandien?

Žodžiu, daugiau klausimų nei atsakymų...

Gal rytas bus už vakarą protingesnis“, – socialiniame tinkle rašė Stano.

Delfi priemna, kad ketvirtadienio rytą piliečių išmaniuosius telefonus pasiekė nepaprastasis įspėjimas – Sveikatos apsaugos ministerija praneša apie paruoštas vakcinas ir ragina skiepytis nuo COVID-19 ligos.

Į gautą pranešimą socialiniame tinkle „Instagram“ sureagavo ir pati Mia.

„Jeigu nors vienas iš mano šeimos narių pasiskiepys, tegu prieš tai oficialiai atsisako manęs…“ , – tokį įrašą paskelbė atlikėja.

Į šį dainininkės įrašą viešoje erdvėje sureagavo ir komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis.

„Kai Lietuva vėl pradeda raudonuoti ir užsikrėtimai kasdien auga kosminiais greičiais. Kai valdžia, intelektualai ir socialiai atsakingi žmonės visus ragina skiepytis, nes visi mato, į kur vėl garmame, turime va ir tokių išstojimų. Tai gal ta proga, visus atsakingus ir adekvačius renginių organizatorius bei renginių lankytojus, kviečiu atsisakyti šios damos koncertų. Nu, mergaitė suklydo, bet yra kaip yra“, – rašė S. Vaitulionis.

Primename, kad trečiadienį Lietuvoje nustatyta 380 naujų COVID-19 atvejų.

Praėjusią parą nuo koronaviruso paskiepyti 16 tūkst. 475 žmonės: 11 tūkst. 343 iš jų gavo pirmą, o 5132 – antrą skiepo dozę, ketvirtadienį pranešė Statistikos departamentas.

Šalyje nuo COVID-19 mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyti 1 mln. 385 tūkst. 66 žmonės, visiškai – 1 mln. 227 tūkst. 225.

Mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta 55,4 proc. vyresnių nei 80-ies gyventojų, 70,2 proc. – 75–79 metų gyventojų, 73 proc. – 70–74 metų gyventojų ir 72,1 proc. – 65–69 metų gyventojų.

55–64 metų grupėje paskiepytųjų yra 63,5 proc., 45–54 metų grupėje – 58,1 proc., 35–44 metų grupėje – 56,7 proc., 25–34 metų grupėje – 49,2 proc., 16–24 metų grupėje – 47,2 proc. gyventojų. 12–15 metų vaikų paskiepyta 14,2 procento.

Dalis šių reikšmių per parą paaugo viena ar keliomis dešimtosiomis procentinio punkto.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 49,6 proc. žmonių – 0,5 procentinio punkto daugiau nei para anksčiau. Skaičiuojant vien pilnamečius, paskiepyta 58,9 proc. gyventojų.

Iš viso Lietuva yra sulaukusi 3 mln. 501 tūkst. 625 skiepų dozių, iš jų sunaudotos 2 mln. 532 tūkst. 634 dozės.

Nepanaudota šiuo metu per 968 tūkst. vakcinos dozių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (420)