„Prieš du metus mane pastebėjo vienas agentas Kanadoje, kai tuo metu su vyru gyvenome ten. Jau po savaitės aš turėjau pirmąją fotosesiją vienam žurnalui“, – savo istoriją pradeda mergina. Rasa pasakoja, jog prireikė pusės metų, jog gautų daugiau pasiūlymų iš vietos užsakovų.

Visgi gyvenimas svečioje šalyje netruko ilgai – ji su vyru turėjo grįžti į Lietuvą, tačiau tai nesutrukdė ir toliau siekti tarptautinio modelio karjeros: „Iškart po mano gimtadienio su manimi susisiekė agentas, su kuriuo dirbau Kanadoje. Jis pasiūlė vykti į Malaiziją trim mėnesiams ir ten padirbėti. Aš sutikau.“

Manekenė Azijoje buvo populiari, mat, ten mažiau svarbus ūgis (Rasos ūgis 167 cm). „Kai kurie sakydavo, jog netgi gerai, kad esu žema. Telpu į kadrą“, – juokiasi pašnekovė. Tačiau viešėdama ten ji suprato vieną – jei nori rimtai siekti karjeros – turi dėl to stengtis. „Net jei turi duomenis, turi sveikai maitintis, eiti laiku miegoti, sportuoti – tiesiog sveikai gyventi. Vakarėliai, greitas maistas – ne į gerą. Aš pati būdama Malaizijoje atradau bėgimo takelį ir sportą, supratau jo teikiamus privalumus“, – sako „The Model Convention“ dalyvė.

Rasa visuomet buvo įsitikinusi, jog jos privalumas – juosmenį siekiantys plaukai. Visgi nusistovėjusią nuomonę paneigė „Elle“ žurnalo fotografas: „Pasirodo, mano privalumai – strazdanos ir šviesus gymis. Išties, šviesioms merginoms Azijoje plačiau atvertos durys. Tai jiems egzotika.“

Fotomodelio agentas siūlė išvykti ir padirbėti Milane, tačiau ji kol kas ten nesiryžta vykti. Rasa įsitikinusi, jog būtent ten reikia kitokių modelių nei ji – aukštų ilgakojių. O ji vaikystėje patyrė skaudžią gyvenimo dramą – jai buvo diagnozuotas šlaunikaulio auglys, dėl to merginos viena koja yra trumpesnė 8 centimetrais. „Galbūt „The Model Convention Baltics“ atrankos metu sulauksiu stulbinamo pasiūlymo ir išvyksiu. Kas čia žino“, – šypsosi pašnekovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)