„Jam buvo pareikšti įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo“, – DELFI teigė ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti ir jį kontroliuojanti prokurorė Orija Audronė Kolbienė.

Jeigu būtų įrodyta S. Jasaičio kaltė, jam grėstų viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Tačiau apie krepšininko kaltę dar per anksti kalbėti – prokurorė sako, kad S. Jasaitis kol kas yra tik įtariamasis, tačiau baudžiamoji byla gali būti ir nutraukta, jeigu krepšininkas su savo sutuoktine O. Pikul-Jasaitiene susitaikytų.

Tačiau kol kas tyrimą atliekantys policijos pareigūnai tokio O. Pikul-Jasaitienės prašymo negavo.

Didelę patirtį aiškinantis įvairius nusikaltimus turinti prokurorė neslepia, kad tiek įtariamasis, tiek nukentėjusieji yra apklausti, tačiau jų pozicijos dėl konflikto namuose šiek tiek skiriasi: S. Jasaitis pripažįsta, kad neblaivus grįžęs į namus su žmona įsivėlė į ginčą, tačiau kategoriškai neigia, kad šiai sugriebė už rankos.

Tuo metu O. Pikul-Jasaitienė per apklausą nurodė, kad tai buvo pirmas kartas, kai S. Jasaitis esą prieš ją panaudojo fizinį smurtą.

Liudytojų, kurie galėtų patvirtinti šį faktą, nėra, kokie nors sužalojimai O. Pikul-Jasaitienei nebuvo padaryti, todėl teismo medicinos ekspertų išvados šiame tyrime nereikalingos.

Tačiau pareigūnai laukia itin svarbaus įrodymo – garso įrašo, kurį padarė Bendrojo pagalbos centro (BPC) operatoriai, kuriems apie galimą smurtą telefonu pranešė O. Pikul-Jasaitienė.

„Būtina išklausyti šį įrašą, nes tai yra pirminė informacija, kai nukentėjusysis ar tariamai nukentėjusysis asmuo kviečia pareigūnus, – bus stebima, kokia balso intonacija, ką pasakė, nes iš savo praktikos galiu pasakyti, kad kartais bylose nutinka įvairių dalykų“, – teigė prokurorė O. A. Kolbienė.

Svarbų vaidmenį šiame tyrime suvaidins ir policijos pareigūnų, atvykusių į Jasaičių namus, parodymai – jie buvo pirmieji, kurie bendravo su konflikto dalyviais.

Jeigu tyrimo metu nebus gauta jokių papildomų duomenų, baudžiamojoje byloje maždaug po dviejų savaičių gali būti priimtas procesinis sprendimas.

Kaip DELFI skelbė, S. Jasaitis į policiją buvo atvežtas praėjusio sekmadienio rytą. Nukentėjusioji nurodė, kad konflikto metu sutuoktinis jai sugriebė už rankos.

O. Pikul-Jasaitienė penktadienį į telefono skambučius neatsiliepė, tačiau anksčiau DELFI buvo prisipažino, kad dar gali susitaikyti su savo vyru.

„Kiekvienas žmogus turi turėti šansą, – teigė ji. – Tai mūsų šeima, jis yra vaiko tėtis. Aišku, kad mes kalbėsime apie mūsų šeimą ir jei vyras padarys tam tikrus žingsnius, manau, kad mes tikrai aptarsime tas detales.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1305)