Nuotakos pirštą papuošė žiedas pagamintas Peru pagal inkų stiliaus tradicijas. "Nes Alainas mano rankos paprašė Maču Pikču, 4 tūkst. metrų aukštyje", - išdavė M.Rubackytė.

Ceremonija rotušėje prasidėjo ir baigėsi Astor Piazzolla kūriniais, kuriuos gyvai atliko ansamblis "4 Tango". Sutuoktuvių liudininkais buvo iš Šveicarijos kilęs A.Golay bičiulis bei iš Prancūzijos atvykusi artima M.Rubackytės draugė. Ceremonija vyko lietuvių kalba ir buvo verčiama į prancūzų kalbą. Po ceremonijos svečiai vaišinosi užkandžiais bei itališku putojančiu vynu.

M.Rubackytė yra pasakojusi, kad jos vyras sužavėjo ją ne tik dėl to, jog yra jos sielos dvynys, bet ir dėl romantiškos sielos. A.Golay mėgsta rašyti savo mylimai mūzai laiškus. "Vestuvių proga jis man taip pat parašė laišką - šį vakarą aš jį skaitysiu", - po ceremonijos pasakojo nuotaka.

Pora medų kopinės kiek vėliau - po religinės santuokos Ženevoje, kurią suplanavo rugsėjo mėnesį. "Dėl tėvų santuoką teko padalinti į dvi dalis", - paaiškino M.Rubackytė.

Per rečitalį viename Šveicarijos mieste vykusiame medikų kongrese susipažinusi pora drauge jau septynerius metus. Ženevos universiteto klinikos vadovas A.Golay muzikos pasaulyje taip pat nėra svetimas – pianistės išrinktasis smuiku griežia pusiau profesionaliame orkestre.

57-ąjį gimtadienį prieš mėnesį atšventusiai M.Rubackytei tai jau trečioji santuoka. Pirmąkart ji ištekėjo būdama 20-ties. Santuoka su pianistu ir vargonininku Eduardu Oganesianu truko trylika metų. Antrasis jos mylimas vyras buvo fotomenininkas Alexandre Shuvaloff.

Pastaruoju metu Prancūzijoje ir Šveicarijoje gyvenanti pianistė nuo 1989 m. yra Europos konservatorijos Paryžiuje profesorė, nuo 2003 m. Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijos profesorė.

Pasaulinį pripažinimą pelniusios M.Rubackytės įgrotas Ferenco Liszto albumui „Klajonių metai“ (Années de Pelerinage, - pranc.) „Chicago tribune“ bei „BBC magazine“ suteikė aukščiausią įvertinimą. Jos įgrotos Mikalojaus Konstantino Čiurlionio fortepijoninės muzikos kompaktinės plokštelės pripažintos vienos iš geriausių JAV.

Muzikė apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino III-ojo laipsnio ordinu, garbės medaliu „Už nuopelnus Lietuvos kultūrai“, Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija.

Sutuoktinių pasveikinti atvyko prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma, Amerikos lietuviai Birute ir Rimtautas Vizgirdos, Lietuvos teatro sąjungos pirmininkas Ramutis Rimeikis, kompozitorė Audronė Žigaitytė Nekrošienė, kolegos iš meno ir muzikos pasaulio. Ceremoniją rotušėje stebėjo apie 200 svečių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (379)