M.A.M.A apdovanojimuose Metų atlikėja tapusi Jazzu visiems žiūrovams skyrė jautrią kalbą apie psichologinį smurtą, tačiau galiausiai prabilo apie susitaikymą bei atsiprašė tų, kuriuos kažkada galėjo įžeisti. Nors jau atrodė, kad skandalas tuo ir pasibaigs, grupė „Skamp“ nutarė dar kartelį prisiminti atlikėjos išsakytus komentarus ir juos sudėjo į dainą.

Naujas „Skamp“ kūrinys, pavadinimu „Debilai gonna debil“ pradeda naują grupės dainų ciklą, kuris atspindės šių dienų aktualijas Lietuvoje. Trumpos dainos pavadintos trumposiomis žinutėmis – SMS. Pirmajame šios serijos kūrinyje atlikėjai panaudojo dalį necenzūrinių Jazzu išsireiškimų socialiniame tinkle „Facebook“. Panašias dainas „Skamp“ planuoja leisti kiekvieną savaitę.

Nauju kūriniu „Skamp“ pasidalino savo socialiniame tinkle ir „Youtube“ platformoje, tačiau vos po kelių valandų į šią dainą sureagavo atlikėjos Jazzu vadyba ir įrašas buvo pašalintas. Anot V. Diawaros, kūrėja ir jos vadyba nesuprato humoro.

„Atnaujinimas: Jazzu vadyba skambino mūsų vadybai ir prašė pašalinti vaizdo įrašą. #TruthHurts #NoSenseOfHumor (liet. #Tiesa skaudina, #Humoro jausmo neturėjimas). Išėmiau vaizdo įrašą iš „Youtube“ tokioje formoje, kokioje dabar buvo. Tačiau vienas dalykas yra tikras: SMS#1 „Debilai Gonna Debil“ netrukus ir vėl bus pasiekiamas“, – savo sekėjams žadėjo V. Diawara.

Nors necezūrinių žodžių kupinas turinys „Youtube“ buvo pašalintas, dabar klausytojai tame pačiame tinkle gali išgirsti šiek tiek švelnesnę šio kūrinio versiją.

Jazzu vadyba priekaištų turi tik dėl pažeistų teisių

DELFI susisiekus su Jazzu vadybininku Lauru Lučiūnu, šis paaiškino, kad pretenzijų dėl pačios „Skamp“ kūrybos neturi, prodiuseris paprasčiausiai nėra patenkintas dėl to, kad grupė negavo leidimo.

„Esu verslininkas ir į tai reaguoju iš verslo pusės. Tame tikrai nematome jokio skandalo. Neprašiau pašalinti vaizdo įrašo. Reikia suvokti, kad taip paprastai negalima šalinti žmonių kūrybos, jei ji yra autorinė. Tačiau jeigu yra panaudotas kieno nors balsas, tai turėtų būti suderintos kūrinio atlikimo teisės. Kitaip tariant, jeigu Jazzu balsas yra panaudojamas, o šios dainininkės balso teisės priklauso mūsų kompanijai, tai mes galime suteikti arba nesuteikti tam licenciją tam nustatę kainą“, – kalbėjo Jazzu vadybininkas.

„Yra autorinės teisės. Jeigu žmogus kažką sukuria – tekstą, kalbą, muziką – visa tai yra jo nuosavybė ir tik jis sprendžia kur tai panaudoti. Jeigu tai yra vieša – viskas tvarkoje, tačiau jeigu tai kažkas nori perspausdinti ar perkurti – turi būti atsiklausiama to žmogaus. Jeigu jis duoda sutikimą – galite tai naudoti. Pats kūrinys susideda iš dviejų dalių – autorinės kūrybos ir atlikimo. Šiuo atveju yra naudojama ir autorinė kūryba, ir atlikimas, nes dainoje buvo panaudotas balsas. Šį kūrinį galima skelbti gavus licenciją ir tada nebus jokios bėdos tame“, – pridūrė L. Lučiūnas.

Prodiuseris paaiškino, kad Jazzu su vadybos kompanija yra pasirašiusi sutartį, kurią apima teisės į jos atvaizdą, balsą, rašytinius ar sakytinius tekstus ir kitus garso bei vaizdo įrašus. Už kiekvieną iš šių dalių, jei ja norima pasinaudoti, yra imami įkainiai.

„Dėl licencijos kol kas kreiptasi nebuvo. Šiuo klausimu su pačia grupe „Skamp“ bendrauta nebuvo, nes jie tam turi vadybą. Laukia paprastas susiderėjimo klausimas. Skandalo aš tame nematau. Jų teisė yra kurti, ką nori, bet reikia nepažeisti mūsų kompanijos teisių“, – DELFI teigė pašnekovas.

M.A.M.A apdovanojimuose – Jazzu ašaros

Neseniai naują dainą „Wild“ ir jos vaizdo klipą pristačiusiai dainininkei teko susidurti ne tik su kritika, bet ir jos vardu aštrius komentarus „Youtube“ tinkle rašinėjusiais asmenimis. Nepaisant skandalu virtusios situacijos, apdovanojimų ceremonijoje atlikėja plačiai šypsojosi. Tiesa, šiek tiek nuoskaudos dar buvo likę.

Metų atlikėjos titulą pelniusi dainininkė šiemet pasakė itin jautrią padėkos kalbą, kurią vainikavo ašaros.

„Aš neapsimetinėju. Nesu kvaila, kad stovėčiau ir vaidinčiau, kad man viskas yra žiauriai gerai. Tos dvi dienos buvo gana skaudžios. Aš tikrai labai stipriai visa tai išgyvenau – Donatas tą tikrai gali paliudyti. Nepaisant to, stengiuosi į tai nesikoncentruoti. Manęs absoliučiai nedomina bloga energija, manęs nedomina pikti žmonės. Aš visą laiką kūriau ir kursiu geriems žmonėms. Tų heiterių buvo ir bus visada ir man absoliučiai dzin, kaip jie gyvena, ką jie rašo. Tegul tik dar daugiau deda tų „dislike“, nes ir tai man kelia reitingus. Visa kita – man nusispjauti. Myliu gerus žmones, kuriems ir rašau dainas“, – DELFI kalbėjo dainininkė.

„Neturiu gilintis į tai dar labiau gilintis. Turiu begalę darbų, naujų planų, koncertų. Man per gerai sekasi, kad gadinčiau sau nuotaiką tokiais dalykais toliau. Taip, man žmonės siuntinėjo privačias žinutes, kur buvo matoma, kad žmonės specialiai vienijasi vedami piktų minčių. Man ši situacija yra žinoma. Tačiau suprantu, kad tai yra nevaldoma. Tai masė žmonių, kurie rėkia ir nieko nebegirdi. Tai nebevaldoma, o valdyti jų tikrai neketinu. Nenoriu apsiimti mokytojos vaidmens, nes manęs kai kurie žmonės paprasčiausiai negirdi. Man svarbiausia, kad yra žmonių, kurie girdi mano muziką. Juk net peržiūros „Youtube“ įrodo, kad mane puikiai girdi, jog esu klausoma. O visa kita – nėra svarbu“, – sakė pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)