Apie tai A. Arutiunianas pats pranešė DELFI, o „YouTube“ patalpino net keletą įrašų, kuriuose aiškina apie kilusį konfliktą.

A. Arutiunianas dar 2012 m. buvo paduotas į teismą – viena netoli Vilniaus gyvenusi mergina buvo nufilmuota, kai atvyko į pasimatymą su skandalinguoju „Alfa vyru“. Iš šio įrašo taip pat buvo galima susidaryti įspūdį, kad mergina su vaikinu užsiima seksu, nors iš tikrųjų to net nebuvo.

Šioje byloje A. Arutiunianui atstovavo advokatas Modestas Sriubas. Byla teisme buvo pralaimėta – „Alfa vyras“ merginai turėjo sumokėti 3 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Kol vyko teisminis ginčas, teismas buvo pritaikęs laikinąsias apsaugos priemones ir areštavęs A. Arutiunianui priklausančius pinigus banko sąskaitoje – daugiau kaip 6 tūkst. Eur.

Tačiau šis areštas iki šiol galioja, nes merginai A. Arutiunianas iki šiol nėra pervedęs teismo priteistos žalos. „Alfa vyras“ už atstovavimą neatsiskaitė ir savo advokatui, kuris daugiau kaip metus nesulaukęs pinigų nutarė kreiptis į teismą.

Jurbarko rajono apylinkės teismas trečiadienį priėmė teismo įsakymą, kuriuo iš A. Arutiuniano advokatui priteisė 433 Eur. Kol kas dar neįsiteisėjusio teismo sprendimo sulaukęs „Alfa vyras“ piktinosi, kad esą advokatui rūpi tik pinigai, o ne klientas – esą jis nieko nepadarė, kad būtų panaikintas areštas sąskaitoje esantiems pinigams.

Tačiau tokius A. Arutiuniano priekaištus advokatas M. Sriubas atmeta kaip nepagrįstus. Advokatas DELFI sakė, kad buvo priverstas kreiptis į teismą, nes klientas neatsiskaitė už suteiktas paslaugas.

Anot jo, A. Arutiunianas galėjo bet kada nueiti į banką ir pateikti teismo sprendimą, kuriuo remiantis būtų pervesti pinigai bylą laimėjusiai merginai – sprendimą priėmęs teismas to nėra uždraudęs. O tada jo sąskaitai būtų panaikintas areštas.

Panašiai kalbėjo ir antstolio Rimanto Vižainiškio kontoros, kuri teismo sprendimu yra areštavusi A. Arutiuniano sąskaitą, darbuotojai. Anot jų, bylą laimėjusi mergina po teismo sprendimo įsiteisėjimo privalėjo iš teismo gauti vykdomąjį raštą dėl pinigų išieškojimo iš skolininko ir atvykti pas bet kurį antstolį – jis įvykdytų teismo sprendimą.

Pasak antstolio kontoros darbuotojo, A. Arutiunianui visos teisinės procedūros būtų išaiškintos, jeigu jis pats kreiptųsi į antstolį.

Tuo metu „Alfa vyras“ to nesupranta – jis norėtų, kad jo sąskaitai būtų panaikintas areštas, o jau tada jis savanoriškai atlygintų padarytą žalą. Ir iš tų pačių pinigų susimokėtų advokatui. Dabar gi jis to negali padaryti, nes esą jo sąskaitoje tėra tik 42 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)