Lietuvių liaudies daineles aranžavo Rokas Radzevičius. Jis ir atliko tėčio rolę spektaklyje. Daineles dainavo mama Aistė Smilgevičiūtė, ir trejų metų ponas Jonas, kurį vaidino Jurgos Šeduikytės ir Vido Bareikio sūnus Adas.

Vaikai galėjo susipažinti su savo pamėgtais herojais: Pelėda, Žvirbliu, Vilku, Gaidžiu ir kitais linksmais dainelių veikėjais, kurių įspūdingos kaukės darė įspūdį mažiesiems ir linksmino tėvelius. Pačias daineles vaikai galėjo išvysti milžiniškame ekrane.

Vaikai ne tik žiūrėjo, bet ir aktyviai dalyvavo spektaklyje. Visi norintys galėjo atsinešti savo muzikos instrumentų, barškučių, tarškynių ir vadovaujami pelėdos tapo gyva improvizuota pasakos dalimi. Per garsiuosius „Du gaidelius“ zuikiai iš salės vaikų subūrė chorą, kuris scenoje dainavo drauge su artistais. Gyvai skambėjo ne tik „Du gaideliai“, bet ir „Tindi rindi riuška“, „Šarkele varnele“, „Aš turėjau gaidį“, „Vai ir atbėgo baikštusis elnias“, „Žvirblio puota“ ir kitos vaikų pamėgtos ir šimtų tūkstančių peržiūrų internete sulaukusios dainelės.

„Tilidūda“ dainelės specialiai aranžuotos taip, kad maloniai skambėtų vaiko ausiai. Spektaklio režisierė ir choreografė – Sigutė Mikalauskaitė, kostiumų dailininkė Agnė Rimkutė, scenarijaus, poetinio teksto autorius ir kompozitorius – Rokas Radzevičius, lėlių meistrai – Ligita Skukauskaitė ir Martynas Lukošius, šviesų dailininkas – Romas Jankauskas.


Atlikėjai: Jonas – Adas Bareikis, mama – Aistė Smilgevičiūtė, tėtis – Rokas Radzevičius,
pelėda ir vilkas – Irmantas Jankaitis, žvirblis – Gediminas Gutauskas, gaidys – Robertas Balčiūnas, dūda – Julius Paškevičius, miško žvėreliai ir paukšteliai – gatvės šokių trupė vadovaujama Rapolo Radzevičiaus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)