„Panika“, – taip savo įrašą pradėjo dainininkas.

„Kvėpavimas padažnėja, pulsas šoka iki 120 ir niekaip nekrenta. Labai sudėtinga sukoncentruoti mintis. Jos blaškosi nuo vienos temos prie kitos. Prakaituoja delnai. Darydamas pamiršti, ką darai. Rankose atsiduria daiktai, bet neprisimeni kam jie buvo tau reikalingi. Naktį sunkiausia. Neužmiegi, o jei pavyksta, tai po kelių valandų šoki iš lovos.

Taip aš pasijutau prieš du metus išgirdęs savo diagnozę. Neseniai tas jausmas pasikartojo... Labai trumpam, pavyko kaipmat jį suvaldyti“, – sako atlikėjas.

Stano dėkoja Dievui, kad nemalonus jausmas pasikartojo ne dėl prastų tyrimų rezultatų, o dėl kilusios koronaviruso baimės bei nerimo, kuris, regis, atsivaizdavo, kur tik pasisuksi.

„Panika nebūtinai reiškia, kad akys iššoka ir kaip pasiutęs šuo blaškaisi po kiemą. Ji gali būti mažiau intensyvi. Lėtinė, kaip stresas. Manau, kad kažkas panašaus dabar vyksta Lietuvoje. Lygiai taip pat, kaip ir aš prieš dvejus metus, žmonės, susidūrę su nežinomybe, patiria baimę.

Perka viską.

Skaito viską.

Bijo visko.

Nebeliko nei kaukių, nei dezinfekantų, nei konservų.

Dar po kelių dienų žmonės pakeis visus savo planus ir sustabdys gyvenimus.

Aš visą tai žinau. Man taip buvo. Bet dabar kalbu ne kaip visažinis, o kaip toks pat. Ir pats pradėjau bijoti.

Dažnai onkologinius ligonius nužudo ne mutavusios ląstelės, o vėžio baimė. Tiesiog panika, kuri apima protą. Praėjus kuriam laikui pats sau pradedi atrodyti juokingas. Ir mes atrodysim sau juokingi, prisimindami koronaviruso laikotarpį.

Todėl dabar raginu nepasiduoti panikai.

Klausytis, ką pataria gydytojai ir valstybinės institucijos“, – teigė Stano.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)