Rugsėjo 2-osios vėlų vakarą A. Vienuolio g. 4 adresu atidaryto baro svečiai tapo konflikto liudininkais.

Jų teigimu, jau nuo pirmųjų vakarėlio akimirkų patalpoje buvo galima justi įtampą tarp J. Jankevičiaus ir M. Bertulio. Abu žinomi vyrai nepalaiko draugiškų santykių dėl iki galo neišsiaiškintų praeities įvykių, kai jiedu dar buvo kolegos bei drauge organizuodavo renginius.

Nors garsių vyrų susistumdymą mačiusių buvo ne vienas, nėra tiksliai aišku, nuo ko prasidėjo žodinis konfliktas, peraugęs į fizinius veiksmus. Matę įvykį tvirtina, jog viskas įvyko žaibiškai greitai. Vieną akimirką M. Bertulis ir J. Jankevičius fotografavosi su pramogų versle žinomais bičiuliais, kitą jiedu jau stumdėsi. Šaltinių teigimu, akimirką J. Jankevičiaus rankos smaugė M. Bertulio kaklą.

Delfi žiniomis, į įvykį policija iškviesta tą vakarą nebuvo. Abu vakarėlio svečius skirti puolė ten dirbantys apsaugos darbuotojai.

Šalia dviejų žinomų vyrų visą vakarą buvo ir jų antrosios pusės. Nėra aišku, ar moterys bandė išskirti savo įsiaudrinusius mylimuosius, tačiau viena jų galimai nukentėjo, kai dar viena ataka įvyko šalia baro laiptų, – esą nuo jų visa jėga atskubėjęs J. Jankevičius trenkėsi į M. Bertulį ir kartu stipriai kliudė šalia jo stovėjusią merginą. Kaip vėliau paaiškėjo, toji viešnia buvo prodiuserio mylimoji.

Parblokšta mergina trenkėsi į sieną, jai kliudytas žandikaulis. Esą smūgio būta tokio stipraus, kad nukentėjusiajai iš akies iškrito kontaktinis lęšis. Už veido susiėmusią jauną moterį pastebėjo aplinkiniai, šie suskubo jai padėti, atnešė ledo. Greitoji medicinos pagalba kviesta nebuvo.

Delfi patikimų šaltinių žiniomis, po incidento Vilniaus policiją pasiekė M. Bertulio pareiškimas. Žinoma tik tiek, kad asmeniškai pats prodiuseris pretenzijų prieš televizijos laidų vedėją neturi, jis siekia tik žalos atlyginimo kliudytai merginai, kuri J. Jankevičiaus atakos metu esą buvo šalia M. Bertulio ir trenkėsi į sieną.

Praėjusios savaitės pabaigoje M. Bertulis buvo kviečiamas atvykti į policiją, į apklausą, kad būtų papildytos įvykio detalės.

Delfi pavyko išsiaiškinti, jog dėl žodinio konflikto, peraugusio į fizinius veiksmus, pareigūnai šiuo metu atlieka aplinkybių tikslinimą. Už tokį nusižengimą gali būti taikoma administracinė teisena.

Naujienų portalas susisiekė su įvykyje minimu M. Bertuliu, tačiau jis nuo komentarų susilaikė. Visgi po minėto vakarėlio jo socialiniuose tinkluose buvo pastebėtas įrašas, adresuotas J. Jankevičiui. Jame užsiminta ir apie nukentėjusią merginą bei nuo smūgio iškritusį lęšį.

Paskambinus J. Jankevičiui, šis taip pat nebuvo linkęs kalbėti apie to vakaro įvykius.

„Nežinau apie jokius pareiškimus, su manimi policija nesusisiekė dar“, – teigė pašnekovas.

Patikslinus, kad pareiškimas parašytas dėl susistumdymo metu kliudytos merginos, J. Jankevičius tepasakė, jog daugiau savo vardu M. Bertuliui reklamos nedarysiąs.

„Žinokite, nudrožiau tą pinokį, bet aš jam daugiau reklamos nedarysiu“, – tikino jis.

Paklausus, ar apie incidentą laidų vedėjas norėtų pakalbėti plačiau, jis vakaro įvykių nedetalizavo.

„Oi, na, visiška nesąmonė. <...>. Visiška nesąmonė. Ne, žinokite, jau jis mano vardu per daug reklamos ir taip pasidarė. Labai ačiū už skambutį, bet ne“, – mandagiai atsakė J. Jankevičius.

Delfi dar spėjo informuoti, kad liudininkų lūpose J. Jankevičiaus vardas buvo minimas kaip neva to, kuris esą pradėjo visą susistumdymą, tačiau to pašnekovas nei patvirtino, nei paneigė.

„Žiūrėkite, aš nereklamuoju to žmogaus“, – pakartojo jis ir padėkojęs už skambutį palinkėjo geros dienos.

Gyvas dviejų žinomų vyrų susitikimas baro atidarymo metu įvyko bene pirmąkart po socialiniuose tinkluose ar kitose medijose mestelėtų kandžių replikų – iki šiol tik žodžiais apsieidavusiame konflikte kiekviena pusė turi savo poziciją.

Be to, paaiškėjo, kad M. Bertulis į teisėsaugą kreipėsi ir dėl šmeižto – parašė dar vieną pareiškimą J. Jankevičiaus vardu, šįkart jau gindamas konkrečiai savo reputaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (421)