S. Jasaitis renginyje apsilankė be sutuoktinės

Nors daugybė renginio svečių atvyko su antrosiomis pusėmis, Simas dėl daugeliui žinomų priežasčių renginyje pasirodė vienas - be savo sutuoktinės Oksanos Pikul-Jasaitienės. Sutuoktiniai ant skyrybų slenksčio atsidūrė po to, kai viešumon iškilo jųdviejų nesutarimai. Prieš keletą savaičių bendrasis pagalbos centras sulaukė dainininkės O. Pikul-Jasaitienės skambučio. Žinoma moteris savo sutuoktinį kaltina fiziniu ir psichologiniu smurtu. Santykių krizę išgyvenantys Simas ir Oksana jau kurį laiką nebegyvena kartu.

B. Vanagas dovanojo medalį iš Dakaro

Renginio svečių laukė iškilminga vakarienė, kurios metu padėkos žodį tarė Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus ir fondo steigėjas Rimantas Kaukėnas, pasirodymus iškilmingo vakaro svečiams surengė Lietuvoje gerai žinomi atlikėjai Merūnas Vitulskis, Vaidas Baumila, Viktoras Woop ir Electric Ladies, žymios moterys su savo atžalomis pristatė rūbų kolekciją.

Labdaros vakare apsilankė prezidentas Valdas Adamkus, Aurelija ir Aurelijus Rusteikos, Tatjana Lavrinovič, Benediktas Vanagas, Erika Vitulskienė ir Elvyra Monginienė, Mantas Wizardas, Indrė Stonkuvienė, Lavrinovičiai su žmonomis ir daugybė kitų kviestinių svečių.

Svečiai buvo kviečiami dalyvauti aukcione, kurio metu buvo parduodami Lietuvoje ir pasaulyje gerai žinomų sportininkų atributika – NBA krepšininko LeBrono Jameso marškinėliai, futbolininko Christiano Ronaldo marškinėliai, kamuoliai su Kauno Žalgirio žaidėjų parašais, Benedikto Vanago medalis, parsivežtas iš Dakaro. Dėl geidžiamos atributikos garsenybėms teko plačiai praverti pinigines. Susirinkusieji negailėjo pinigų dėl kilnaus tikslo.

R. Kaukėnas pravirkdė ne vieną

Vakaro pradžioje R. Kaukėnas prisiminė, kaip prieš 10 metų sulaukė pusseserės skambučio, kai ši pranešė žinią, kad sportininko tėvui liko gyventi visai nedaug.

„Po šių naujienų viskas smarkiai pasikeitė“, - vos tramdydamas ašaras ir labai jaudindamasis kalbėjo R. Kaukėnas, prismindamas dar stiprų ir labai aktyvų savo tėvą.

Jis taip pat prisiminė savo vaikystės istoriją, kai dar būdamas mažas svajojo apie krepšininko karjerą, tačiau tėvas mintis apie krepšinį vijo šalin, tačiau šis padarė viską, kad tėvas pakeistų nuomonę ir leistų treniruotis krepšinį.

„Mažas buvau labai energingas, prikrėsdavau eibių. Už mane velnių gaudavo vyresnysis brolis. Stengiausi jį visaip aplenkti. Augau absoliučiai nieko nebijodamas. Kai atėjo noras žaisti krepšinį, tėvas man neleido, sakydamas, kad esu per mažas ir iš manęs nieko nebus. Nuo to laiko norėjau įrodyti tėvui, kad galiu žaisti ir būsiu geras krepšininkas. Sugebėjau jį įtikinti, kad galiu žaisti. Tada atėjo laikas įrodyti visiems treneriams, visiems, kad galiu žaisti. Ir tai įvyko. Pajutau, kai tėvas pasakė, kad labai didžiuojasi tuo, ką pasiekiau", - pasakojo paramos fondo įkūrėjas R. Kaukėnas.

Vėliau jo gyvenime atėjo laikas labdaros fondui. Kuriant jį krepšininkas sutiko nemažai žmonių, kurie juo netikėjo, buvo įsitikinę, kad nieko iš to nebus ir kad neva R. Kaukėno tikslas - tik paviršutinis.

"Turėjau labai daug motyvacijos, reikėjo įrodyti, kad jie klysta. Aš stoviu čia prieš jus visus po šešių metų. Man yra ypatinga garbė, kad tikite manimi ir mano fondu. Ačiū jums, kad suradote laiko atvykti ir padėti mūsų globojamiems vaikams. O man tai reiškia tiek pat, kiek ir pakliūti į Olimpiadą“, - susirinkusiems dėkojo R. Kaukėnas.

R. Kaukėnas savo kalba pravirkdė ne vieną garsenybę. Po jo pasisakymų ašaras braukė ir Erika Vitulskienė, ir I. Stonkuvienė bei E. Monginienė.

Tiesa, R. Kaukėno fondas vasario pradžioje minėjo šešerių metų sukaktį. Per šį laiką fondas suteikė reikšmingą pagalbą 43 sunkiai sergantiems vaikams, išpildė daugiau nei 100-o vaikų svajones, suorganizavo per 50-imt renginių mažiesiems, organizavo 86 iniacityvas renkant lėšas vaikams.

Labdaros vakaro akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)