Kurį laiką atsisakinėję tokio LRT vedėjos dosnumo, policininkai įspėjo, jog už bandymą papirkti gresia net baudžiamoji atsakomybė, tačiau R. Jokubauskaitė ir toliau bandė įtikinti vyrus, jog nieko baisaus nenutiko, todėl šie geriau jau ją paleistų. Trūkus kantrybei, policininkai įgrūdo žvaigždę į grotuotą sulaikytiems asmenims skirtą tarnybinio automobilio galą ir išgabeno į komisariatą.

Visa tai matė LNK televizijos žiūrovai.

Būtent šis faktas papiktino Agnę Jagelavičiūtę. Konsultacijų portalo "StiliuSOS" įkūrėja pripažino, jog vairuoti girtam yra blogai, tačiau abejojo, jog buvo verta taip žeminti moterį ir viešinti jos susidūrimą su pareigūnais.

Savo nuomonę išsakė ir "TV pagalbos" žurnalistė Sandra Žutautienė.

Ankstų trečiadienio rytą DELFI pasiekė ir pasipiktinusios skaitytojos Ritos B. laiškas. Ji taip pat neteisina neblaivios TV laidų vedėjos, tačiau abejoja, ar policininkai elgėsi deramai.

"Sveiki, noriu užvesti diskusiją. Antradienį mačiau filmuotą medžiagą, kaip buvo neblaivi vairuojanti pagauta mūsų visų labai mylėta LRT "Sveikinimų koncerto" vedėja Regina Jokubauskaitė. Moteris pasielgė blogai - vairavo stipriai išgėrusi, o žinomi žmonės yra didžiulis pavyzdys tiek jaunimui, tiek ir gerbėjams. Todėl susilaukė didžiulio žurnalistų dėmesio.

Kai DELFI perskaičiau, kad Regina įkliuvo, nepatikėjau savo akimis. Vidutinio amžiaus žvaigždė padarė didžiulę, o gal ir didžiausią gyvenimo klaidą, dėl kurios neteko darbo.

Tai buvo ne tik klaida, bet ir didžiulė gėda. Prieš eidamas į viešumą ir tapdamas žinomu, kiekvienas turėtų įvertinti ir neigiamas pasėkmes. Ir po to neverkti, kai žurnalistai užklumpa gatvėje girtą ar paskelbia, jog dainininkė pastojo nuo nusikaltėlio. Tokios šou verslo taisyklės. BET. Visuomet yra BET.

Manau, jog laida "Pagalbos skambutis" ir pareigūnai, žinoję, kad juos filmuoja, pasityčiojo iš moters. Po to, kai nustatė girtumą ir pasisodino ją į tarnybinį automobilį, jų bendravimas man buvo labai panašus į provokaciją. Pamatę, kad R. Jokubauskaitė vos verčia liežuvį, jauni vyrai tyčia provokavo ją siūlyti kyšį, mat bus puiki reklama ne tik laidai, o ir jiems patiems - štai, kokie mes dori: gyvename gerai ir neimdami kyšių. Dar klausimas, ar nebūtų susigundę 500 eurų, jei ne žurnalistai gretimame automobilyje.

Pakartoju - neteisinu LRT televizijos vedėjos, niekas už liežuvio netempė. Būnant neblaiviam, tikriausiai, labai sudėtinga elgtis adekvačiai ir apgalvotai. Tačiau iš pareigūnų trūko diskretiškumo: surašėme aktą, pasirašote, parvežame jus namo. Tačiau pasimėgavę moters nelaime, jie pagaliau sulaukė to, ko siekė: R. Jokubauskaitė įvardino sumą, kurią norėtų duoti. Už tai dabar moteriai gresia baudžiamoji atsakomybė. Pati kalta. Bet čia vėl kyla klausimas: ar reikėjo ją, nesipriešinančią, neginkluotą grūsti už grotų į automobilio "galą", kaip kokią pavojingą pareigūnams ir visuomenei nusikaltėlę, ketinančią pabėgti iš įvykio vietos?

Manau, kad laidos "Pagalbos skambutis" kūrėjai ir pareigūnai viešai pasityčiojo iš žinomos moters ir tokiu būdu kėlė sau reitingus. Girtumo nepateisinu, bet nepateisinu ir jau minėtų asmenų elgesio. Visuomet reiktų pasvarstyti, kaip patys jaustumėtės, atsidūrę R. Jokubauskaitės vietoje..."

Tai yra skaitytojos nuomonė ir DELFI už jos turinį neatsako.

O ką apie šią situaciją manote jūs? Rašykite komentaruose arba siųskite pramogos@delfi.lt.

DELFI žiniomis, kovo 9-osios vakarą, apie 19.10 val. R. Jokubauskaitės vairuojamą automobilį „Opel“ pareigūnai sustabdė Mokslininkų gatvėje, Vilniuje. Piliečio, skambinusio pareigūnams, įtarimai pasitvirtino – R. Jokubauskaitei nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,08 promilės.

Negana to, moteris bandė išsisukti nuo bausmės pasiūlydama kyšį – 500 eurų. Už vairavimą išgėrus moteriai gresia bausmė atimant teisę vairuoti nuo 2 iki 3 metų bei įpareigojant susimokėti piniginę baudą nuo 579 iki 868 eurų arba nuo 10 iki 30 parų arešto bei teisės vairuoti atėmimas.

Už bandymą papirkti policijos pareigūnus moteriai pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai baudžiama laisvės apribojimu arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

R. Jokubauskaitę televizijos žiūrovai gerai pažįsta kaip laidos „Sveikinimų koncertas“ vedėją. Moteris laidų vedėjos karjerą pradėjo 1969 metais, radijo eteryje, po penkerių metų perėjo dirbti į televiziją ir joje sėkmingai dirba iki šiol.

Po šio incidento, LRT televizijos atstovai tikino neskubėsiantys daryti išvadų ir stengsis viską išspręsti objektyviai. Vis tik pastarąjį šeštadienį Regina televizijos eteryje nebepasirodė. Jos vietą „Sveikinimų koncerto“ laidoje užėmė Loreta Sungailienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1712)