DELFI primena, kad K. Masiulis „Facebook“ rašė: „Beždžioniauja Veryga, ir reklamuodamasis parazituoja, – ne daugiau. Nesolidu. Kad jau solidarizuojasi, lai praeina tas pačias chemoterapijas. Nereiks kirpykloje pinigų leisti“.

Tokias politiko mintis iššaukė tai, jog palaikydamas sergantį kolegą ministras nusiskuto galvą plikai.

Su onkologine liga taip pat kovojantis Stano nusprendė K. Masiuliui paaiškinti, kodėl jo žodžiai yra netinkami.

Aurelijus Veryga

Savo poziciją šou pasaulio atstovas išdėstė pasidalindamas ir asmenine savo patirtimi. Jam susirgus onkologine liga plaukus nusiskuto bičiulis ir kolega Deivydas Zvonkus. Pasak S. Stavickio-Stano, tai buvo nuoširdus palaikymas.

„Kęstutis Masiulis išsityčiojo iš A. Verygos, kuris palaikydamas Skvernelį nusiskuto plikai. Kai Masiuliui pasiūlė atsiprašyti jis replikavo – „Atsiprašyčiau, jei man kas nors imtų ir paaiškintų, kodėl taip negalima“. Aiškinu Kęstučiui.

1. Taip negalima, nes žmogaus politinės pažiūros, tai visiškai menkas dalykas, palyginus su liga. Serga ne „žaliujų“ atstovas, o žmogus Saulius. Kaip aš suprantu, jo draugas Aurelijus išreiškė palaikymą. Čia tie patys jūsų minimi klasiokai, kuriems galima palaikyti vienas kitą.

2. Taip negalima, nes plaukų slinkimas nuo chemoterapijos yra procesas, kurio suvaldyti neįmanoma, todėl žmogus, kuriam taip nutinka, jaučiasi bejėgis, pažemintas, silpnas.

3. Taip negalima, nes Lietuvoje dar 100 000 sergančiųjų ir tokie jūsų pareiškimai diskredituoja gerą tendenciją – palaikant sergančius draugus ir kolegas nusiskusti plikai.

4. Taip negalima, nes esate TS-LKD partijos narys. Toks elgesys neturi nieko bendro su krikščioniškumu ir meile artimui.

5. Taip negalima, nes palaikyti reikia ne vien sergančius vaikus ir klasiokus, bet ir suaugusius vyrus, nes kalbėjimo, atsivėrimo baimė žmones nužudo greičiau negu augliai, o vyrai Lietuvoje linkę laikyti viską savyje.

6. Ir pagaliau taip negalima, nes Lietuvoje ir taip apstu neapykantos, smerkimo, juodinimo. Kęstuti, nustokite nekęsti bent šitokiose situacijose.

Kažkada ir Zvonkus dėl manęs taip nusikirpo ir man tapo smagiau. Vėliau su Zvonkumi ne kartą neigiamame kontekste apdainavome Verygos ir Skvernelio „darbelius“ ir vėl taip elgsimės ateityje, bet niekada nežeminsime ar neįžeidinėsime jų asmeniškai.

Stano

Atsibuskite, jūs gyvenate ne karo lauke ir skirtingos pusės seimo salėje nėra priežastis nekęsti vienam kito. Kęstuti, nusiskuskite ir jūs plikai, pademonstruokite, kad esate Žmogus“, – rašė dainininkas.

DELFI ketvirtadienį K. Masiulis sakė, kad yra komandiruotėje, todėl nelabai seka, kaip reaguojama į jo pasisakymą. Jis teigė, kad jam „koktus" politikų bandymas gauti teigiamų taškų tokiose „pigiose situacijose".

Tiesa, neilgai trukus palaikymą išreiškiantį gestą pašiepęs įrašas buvo pašalintas, tačiau kritika pačiam politikui ir diskusija socialiniuose tinkluose tęsėsi ir toliau.

Kęstutis Masiulis

DELFI primena, kad ketvirtadienį sveikatos apsaugos ministras A.Veryga feisbuke paskelbė, kad palaikydamas su onkologine liga susidūrusį premjerą Saulių Skvernelį, ir pats nusiskuto plaukus.

Premjeras šią savaitę plaukus taip pat nusiskuto, o apie savo diagnozę – limfomą, jis viešai paskelbė paskutinėmis rugpjūčio dienomis. Prakalbo ir apie atliekamą gydymą – chemoterapiją.

Saulius Skvernelis, Gitanas Nausėda
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (540)