Vilniaus apygardos teismas patenkino atlikėjo apeliaciją, todėl byla buvo dar kartą grąžinta nagrinėti Vilniaus apylinkės teismui. Išnagrinėjus bylą pakartotinai, Soliariui skirta švelnesnė bausmė. Teismo sprendimu, atlikėjas turės sumokėti 1390 eurų baudą, tačiau jo vaiko motinai Audrai Endzinaitei priklausantis automobilis konfiskuotas nebus.

Vengė tikrintis blaivumą

DELFI primena, kad Administracinio teisės pažeidimo protokolas A. Minalgai buvo surašytas dėl to, kad 2014 m. rugpjūčio 4 d., Vilniuje, jis vairavo automobilį neturėdamas teisės vairuoti transporto priemones. Sustabdytas policijos pareigūnų vengė pasitikrinti blaivumą.

A. Minalga savo kaltės neprisipažino ir teigė, kad ATP protokole minimu laiku jis buvo neblaivus, todėl jo turėtą automobilį vairavo jo draugas, o jis sėdėjo keleivio vietoje. Pasak A. Minalgos, policijos pareigūnai, sustabdę automobilį, jį apkaltino neteisėtu vairavimu. Kadangi jis automobilio nevairavo ir turėjo teisę būti išgėręs, atsisakė tikrintis neblaivumą.

Skirdamas administracinę nuobaudą dainininkui, teismas lengvinančių aplinkybių nenustatė. Jo atsakomybę sunkino tai, kad pažeidėjas ne kartą baustas administracine tvarka. Už KET pažeidimus turi galiojančių nuobaudų. Dėl to A. Minalgai teismas skyrė baudą, kurios dydis būtų artimas Lietuvos Respublikos ATPK 129 straipsnio sankcijos numatytam maksimumui.

Teismas, įvertinęs byloje esančius rašytinius įrodymus ir apklausęs liudytojus apie įvykio aplinkybes, tuomet pripažino A. Minalga kaltu ir pernai spalį paskyrė jam keturių tūkstančių aštuonių šimtų litų dydžio baudą su automobilio konfiskavimu.

Važiavo į naktinę parduotuvę

Donatas, mano draugas, važiavo iki naktinės parduotuvės. Automobilį pastatėme prie parduotuvės, aikštelėje. Prie manęs privažiavo policijos pareigūnai teigdami, kad mes labai greitai pravažiavome su mašina. Iš pradžių manęs nekaltino, kad aš vairavau, o po to pagalvojo, kad aš“, - DELFI kalbėjo Soliaris.

Vyras įvykio vietoje atsisakė pūsti į alkotesterį teigdamas, kad jis nevairavo ir neturi to daryti. „Jie padarė prielaidą, kad neva aš esu neblaivus. Mano draugas, niekada nevartojantis alkoholio ir kuris tą vakarą vairavo, grįžo į aikštelę iš parduotuvės. Jis bandė policininkams įrodyti, kad vairavo, tačiau jie pasakė, kad tai išsiaiškinsime teisme. Gal aš per daug atsikalbinėjau, todėl mane ir apkaltino“, - svarstė dainininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)