Ikiteisminio tyrimo teisėjas patvirtino, kad prokuratūros priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą yra pagrįstas, DELFI informavo Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo atstovas Audris Kutrevičius. Pasak jo, šios teismo nutarties nepanaikino ir aukštesnysis teismas, todėl M. Gelažniko ir K. Blizniko privataus kaltinimo ginčui teisme išnagrinėti neliko jokių kliūčių.

Būtent po M. Gelažniko kreipimosi į ikiteisminio tyrimo pareigūnus buvo užstrigusi verslininko ir gydytojo byla. Pareiškime prokurorams verslininkas prašė išsiaiškinti, ar medikas negalėjo klastoti jo ligos istorijos, taip pat prašė ištirti, kodėl gydytojas jį esą sužalojo ligoninėje.

Dėl M. Gelažniko kaltinimų ir teiginių per televiziją, jog gydytojas K. Bliznikas esą jį sužalojo, medikas kreipėsi į teismą. Jis prašo verslininką nuteisti dėl šmeižto bei priteisti 100 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimo.

Į teismą chirurgas kreipėsi po M. Gelažniko mestų kaltinimų televizijos laidose. Jų metu verslininkas pasakojo apie operaciją, kurios metu esą buvo sužalotas, dėl to buvo priverstas kreiptis į užsienio gydytojus.

Vieno vakarėlio metu stiklu prasipjovęs piršto pagalvėlę M. Gelažnikas yra sakęs, kad pusę metų buvo neveiksnus, o jo ranka esą buvo sumaitota.

„Ne laiku ir ne vietoj užtaikiau ant daktaro Frankenšteino, kuris ant manęs pradėjo mokytis. Šundaktaris, kuriam turite nepakliūti į rankas yra Kęstutis Bliznikas“, – televizijoje kalbėjo verslininkas.

„Plaštaką gelbėti reikėjo pas vokiečių chirurgus ir jie aiškiai pasakė, kad suprasti, jog Lietuva nėra aborigenų kraštas jiems prireiks dar penkiolikos metų“, – viešai yra pasakojęs M. Gelažnikas.

Gydydamasis Vokietijoje M. Gelažnikas aiškino išleidęs apie 50 tūkst. Lt.

Tuo tarpu K. Bliznikas aiškina, kad M. Gelažniko teiginiai neatitinka tikrovės, be to, esą verslininkui po gydymosi išsivystė komplikacijos dėl to, kad jis netinkamai laikėsi medikų nurodymų. Jis teisme teigė, kad jaučiasi įžeistas bei pažemintas kaip žmogus. Teismas yra areštavęs M. Gelažniko kilnojamojo ir nekilnojamojo turto už 100 tūkst. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją