Tiesa, dar šią žiemą Solveiga buvo susilaužiusi ranką, tad ilgą gijimą jai žadėję gydytojai įspėjo, jog dar teks pasikankinti ir ranką reikėtų saugoti. „Nesitikėjau, kad čia bus tiek reikalų, bet riešas nulūžo, todėl dabar lieka tik ilgas kelias gijimo link. Dar skausminga ir negaliu laisvai judinti riešo. Po darbų vėl sugrįšiu į reabilitacijos centrą. Taigi, dabar mano tikslas yra atsistoti ant rankų (juokiasi). Ir nors nuotraukose skausmo nematyti, tos nuotraukos didelės melagės“, – pasakojo DELFI pašnekovė.

Solveiga juokauja, jog keliaudama stengėsi suderinti darbus su atostogomis ir rasti laiko pakeliauti po Braziliją, kurioje lankosi pirmąkart. „Tokia jau esu, kad kartais renkuosi ne pačius pelningiausius, bet pačius įdomiausius darbus, kur turėčiau progą aplankyti norimą šalį. Kadangi mano bičiulė brazilė atskrido iš Milano, tuo pačiu ir atostogas sau susiplanavome. Ji man parodė tokius kampelius, kurių europiečiai tiesiog nerastų.

Teko lankytis nuostabaus grožio Nacionaliniame parke – mieste ant smėlio. Ten patenkama 6:30 val. važiuojant autobusu nuo Fortalezos ir dar valandą keliaujant su smėlio džipu. Tai lyg tūkstančius kartų didesnės Nidos kopos. Nuostabaus grožio paplūdimiuose taip pat visada verda visai kitas gyvenimas. Be draugės keliauti būtų tikrai sunku“, – įspūdžiais dalijosi gražuolė.

Kadangi San Paule sunku rasti angliškai kalbantį žmogų, S. Mykolaitytei teko prisiminti ir italų kalbos žinias, o galiausiai stengtis suprasti portugalų kalbą.

„Lyg to būtų maža, sugalvojome keletui dienų ir į Paragvajų nuvykti. Čia tarsi persipina skurdas su prabanga. Labai kontrastinga, nes viskas tiesiog vienoje vietoje. Taip pat ten šiuo metu yra žiema, o tai mums nėra labai įprasta“.

Tačiau S. Mykolaitytė pastebi, kad Brazilija nėra saugi šalis. Apie tai jai vis primindavo ir draugė, nes į kai kuriuos rajonus negalima net nosies kišti. Tokiose pavojingose vietose retas išeina pasivaikščioti į gatvę ir visi kiemai turi aukštas tvoras.

Keliaujantiems į šią šalį ji pataria nepamiršti atsargumo ir stebėti aplinką, nes praradus budrumą gali tiesiog būti apiplėštas.

Grįžusi iš šios kelionės Solveiga jau skubės į Milaną ir Niujorką, tačiau kartu modeliu dirbanti lietuvaitė tikisi nepraleisti galimybės pasimėgauti ir lietuviška vasara.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)