Išskirtiniame interviu R. Skaisgirys ne tik dalinasi mintimis apie reguliaraus sporto svarbą jo gyvenimui, bet ir atskleidžia, kad į „3 prieš 3“ krepšinio turnyrą kaip komandos draugus pasirinktų grupės ŽAS narį Liną Zarecką-Chorą bei aktorių Rolandą Kazlą.

R. Skaisgirys taip pat šmaikštauja, kad, jo nuomone, L. Zareckas-Choras galėtų atstovauti Lietuvai ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir bokso ringe.

– Kokį vaidmenį jūsų gyvenime dabar vaidina sportas? Ar vis dar žaidžiate krepšinį?

– Sportuoju kiekvieną dieną, žaidžiu ir krepšinį, ir futbolą. Sportuoju bet kuriuo laiku ir man nesvarbu, žiema ar vasara. Jeigu nesportuočiau, greičiau pasenčiau.

– Jūs – reguliarus svečias sveikatingumo klube „Impuls“. Kur jus dažniausiai galima sutikti – ant bėgimo takelio ar baseine?

– Stengiuosi į sporto klubą nueiti bent dukart per savaitę. Daugiausiai minu dviratį, esu susidaręs specialią sportavimo programą ir specialią darbo su svoriais programą.

– Ar noriai sportuodavote ir vaikystėje? Kokias sporto šakas labiausiai mėgote?

– Vaikystėje buvau „kaimo vaikas": kiek laukuose pabėgiodavau, tiek ir sportavau. Pripratimas sportuoti atėjo po to, kai tapau profesionaliu krepšininku. Tada buvau maždaug 18-20 metų amžiaus.

– Kas Jus motyvuoja nuolat palaikyti aktyvų gyvenimo būdą?

– Jeigu nerimtai – jauna žmona. O jei rimtai – jeigu neduočiau krūvio sąnariams ar raumenims kiekvieną dieną, man būtų tik sunkiau. Esu pripratęs nuolat bent kažkiek apkrauti savo sąnarius ir raumenis, tai duoda sielai atgaivą.

– Ar sportuoti jums patinka vienam, ar su draugais? Kodėl?

– Nors mėgstu ir visas komandines sporto šakas, sporto klube visuomet stengiuosi treniruotis tik vienas, niekieno netrukdomas. Stengiuosi save įsprausti į nustatytas minutes, kad nebūtų jokių nereikalingų pokalbių.

– Būna dienų, kuomet sportuoti motyvacijos stinga, tingisi. Kaip save motyvuojate tuomet, o galbūt kartais leidžiate sau treniruočių dieną ir praleisti?

– Kartais sau leidžiu praleisti treniruotę, juk tikrai būna sunkių dienų. Bet praleidus vieną, vėliau, norisi praleisti ir antrą, atsilaikyti pagundai nelengva. Dėl to stengiuosi į klubą eiti kiek įmanoma reguliariau, kad negrįžčiau į nesportavimo „duobę“.

– Ką patartumėte norintiems pradėti sportuoti, bet nedrįstantiems?

– Reikia jausti, jog to sporto reikia. Sportuodamas turi jausti malonumą viduje. Vis dėlto turėdamas daugiau fizinio krūvio žmogaus organizmas jaučiasi daug geriau, nei jo niekada neturėdamas.

– Jei dalyvautumėte krepšinio turnyre „3 prieš 3“, kuriuos du Lietuvos pramogų pasaulio atstovus pasiimtumėte į savo komandą?

– Mokančių žaisti krepšinį yra mažai, tad imčiau Liną Zarecką-Chorą ir Rolandą Kazlą. Kiti krepšinio žaisti nemoka.

– L. Zareckas-Choras sakė, kad Jūs greitai bėgate ir esate ta Lietuvos pramogų pasaulio garsenybė, kuriai jis pasiūlytų atstovauti Lietuvai 100 m bėgime. Ar priimtumėte tokį iššūkį? O kokiam iššūkiui Jūs deleguotumėte Liną?

Būtinai priimčiau, o Liną deleguočiau į bokso rinktinę.

– Gal galite pasidalinti smagia istorija/nutikimu iš „Prelegentų“ komandos gyvenimo?

– Vienose futbolo rungtynėse kamuolį varėsi Linas Kunigėlis. Tada aš pradėjau rėkti: „Linai, Linai, duok perdavimą savo draugui!“. O jis man atsakė – „jeigu būtų aikštėje draugų, tai ir duočiau“. Štai tokia „komanda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)