Socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje manekenė įkėlė nuotrauką, kurioje matyti, jog tiek Simona, tiek jos kolegė Ruslana sveikatos sumetimais ir dėl nepakenčiamo dvoko dėvi specialias kaukes.

„Labas!!! Pagaliau pagavau normalų internetą. Prasidėjo pirmieji kastingai, labai įdomu viskas čia! Bet kaip tyčia, šiandien ir dar tris dienas Pekine bus didžiausias užterštumas koks tik yra buvęs, mašinų srautas gatvėse labai ribojamas. Todėl su Ruslana dėvime kaukes. Ir manau tai bus neatskiriamas mano draugas visoje kelionėje... Nes smogas ir smarvė iš tiesų kažkas baisaus čia!

Pažadu rašyti kiek tik bus galimybė. O dabar žinokit, kad gyva, sveika ir labai laiminga, galėdama pamatyti tokią šalį ir kultūrą! Linkėjimai!!“, – po nuotrauka bičiulius ramino Simona.

DELFI pakalbinta S. Burbaitė patikino, jog šiuo metu miestas – toks pats gyvas, kaip ir bet kurią kitą dieną.

Visą dieną mieste praleidusi mergina (Pekine šiuo metu yra popietė) pasakojo, jog ryte smogas buvo kiek pasisklaidęs, tačiau popiet situacija ir vėl pablogėjo. Kartais tampa sunkiau įžvelgti ir tolimesnius pastatus – jie matomi it pro rūką.

Simona taip pat atskleidė, jog drąsuolių, į gatves žengiančių be kaukių, yra ne vienas ir net ne du: „Nemažai tokių, kurie kaukių nedėvi. Girdžiu, kaip žmonės kosėja.“

Raudonas lygis yra pats aukščiausias ir Pekine ki šiol dar nebuvo paskelbtas, nurodo naujienų agentūra „Xinhua“. Sostinėje uždaromos mokyklos, gyventojai raginami likti namuose. O tiems, kurie nesibaimina žengti pro duris – liepiama dėvėti specialias kaukes.

Kinijos televizija CCTV savaitgalį pranešė, kad kai kuriose Pekino vietose matomumas siekė vos 200 metrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)